لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۴۷

وزارت انرژی و آب طالبان: سطح آب دریاها به دلیل باران‌های شدید بلند می‌رود


برخی از آگاهان محیط‌زیست خواستار کاشت جنگل‌های جدید برای جلوگیری از سیلاب‌ها هستند.
برخی از آگاهان محیط‌زیست خواستار کاشت جنگل‌های جدید برای جلوگیری از سیلاب‌ها هستند.

در حالی که افغانستان به دلیل تغییرات اقلیمی با باران‌های شدید و وقوع سیلاب‌ها مواجه است، وزارت انرژی و آب حکومت طالبان از بلند شدن سطح آب در دریاهای ولایات مختلف افغانستان هشدار داده است.

این وزارت در یک اعلامیه منتشر شده ناوقت روز شنبه ۵م اکتوبر گفته که روزهای یک‌شنبه، دوشنبه و سه‌شنبه به علت باران‌های شدید، سطح آب در حوزه‌های دریایی کابل، هریرود، هلمند، شمال و آمو بلند خواهد رفت.

در خبرنامه آمده که امکان بلند رفتن سطح آب در مرکز ولایت‌های بادغیس، غور، هرات، دایکندی، فراه، زابل، غزنی، لوگر، میدان وردک، پکتیکا، پکتیا، خوست، پنجشیر، غوربند، کنر، لغمان، جوزجان، فاریاب، سرپل، بلخ، سمنگان، بغلان، تخار و بدخشان، تالقان و فیض‌آباد بیشتر است.

در اعلامیه از باشندۀ مناطقی که نزدیک این دریاها بود و باش دارند خواسته شده که برای حفاظت خانواده‌های‌شان تلاش کنند.

اما پرسش این‌جاست که مردم چگونه می‌توانند از سیلاب‌های ناگهانی خود را نجات دهند؟

سید محمد سلیمان‌خیل، آگاه بخش محیط زیست به رادیو آزادی گفت:

«زمانی که در مورد سیلاب هشدار داده می‌شود، مردم باید خود را عاجل به مناطق امن برسانند، به راه‌های رفت‌وآمد کنیم که عمومی باشد، و خطر آمدن سیلاب‌ها در آن‌جا وجود نداشته باشد، یک صندوق غذا و دارو باید با خود داشته باشیم تا در زمان نیاز از آن استفاده کنیم.»

او می‌گوید، باید به همسایه‌گان، مردم قریه و اقارب خبر داده شود تا آن‌ها نیز خود را به مناطق امن برسانند و هنگام بیرون شدن از مناطق خود جریان برق و گاز را در خانه قطع کنند تا از وقوع حوادث ناگوار جلوگیری شود.

آقای سلیمان‌خیل همچنان گفت که عدم استفاده از آب سیلاب‌ها، توجه به توصیه‌های مسئولان صحی و تلاش نکردن برای برگشت به مناطق خود تا اطلاع بعدی از مسایل مهم اند.

سرحدی زواک، آگاه بخش زراعت و محیط زیست در این مورد به رادیو آزادی گفت:

«مناطقی که جنگل و درخت ندارند مردم باید تلاش کنند که آن‌جا جنگل‌های مصنوعی بکارند، زیر جنگل‌ها بر جلوگیری از سیلاب‌ها نقش مهم دارند و موضوع دوم این که مردمی که نزدیک دریاها و جاهایی که خطر سرازیر شدن سیلاب آن‌جا موجود است، در موقع باران‌های شدید باید خود را به جاهای امن برسانند.»

سلیمان‌خیل: مناطقی که درخت و جنگل ندارند، امن نیستند.
سلیمان‌خیل: مناطقی که درخت و جنگل ندارند، امن نیستند.

این در حالی است که ادارۀ هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان روز شنبه از بارش شدید باران همراه با رعد و برق، طوفان‌های شدید و جاری شدن سیلاب در ۲۶ ولایت افغانستان پیش‌بینی کرده است.

برنامۀ جهانی غذا (دبلیو اف پی) روز شنبه گفته بود که افغانستان یکی از شش کشور جهان است که در بزرگترین سطح بحران ناشی از تغییرات اقلیمی قرار دارد.

سیلاب‌ها پیش از این نیز در مناطق مختلف ننگرهار و کنر مردم را شدیدا آسیب رسانده که در نتیجهٔ آن به بیشتر مردم تلفات مالی وارد شد.

چهار تن نیز بر اثر این سیلاب‌ها جان باختند و ۳۰ تن دیگر زخمی شدند.

XS
SM
MD
LG