لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۳:۲۹

خبر ها

اردوی ایالات متحده دستور اعزام دومین دستۀ کشتی‌های طیاره‌بردار به شرق‌میانه را داد

ویتنام – کشتی‌ طیاره‌بردار یو‌اس‌اس کارل وینسون (CVN-70)، کشتی‌ طیاره‌بردار هسته‌ای کلاس نیمیتز نیروی بحری ایالات متحده، در تاریخ ۵ مارچ ۲۰۱۸ وارد بندر دانانگ شد. (عکس آرشیف)
ویتنام – کشتی‌ طیاره‌بردار یو‌اس‌اس کارل وینسون (CVN-70)، کشتی‌ طیاره‌بردار هسته‌ای کلاس نیمیتز نیروی بحری ایالات متحده، در تاریخ ۵ مارچ ۲۰۱۸ وارد بندر دانانگ شد. (عکس آرشیف)

اردوی ایالات متحده اعلام کرد که دستۀ دیگر کشتی‌های طیاره‌بردار برای مقابله با تهدیدهای منطقه‌ای علیه ثبات، به شرق‌میانه اعزام خواهد شد.

به گزارش مرکز خبر رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، این اقدام در حالی است که نیروهای امریکایی همچنان به مواضع جنگجویان حوثی مرتبط با ایران در یمن از کشتی‌های خود در بحیرۀ سرخ حمله می‌کنند.

شان پارنل، سخنگوی وزارت دفاع ایالات متحده یا پنتاگون، در بیانیه‌ای روز سه‌شنبه اول اپریل اعلام کرد که کشتی‌ طیاره‌بردار کارل وینسون به کشتی‌ طیاره‌بردار هری اس ترومن در شرق‌میانه خواهد پیوست.

او افزود هدف آنست تا به ترویج ثبات منطقه، بازدارندگی در برابر تجاوز و حفاظت از جریان آزاد تجارت در این منطقه ادامه داده شود.

این اعلام در حالی صورت می‌گیرد که نیروهای امریکایی تقریباً روزانه به مواضع حوثی‌ها در یمن حمله هوایی می‌کنند تا تهدید آن‌ها علیه کشتی‌های غیرنظامی و ناوهای نظامی در منطقه پایان یابد.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

یک زن امریکایی افغان‌الاصل در یکی از سمت‌های مهم وزارت خارجهٔ ایالات متحده گماشته شد

ماری کبیر سراج بیشاپینگ
ماری کبیر سراج بیشاپینگ

ماری کبیر سراج بیشاپینگ، به عنوان دستیار معاون بخش آسیای مرکزی وزارت خارجه ایالات متحده در امور افغانستان تعیین شده است.

خانم بیشاپینگ که ریشه در خانواده سلطنتی افغانستان دارد، روز دوشنبه اول ثور در این سمت گماشته شد.

براساس زندگینامه رسمی، ماری بیشاپینگ از نواسه‌های دختری ثریا طرزی، همسر شاه امان الله خان است.

براساس گزارش‌ها، او پیش از این به عنوان مشاور ارشد حقوقی و مدیر کارکنان کمیته فرعی در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحده کار می‌کرد و همچنان ریاست کمیته فرعی آسیای جنوبی و مرکزی را برعهده داشت.

خانم بیشاپینگ همچنان مسئول تحقیقات نظارتی درباره خروج امریکا از افغانستان بود.

او در ایالات متحده تولد شده و ۳۳ سال دارد و تا کنون به افغانستان سفر نکرده است.

خانم بیشاپینگ دارای مدرک دکترای حقوق از پوهنتون ویرجنیا و مدرک کارشناسی از پوهنتون کلفورنیا در لاس‌انجلس است.

ماری بیشاپینگ در کنار انگلیسی به زبان های آلمانی و دری تلسط دارد.

سازمان ملل: «زمین ما، که مانند مادر ماست، تب دارد.»

روز جهانی زمین، ۲۲ اپریل
روز جهانی زمین، ۲۲ اپریل

امروز، ۲۲ اپریل روز جهانی زمین است. هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) به‌مناسبت این روز در اعلامیه‌ای گفته است که افغانستان یکی از کشورهایی‌ست که با چالش‌های ناشی از تغییرات اقلیمی مواجه است.

در این اعلامیه همچنین آمده است: «بیایید سال ۲۰۲۵ را به سال حفاظت و سلامتی از زمین مان مبدل سازیم.»

انتونیو گوترش سرمنشی سازمان ملل متحد، نیز به مناسبت روز جهانی زمین هشدار داده و گفته است: امروز، ۲۲ اپریل روز جهانی زمین است. هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) به‌مناسبت این روز در اعلامیه‌ای گفته است که افغانستان یکی از کشورهایی‌ست که با چالش‌های ناشی از تغییرات اقلیمی مواجه است.

در این اعلامیه همچنین آمده است: «بیایید سال ۲۰۲۵ را به سال حفاظت و سلامتی از زمین مان مبدل سازیم.»

انتونیو گوترش سرمنشی سازمان ملل متحد، نیز به مناسبت روز جهانی زمین هشدار داده و گفته است: «زمین ما، که مانند مادر ماست، تب دارد.»

آقای گوترش با اشاره به این‌که سال گذشته گرم‌ترین سال ثبت‌شده در تاریخ بود، افزود که دلیل این گرما، انتشار گازهای گلخانه‌ای است.

افغانستان، کشوری که سال‌ها درگیر جنگ و بحران‌های بشری بوده، به‌دلیل ضعف زیرساخت‌های اقتصادی و محیط‌‌زیستی، یکی از کشورهایی‌ست که بیشترین آسیب را از تغییرات اقلیمی متحمل می‌شود.


مولوی عبدالکبیر، در دیدار با اندریکا راتوته معاون یوناما خواستار کمک های بین‌الملی برای مهاجران بازگشته شد

مولوی عبدالکبیر و اندریکا راتوته معاون یوناما
مولوی عبدالکبیر و اندریکا راتوته معاون یوناما

وزیر مهاجران و عودت‌کنندگان حکومت طالبان در دیدار با معاون هیئت معاونیت سازمان ملل متحد، یوناما، خواستار کمک‌های بین‌المللی به مهاجران برگشته به افغانستان برای بازسازی زندگی‌شان شد.

وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان حکومت طالبان روز سه‌شنبه در اعلامیه‌ای در صفحه‌ی ایکس خود نوشت که مولوی عبدالکبیر، در دیدار با اندریکا راتوته، معاون هیئت معاونیت سازمان ملل متحد (یوناما)، گفت که اخراج مهاجران افغان و بدرفتاری با آن‌ها، روابط میان پاکستان و افغانستان را بدتر می‌سازد.

در این اعلامیه از قول اندریکا راتوته آمده که سازمان ملل و نهادهای کمک رسان در سال گذشته ۱۸۳ میلیون دالر کمک بشردوستانه را به افغانستان ارسال کرده‌اند و بر ادامه‌ی آن اطمینان داده است.

پاکستان از اول اپریل سال جاری عملیات گسترده‌ای را برای بازداشت و اخراج دارنده گان کارت‌های شهروندی افغان«ای سی سی» ومهاجران بدون اسناد مقیم این کشور آغاز کرده است.

پیش از این، شماری از مهاجران در گفت‌وگو با رادیو آزادی از بدرفتاری پولیس، غارت اموال‌شان هنگام اخراج، و بی‌سرنوشتی پس از بازگشت به افغانستان شکایت کرده بودند.

براساس ارقام کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (یو ان اچ سی آر)، در۱۶ روز اول ماه اپریل حدود ۸۴ هزار و ۸۰۰ مهاجر افغان از پاکستان به افغانستان برگشتانده شده، که از این میان ۱۹ هزار و ۶۰۰ تن آنها اخراج شدند.

ولودیمیر زلنسکی: بر پیشنهاد خود برای پایان دادن به حملات علیه اهداف غیرنظامی پایبند استم

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین
ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین گفته است، منتظر پاسخ روشن روسیه است که آیا حاضر است با آتش‌بس در حمله به اهداف غیرنظامی موافقت کند یا نه.

زلنسکی در سخنرانی شبانه‌اش در ۲۱ اپریل گفت اوکراین بر پیشنهاد خود برای پایان دادن به حملات علیه اهداف غیرنظامی پایبند و آمادۀ هر نوع گفت‌وگویی در این بخش است.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در ۲۱ اپریل پیش‌تر از سخنان زلنسکی، برای نخستین‌بار از زمان روزهای اول آغاز جنگ، پیشنهاد گفت‌وگوهای دوجانبه با اوکراین را مطرح کرد.

زلنسکی به‌طور مستقیم به این پیشنهاد پوتین پاسخ نداد، اما او گفت اوکراین «برای هرگونه گفت‌وگویی» درباره آتش‌بس که به توقف حملات علیه غیرنظامیان بینجامد، آماده است.

اوکراین و روسیه تحت فشار ایالات متحده استند تا در مذاکرات برای پایان دادن به جنگ پیشرفت حاصل شود.

هر دو طرف گفتند که پس از آتش‌بس عید پاک، درگیری‌ها از سر گرفته شده است.

پوتین به‌صورت یک‌جانبه در ۱۹ اپریل آتش‌بس ۳۰ ساعته اعلام کرده بود.

جی‌دی ونس و نریندرا مودی از پیشرفت در مذاکرات برای توافق تجاری ایالات متحده و هند سخن گفتند

نریندرا مودی، صدراعظم هند و جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا
نریندرا مودی، صدراعظم هند و جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا

دفتر جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، و دفتر نریندرا مودی، صدراعظم هند، روز دوشنبه اعلام کردند که دو طرف پیشرفت‌هایی در مذاکرات برای توافق تجاری میان دو کشور داشته‌اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این در حالی است که دهلی جدید برای جلوگیری از وضع تعرفه‌های امریکا بر هند و جلب رضایت ادارۀ دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده تلاش می‌کند.

جی‌دی ونس روز دوشنبه برای سفر عمدتاً شخصی چهارروزه وارد هند شد.

به گفته مقام‌های امریکایی، ونس در این سفر از تاج‌محل بازدید و در شهر جیپور سخنرانی خواهد کرد.

بر اساس بیانیه دفتر مودی، دو رهبر بر تداوم تلاش‌ها برای تقویت همکاری‌ها در بخش های انرژی، دفاعی و تکنالوژی های استراتیژیک و سایر زمینه‌ها تأکید کردند.

به گفتۀ اداره ترمپ، دو کشور بر سر یک نقشه راه برای ادامه گفت‌وگوها درباره تجارت توافق کردند.

نریندرا مودی یکی از اولین رهبران جهان بود که پس از آغاز به‌کار ترمپ با او دیدار کرد.

دونالد ترمپ: «گفت‌وگوهای خوبی» با ایران داشته‌ایم

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده و همسرش ملانیا ترمپ، بانوی اول
دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده و همسرش ملانیا ترمپ، بانوی اول

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده در صحبت با خبرنگاران گفته است که واشنگتن گفت‌وگوهای بسیار «خوب» با ایران داشته است.

به گزارش رادیو فردا بخش ایران اروپای آزاد/رادیو آزادی، این نخستین اظهارنظر آقای ترمپ دربارۀ دور دوم مذاکرات هسته‌ای ایران و امریکا است که روز شنبه در روم، پایتخت ایتالیا برگزار شد.

پس از این مذاکرات، مقامات ایران آن را «سازنده و روبه‌جلو» توصیف کردند.

یک مقام ارشد امریکایی هم به رویترز گفت، که مذاکرات روم با «پیشرفت بسیار خوبی» همراه بود.

مذاکرات ایران و امریکا به‌طور رسمی در ۱۲ اپریل در مسقط، پایتخت عمان آغاز شد. انتظار می رود که دور سوم این مذاکرات هفتۀ آینده در عمان برگزار شود.

روسیه حملاتش را پس از وقفۀ ۳۰ ساعته بر اوکراین از سرگرفت

اوکراین - ساختمانی که در ۱۹ اپریل در منطقه دونتسک هدف حملۀ روسیه قرار گرفت.
اوکراین - ساختمانی که در ۱۹ اپریل در منطقه دونتسک هدف حملۀ روسیه قرار گرفت.

مقام‌های اوکراینی گزارش دادند که در ۲۱ اپریل، ده‌ها حمله راکتی و طیارۀ بی سرنشین از سوی روسیه صورت گرفته است.

این حملات تنها یک روز پس از آن انجام شد که دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، ابراز امیدواری کرد که توافقی میان دو کشور در همین هفته حاصل شود.

حملاتی در کیف و دیگر شهرها و مناطق اوکراین گزارش شده است. گفته می‌شود در شهر خرسون، یک مرد در اثر این حملات زخمی شده است. همچنین یک حمله طیارۀ بی سرنشین از سوی اوکراین در منطقه بلگورود روسیه گزارش شده است.

رسانه‌های دولتی روسیه به نقل از وزارت دفاع این کشور اعلام کردند که نیروهای روسیه در ۲۱ اپریل پس از یک آتش‌بس ۳۰ ساعته که پوتین در ۱۹ اپریل به مناسبت عید پاک اعلام کرده بود، درگیری‌ها را از سر گرفتند.

کیف ادعا کرده است که در طول این آتش‌بس، حدود ۳۰۰۰ مورد نقض از سوی نیروهای روسیه رخ داده است.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در یک پست تلگرامی در ۲۱ اپریل نوشت که مسکو نه تنها پیشنهاد یک آتش‌بس کامل ۳۰ روزه را نادیده گرفته، بلکه از توقف حملات هوایی به زیرساخت‌های غیرنظامی نیز خودداری کرده است.

آغاز کمپاین واکسین فلج کودکان در افغانستان و پاکستان

افغانستان - کارکنان صحی در حال تطبیق واکسین پولیو ( عکس آرشیف)
افغانستان - کارکنان صحی در حال تطبیق واکسین پولیو ( عکس آرشیف)

کمپاین واکسین فلج کودکان (پولیو) روز دوشنبه رسماً در افغانستان و پاکستان آغاز شد.

وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان اعلام کرده که این کمپاین در ولایت‌های ننگرهار، کنر، لغمان، نورستان، هلمند و قندهار برای چهار روز و در ۲۸ ولایت دیگر برای سه روز ادامه خواهد داشت.

شرافت زمان امرخیل، سخنگوی این وزارت در بیانیه‌ای گفته است که در جریان این کمپاین، حدود ۱۲ میلیون کودک زیر پنج سال واکسین خواهند شد.

مقام‌های صحی ایالت خیبر پختونخوا در پاکستان نیز اعلام کرده‌اند که از ۲۱ تا ۲۷ اپریل، نزدیک به ۷ میلیون کودک زیر پنج سال در ۳۶ ولسوالی این ایالت واکسین پولیو دریافت خواهند کرد.

افغانستان و پاکستان دو کشور در جهان هستند که هنوز موارد مثبت ویروس پولیو در آن‌ها ثبت می‌شود.

بر اساس آمار سازمان جهانی صحت (WHO)، در سال گذشته میلادی بیش از ۲۰ مورد مثبت پولیو در افغانستان ثبت شده بود، اما این آمار از سوی وزارت صحت عامه تحت حکومت طالبان رد شده است.

در ایالت خیبر پختونخوا نیز سال گذشته ۷۴ مورد مثبت این ویروس گزارش شده بود.

پولیو بیماری ویروسی است که عمدتاً کودکان زیر پنج سال را مبتلا می‌کند و می‌تواند سبب فلج دائمی شود.

ورزشکار افغان‌ در امریکا به "آزار و اذیت جنسی" متهم و زندانی شد

احمد سهیل حسنزاده ورزشکار رشتۀ هنرهای رزمی مختلط
احمد سهیل حسنزاده ورزشکار رشتۀ هنرهای رزمی مختلط

احمد سهیل حسنزاده، ورزشکار افغان تبار هنرهای رزمی مختلط (MMA) در امریکا به آزار و اذیت جنسی یک دختر ۱۴ ساله متهم و زندانی شده است.

روزنامۀ "سکرمنتو بی" گزارش داده که پروندۀ سهیل حسنزاده از اوایل ماه میلادی جاری در جریان بوده و او اکنون در زندان شهر سکرمنتو محبوس است.

انتظار می‌رود مرحلۀ بعدی محاکمۀ او روز سه شنبه، دوم ماه ثور، برگزار شود.

قرار بود حسنزاده روز شنبه هفتۀ آینده در سازمان معتبر UFC مبارزه کند، اما گزارش شده که سازمان UFC، پس از مطرح شدن این اتهام، قرارداد خود با حسنزاده را لغو کرده است.

حوثی‌ها از حملات تازه بر یمن خبر داده اند

تصویر از حملۀ هفتۀ گذشته بر بندر رأس العیسی
تصویر از حملۀ هفتۀ گذشته بر بندر رأس العیسی

حوثی‌های یمن تائید کرده اند که در نتیجۀ یک حملۀ هوایی در شهر صنعا، پایتخت این کشور، حد اقل ۱۲ تن کشته شده اند.

این گروه شورشی ادعا کرده است که حمله توسط ایالات متحده و اسرائیل انجام شده است.

هرچند نیروهای امریکایی تا به حال در بارۀ حملۀ صبح امروز بر صنعا چیزی نگفته اند اما در ماه گذشته تقریباً همه روزه اهداف شورشیان حوثی را در یمن بمباران کرده اند.

هفتۀ گذشته در حملۀ هوایی بر بندر "رأس العیسی" نزدیک به ۸۰ نفر کشته و ۱۵۰ تن دیگر زخمی شدند.

ایالات متحده حوثی های یمن را که از حمایت ایران برخوردار استند، "گروه تروریستی" می‌داند.

امریکا گفته است که با حمله بر حوثی‌ها، می‌خواهد از حملات این گروه بر کشتی‌ها در بحیرۀ سرخ و خلیج عدن جلوگیری کند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG