افغانستان
بارانهای شدید و سیلاب در نرنگ کنر یک کشته و چند زخمی بر جای گذاشت
بارانهای شدید و سرازیر شدن سیلاب در ولسوالی نرنگ ولایت کنر روز شنبه (۱۴ میزان) در کنار خسارات مالی، یک کشته و چند زخمی نیز بر جای گذاشته است.
حیاتالله، یک باشندهٔ قریۀ لمتک این ولسوالی به رادیو آزادی گفت که دهها خانه در این روستا تخریب شدهاند.
"سیلاب آمد و خانۀ ما را نیز تخریب کرده و همچنان به همسایههای ما زیاد آسیب رسیده و ۵۰ خانه تخریب شده. در این قریه یک نفر جان باخته است و ۹ تن زخمی شدهاند."
او افزود که سیلابزدگان در وضعیت بدی به سر میبرند.
این باشندهٔ ولسوالی نرنگ از مسئولان خواست که کمکهای عاجل را به متضررین سیلاب فراهم کنند.
یاسین درمان، یک باشندهٔ دیگر این ولسوالی گفت که سیلاب به چندین روستا آسیب وارد کرده است.
"باران به حدی شدید بود که سیلابهای زیادی سرازیر شد و خسارات مالی و تلفات جانی به مردم وارد شده. یک تن جان باخته است و ۸ تن زخمی شدهاند. تا ۶۰ رأس مواشی تلف شده است، ۷۵ خانه کاملاً تخریب شده، ۴۰۰ جریب زمین نیز تخریب شده است."
قاری ثابتالله صدیقی، رئیس ادارۀ آمادگی مبارزه با حوادث طبیعی طالبان در کنر، تایید کرد که در نتیجۀ بارانهای شدید و جاری شدن سیلاب در ولسوالی نرنگ یک تن جان باخته است و خسارات مالی نیز به مردم وارد شده است.
او شام دیروز به رادیو آزادی گفت:
"تقریباً چهارصد جریب زمین زراعتی تخریب شده، ۸۵ خانه تخریب شده است، یک نفر جان باخته است و شش تن دیگر زخمی شدهاند. سروی انجام میشود و خانههایی که زیاد تخریب شده است انشاءالله از سوی ادارۀ ما با متضررین کمک صورت میگیرد."
پیشبینی ادارۀ هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی طالبان نشان میدهد که امروز یکشنبه (۱۵ میزان) در ۲۶ ولایت افغانستان احتمال بارانهای شدید و سیلاب وجود دارد.
این اداره در خبرنامهای روز شنبه گفت که ولایتهای بدخشان، نورستان، کنر، لغمان، ننگرهار، لوگر، پکتیا، خوست، کابل، کاپیسا، پنجشیر، بغلان، پروان، سمنگان، میدان وردک، غزنی، بامیان، دایکندی، غور، بلخ، سرپل، فاریاب، بادغیس، هرات، فراه و هلمند امروز گواه باران شدید، رعد و برق، بادهای نسبتاً شدید و سیلابهای آنی خواهند بود.
مقدار بارندگی در مناطق مختلف بین ۱۵ تا ۴۵ میلیمتر پیشبینی شده است.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
به تعداد ۱۴۱ خانواده پناهجوی افغان از ایران و پاکستان به کشور برگشتند
خبرگزاری باختر تحت کنترول طالبان گزارش داده که «دیروز ۲۱ خانواده مرز تورخم، ۱۴ خانواده از مرز سپین بولدک، ۵۹ خانواده از مرز ابریشم نیمرز و ۴۷ خانواده از مرز اسلام قلعه هرات به کشور برگشته اند.»
در خبر گفته نشده که این خانوادهها اختیاری برگشته اند و یا به اجبار به افغانستان برگشته اند.
از اول ماه نومبر سال ۲۰۲۳ به این سو اخراج پناهجوان بدون اسناد افغان از پاکستان جریان دارد.
همزمان با آن اخراج جبری پناهجوان افغان از ایران و کشورهای دیگر هم سریعتر شده است.
در دو حادثه ترافیکی در فاریاب پنج تن به شمول کودکان و زنان گشته شدند
در دو حادثه ترافیکی در فاریاب پنج نفر به شمول زنان و کودکان کشته شده و ۹ نفر دیگر زخمی شده اند.
خبرگزاری دولتی باختر که تحت کنترول طالبان است امروز خبر داد که ریاست اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان در فاریاب گفته که این حوادث ترافیکی دیروز جمعه در مربوطات ولسوالی پشتون کوت در شاهراه جوزجان رخداده.
دلیل این حوادث بی احتیاطی راننده گان خوانده شده . خرابی سرکها، عدم رعایت مقررات ترافیکی و بی احتیاطی راننده گان در افغانستان علت اصلی افزایش حوادث ترافیکی خوانده میشود.
سیگار: در ۲۰ سال تلاش برای بازسازی افغانستان ادارههای دولتی ایالات متحده ضعیف عمل کردند
دفتر سرمفتش ویژه ایالات متحده امریکا برای بازسازی افغانستان یا سیگار میگوید که در طول بیش از ۲۰ سال تلاش برای بازسازی افغانستان، ادارههای دولتی ایالات متحده با یک ضعف مستمر در زمینه آماده سازی اولیه با استخدام به موقع کارمندان واجد شرایط مواجه بوده اند.
سیگار این ارزیابی را در سیزدهمین گزارش خود با عنوان آنچه از بازسازی افغانستان میتوان آموخت که روز جمعه منتشر شد، بیان کرده است.
سيگار در گزارشش میگوید که طي دو دهه فرصتهاي زيادي براي وزارت خارجه، اداره توسعه بينالمللي و وزارت دفاع ايالات متحده وجود داشت تا بنیادهای دولتسازي را برای انجام كار ايجاد میکردند.
اما برنامههای سیاسی که مانع پیشرفت دراز مدت میشد، سرمایهگذاری مؤثر در ادارهها را برای بازسازی افغانستان غیر ممکن کرده بود.
بر اساس گزارش سیگار، سیاست گذاران تصور میکردند که تغییر را میتوان تنها از طریق اراده ایجاد کرد.
به گفته سیگار آنها به سرعت فشارهای سیاسی را برای تکمیل ماموریتی که قبلاً بسیار دشوار بود اعمال کردند.
سیگار میگوید پس سال ۲۰۰۱ که پایههای یک نظام سیاسی جدید در کنفرانس بن برای افغانستان گذاشته شد، تا زمان فروپاشی آن در ۱۵ اگست ۲۰۲۱، همراه با حدود ۸۳۲ هزار سرباز امریکایی در این کشور، کارگران غیرنظامی نیز خدمت کرده اند.
به گفته سیگار، بیشتر این سربازان و کارکنان برای بازسازی افغانستان، آموزش نیروهای امنیتی این کشور، ایجاد نهادهای مدنی، ۱۴۵ میلیارد دالر را هزینه کرده کردند.
رینا امیری: زنان و دختران افغان اجازه نمی دهند امیدهایشان بمیرد
نماینده ویژه ایالات متحده در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان از ژولیا پارسی و نیلا ابراهیمی برای دریافت جوایز بین المللی استقبال کرد.
رینا امیری روز گذشته در صفحه ایکس (تویتر سابق) خود نوشت که با وجود همه چالش ها، زنان افغان اجازه نمی دهند امیدهایشان بمیرد.
خانم امیری می افزاید که شجاعت این دو نشانه ی از عزم و اراده زنان و دختران افغانستان است.
ژولیا پارسی فعال حقوق زن جایزهٔ سالانه«مارتین انالز » برای مدافعان حقوق بشر دریافت کرد و نیلا ابراهیمی، دختر افغان ۱۷ ساله، از سوی بنیاد حقوق کودکان (کیدس رایت) از میان ۱۶۵ نامزد از ۴۷ کشور برندۀ جایزۀ بینالمللی «صلح کودکان» شد.
ادارهٔ انکشاف بین المللی ایالات متحده کشاورزان افغان را در زمینه مواجه با تغییرات اقلیمی کمک میکند
اداره انکشاف بین المللی ایالات متحده (USAID) وعده داده است که با تعدادی از کشاورزان افغان برای مواجهه با تغییرات اقلیمی کمک خواهد کرد.
یو ایس آی دی به روز جمعه در صفحه ایکس (توئیتر سابق) نوشت که افغانستان یکی از آسیب پذیرترین کشور های جهان از تغییرات اقلیمی است.
یو ایس آی دی می گوید، در آینده نزدیک ۲۰۰ کشاورز افغان را آموزش خواهد داد تا خود و محصولاتشان را با تغییرات اقلیمی عیار کنند.
بر اساس گزارش سازمان ملل، افغانستان در میان ده کشور جهان قرار دارد که با تاثیرات شدید تغییرات اقلیمی روبرو است.
مجلس نمایندگان ایالات متحده قانون « محافظت از هم پیمانان افغان» را تصویب کرد
مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا قانون "محافظت از هم پیمانان افغان" را تصویب کرد.
این لایحه توسط یکی از نمایندگان کنگره به مجلس پیشنهاد و با دریافت ۳۳۴ رای موافق تصویب شد.
تصویب لایحه "محافظت از هم پیمانان" بر تعهد دولت ایالات متحده برای محافظت از افرادی که در طول ماموریت بیست ساله آمریکایی ها در افغانستان در کنار نیروهای آمریکایی خدمت کردند، تأکید می کند.
پیش از این ایالات متحده آمریکا، تعدادی از هم پیمانان خود را در سال ۲۰۲۱ به آمریکا انتقال داد اما تعدادی از این متحدان در افغانستان تحت حاکمیت طالبان یا در کشورهای همسایه بسر می برند.
تعداد کشته شدگان حمله مرگبار به کاروان زائران شیعه در پاکستان به ۴۸ نفر افزایش یافته است
مقامات ایالت خیبر پختونخوا میگویند تعداد کشته شدگان حمله مرگبار به کاروان زائران شیعه در منطقۀ کوزه کورمۀ به ۴۸ نفر افزایش یافته است.
به گفتۀ پولیس این حمله بعد از ظهر روز پنجشنبه در حالی رخ داد که کاروانی متشکل از حدوود ۲۰۰ موتر حامل زایران شیعه از پیشاور به سمت پاره چنار در حرکت بود.
به گفته پولیس کشته شدهها از قبیله مندوزی اند و تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است
اما آفتاب اسلم، وزیر قانون خیبر پختونخوا، این حمله را "تروریستی" خوانده و گفته که هیچ گروه محلی در آن دخیل نبوده است.
مقامات پولیس خیبر پختونخوا گفته اند که در این حمله ۱۱ تن به شمول سه زن زخمی شده اند.
پولیس افزوده است که افراد مسلح ناشناس نزدیک به یک ساعت به روی کاروان زائران از کوههای اطراف این منطقه تیراندازی کردند.
در حمله افراد مسلح ناشناس به یک زیارتگاه در بغلان ده تن کشته شدند
عبدالمتین قانع سخنگوی وزارت داخله حکومت طالبان به خبرگزارش فرانسه گفته است که در حمله افراد مسلح ناشناس به یک زیارتگاه در ولسوالی نهرین ولایت بغلان حد اقل ده تن از کسانی که برای زیادت آمده بودندکشته شدند.
این حمله روز پنجشنبه به زیارت سید پادشاه که به زیارت شاه پادشاه نیز مشهور است رخ داده است و صوفیان مورد هدف قرار گرفته اند.
تا هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حمله را به عهده نگرفته است.
اما پولیس بغلان به خبرگزاری اسلامی گفته است که در حال بررسی این موضوع است.
پیش از این شاخه خراسان گروه دولت اسلامی معروف به داعش مسئولیت بسیاری از حملات علیه صوفیان و اهل تشیع در افغانستان را بر عهده گرفته بود.
پولیس ترکیه ۳۰ پناهجوی افغان و ۴ قاچاقچی انسان را دستگیر کرد
پولیس ترکیه روز پنجشنبه (۲۱ نوامبر) در جریان تلاشی یک موتر باربری در شهر آغری ۳۰ پناهجوی افغان و ۴ قاچاقچی انسان را دستگیر کرد.
پولیس همچنین از دستگیری ۲۹ پناهجوی افغان و یک پناهجوی پاکستانی در یک خانه کهنه و متروک در شهر آغری خبر داده است.
بر اساس گزارش رسانههای ترکیه، بطور مجموعی ۵۹ افغان و یک پاکستانی در دو منطقه مختلف این شهر دستگیر و به مراکز اخراج اتباع خارجی، انتقال داده شدند.
ترکیه در سالجاری بسیاری از پناهجویان افغان را که تلاش دارند از طریق ترکیه به اروپا بروند، دستگیر نموده و به افغانستان فرستاده است.
کمیسار های طالبان و پاکستان در تورخم در مورد جستجوی راه های حل مشکلات مرزی، دیدار کردند
کمیساری های افغانستان و پاکستان درباره حل مشکلات موجود در تردد کاروانهای تجاری و مردم عادی در دروازه تورخم گفتگو کردند.
خبرگزاری باختر تحت کنترول طالبان، به روز پنجشنبه از دیدار در تورخم خبر داده است.
هرچند در این خبر گفته شده که کمیسارافغانستان از پاکستان خواستار ایجاد سهولت در تردد مسافران و بیماران و انتقال موتر های باربری و اموال تجارتی شده است اما جزئیات بیشتری ارائه نشده است.
این درحالی است که ازسال های گذشته بدینسو مشکلات ایجاد شده از سوی پاکستان در تورخم و دیگر دروازه های مرزی، مانعی بر سر راه انتقال کالاهای تجاری افغانستان و تردد مردم عادی بوده است.
تاجران افغان میگویند که پاکستان در فصل میوه افغانستان، به بهانههای مختلف این دروازهها را میبندد، که باعث خسارات مالی سنگین به تاجران افغان و باغداران میشود.