همزمان با سه سالگی حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان ، یک دیپلومات بلندپایۀ جرمنی می گوید که طالبان به طورگسترده حقوق زنان و دختران را نقض کرده اند.
آنالنابربوک وزیر خارجۀ جرمنی در بیانیه ای که روز پنجشنبه منتشر شد گفت که طالبان هر روز طی سه سال گذشته، امید میلیونها زن و دختر افغان را برای زندگی بهتر و آزادی بیشتر از بین برده اند.
او بر حمایت کشورش از مردم در افغانستان بار دیگر تاکید کرد و گفت که همیشه در کنار زنان و دختران و همه مردمی که توسط طالبان در افغانستان تهدید می شوند، قرار دارند.
خانم بربوک افزود که از مردم در افغانستان با فراهم ساختن کمک های بشردوستانۀ اضطراری و مراقبت های صحی اساسی حمایت می کنند.
وی گفته است که بیش از ۳۴ هزار نفر که توسط طالبان آزار و اذیت شده بودند تحت برنامههای مختلف پذیرش وارد جرمنی شدند و حفاظت و مصونیت یافتند.
در بیانیه همچنان آمده است که سال گذشته، اتحادیۀ اروپا به شمول جرمنی در واکنش به خشونت مبتنی بر جنسیت توسط طالبان در افغانستان، چهره های کلیدی این گروه را تحریم کرد.
وزیر خارجۀ جرمنی گفته است که با همکاران بینالمللی خود به دادخواهی در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ادامه میدهد.
از ۱۵ آگست ۲۰۲۱ تا ۳۰ جون ۲۰۲۴ دستکم ۹۲۷۴ مورد نقض حقوق بشر را در افغانستان ثبت شده است
این دیپلومات بلند پایۀ جرمنی همچنان گفته است که تقریباً همه کشورهای جهان موافق اند تا زمانی که طالبان تعهدات بینالمللی افغانستان را رعایت نکنند، مورد پذیرش جامعۀ بین المللی قرار نخواهند گرفت.
حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان به روز پنجشنبه ۱۵ آگست سه ساله شد ؛ اما حکومت سرپرست این گروه را هنوز هیچ کشوری به رسمیت نشناخته است.
در همین حال اتحاد برای حقوق بشر متشکل از برخی نهاد ها از جمله سازمان عفو بین الملل و دیده بان حقوق بشر در گزارشی روز پنجشنبه گفت که پاسخ بین المللی به بدترین نقض حقوق بشر توسط طالبان، به ویژه نقض حقوق زنان و دختران، به طور فزاینده ای تاثیرگذار نبوده است.
از سوی دیگر دیده بان حقوق بشر بحثی را در بارۀ تخطی های حقوق بشری توسط طالبان در افغانستان دیروز در شبکۀ اکس (توییتر سابق ) برگزار کرد.
ریچارد بنت ، گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان یکی از اشتراک کنندگان بحث بود.
او با یادآوری از موارد نقض حقوق بشری در این کشور گفت:
« طالبان به طور فزاینده ای فرامین و پالیسی ها به شمول اقدامات خشونت آمیز رااجرا می کنند. این اقدامات طالبان امسال در جریان سرکوب اعتراض زنان و بازداشت زنان به اتهام عدم رعایت حجاب و مجازات بدنی افراد مشاهده شد.»
طالبان در گذشته گزارش ها در مورد تخطی های حقوق بشری توسط این گروه را رد کرده و گفته بودند که حقوق همه در چهارچوب شریعت اسلامی در افغانستان تامین است.
در همین حال یک نهاد حقوق بشری موسوم به «رواداری» روز پنجشنبه در گزارشی گفت که از ۱۵ آگست ۲۰۲۱ تا ۳۰ جون ۲۰۲۴ دستکم ۹۲۷۴ مورد نقض حقوق بشر را در افغانستان ثبت و مستندسازی کرده است.
این نهاد گفته که بازداشت های خود سرانه و غیر قانونی، شکنجۀ که منجر به قتل شده و ناپدید کردن اجباری شامل این موارد بوده اند.