انتظار می رود شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد پیشنویس قطعنامه تمدید ماموریت هیئت سازمان ملل در افغانستان، یوناما رای گیری کند.
دومین نشست تاجران و سران قبایل دو طرف خط دیورند با هدف بازگشایی گذرگاه تورخم برگزار شد.
در حالی که کمتر از دو هفته به پایان مهلت اقامت مهاجران افغان فاقد مدرک و دارندگان کارت های «ایسیسی» در پاکستان باقی مانده، رسانههای پاکستانی گزارش دادهاند که حکومت این کشور درخواست طالبان برای تمدید این مهلت را رد کرده است.
تنها دو هفته تا پایان مهلت خروج مهاجران افغان دارای کارتهای« ای سی سی» از پاکستان باقی مانده است. این مهاجران که به دلیل تصمیم پاکستان باید آن کشور را ترک کنند، میگویند که بسته بودن گذرگاه تورخم و مشغولیت های کاریشان در پاکستان، بازگشت آنها را در این مدت کوتاه دشوار ساخته است.
در حالیکه چهار روز به آغاز سال جدید تعلیمی باقی مانده ، حکومت طالبان برای چهارمین سال متوالی هنوز هم رفع محدودیت بر آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را اعلام نکرده است. تعدادی از دانش آموزان محروم از آموزش، خانواده ها و معلمان آنان می گویند که با گذشت هر روز نگرانی آنان در این مورد بیشتر می شود.
شماری از دست فروشان کنار جاده در شهر کابل شکایت دارند که مسئولین ریاست شاروالی طالبان در کابل مانع کار شان می شوند. آنها در صحبت با رادیو آزادی گفتند که برای کار و بار شان جای مناسب در نظر گرفته نشده و خود شان توان پرداخت مالیات بلند و کرایه دکان ها را ندارند.
در حالی که روز یکشنبه(۱۶ مارچ) بیست و سومین روز بسته شدن گذرگاه سرحدی تورخم است، یک منبع به شرط افشا نشدن نامش به رادیو آزادی گفت که جانب پاکستان، ناوقت دیروز دیوارهای کانکریتی و سایر موانع را در دروازه تورخم جا سازی کرده است.
"معاش متقاعدین را اجرا می کنید،یا نمی کنید؟" این سوال را نه تنها این شنوندۀ متقاعد رادیو آزادی که از افشای نامش خودداری کرده مطرح می کند، بلکه صدها شنونده دیگر نیز در پیام هایشان به تکرار این سوال پرسیده اند.
«ما هر ماه یا از پشاور دوا میاوریم و یا هم مریض را انتقال می دهیم.» عبدالله، باشنده ننگرهار است او می گوید که مادرش بیماری شکر دارد و مجبور است حداقل هر ماه او را برای تداوی به شفاخانه یی در پاکستان ببرد.
شماری از شهروندان افغانستان شکایت دارند که سیمکارت های راجستر نشده هنوزهم درکشور فعال اند و سوءاستفادههای مختلف از این ناحیه برطرف نشده اند.
مرکز جهانی برای مسئولیت حفاظت (Global Centre for the Responsibility to Protect) در ارزیابی تازه خود گفته که افغانستان در صدر فهرست ۱۸ کشور جهان قرار دارد که مردم آن در کنار تهدیدات گروه های افراطی با تهدیدات نقض حقوق بشر و جرایم از سوی حکومت طالبان روبرو اند.
بیشتر "لود" شود