لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۵۰

واکنش جوانان به « قانون امر به معروف و نهی از منکر»؛ بسیاری از جوانان راه فرار در پیش گرفته اند


تعدادی از جوانانی که به دلیل مشکلات اقتصادی و وضع محدودیت ها از سوی طالبان تصمیم گرفته اند از افغانستان بیرون بروند.
تعدادی از جوانانی که به دلیل مشکلات اقتصادی و وضع محدودیت ها از سوی طالبان تصمیم گرفته اند از افغانستان بیرون بروند.

یک جوان باشنده ولایت ننگرهار است و نمی خواهد نظر به حساسیت موضوع در گزارش از او نام گرفته شود می گوید که پس از تصویب قانون جدید« امر به معروف و نهی از منکر» حکومت طالبان شماری ازجوانان از ترس بهانه جویی ها و زندانی شدن از سوی حکومت طالبان در پی آن اند که کشور را ترک کنند:

"بسیاری جوانان به این تلاش اند که چگونه زود خود را از افغانستان بکشند، خصوصا آن جوانانی که در حکومت جمهوریت کار کرده اند".

همچنان برخی دیگر از جوانان افغان از تطبیق قانون جدید« امر به معروف و نهی از منکر »حکومت طالبان ابراز نگرانی کرده آن را "سختگیرانه" می خوانند.

حکومت طالبان این قانون را به تازه گی تصویب کرده که دارای چهار فصل و ۳۵ ماده است.

قانون تازه تصویب شده امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان در افغانستان
قانون تازه تصویب شده امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان در افغانستان

یک جوان ۲۶ ساله باشنده کابل که نمی خواهد به دلیل حساسیت موضوع نام اش در گزارش گرفته شود به رادیو آزادی گفت، اگر طالبان فشارها را بر جوانان زیاد کنند، باعث عقده مندی و واکنش در برابر حکومت طالبان خواهد شد:

" اکنون افغانان بخصوص جوانان با بیکاری مواجه و خانه نشین اند، اگر طالبان و "محتسبین" آنان فشارها بر جوانان را زیاد کنند، فکر کنم آنان{طالبان} به حیثیت خود ضرر می رسانند، مانندی که ما در دیگر کشورها شاهد چنین حوادثی هستیم، مانندیکه چندی پیش ملاهای ایرانی بر زنان محدودیت‌ها را وضع کردند، زنان و جوانان در محضر عام واکنش های بر ضد ملا ها انجام دادند که پیش از آن دیده نشده بود".

یک باشنده ولایت خوست: جوانان افغانستان مسلمان اند و نیازی نیست تا از راه زور قوانین تطبیق شود

در قانون « امر به معروف و نهی از منکر» حکومت طالبان که در۲۱ اگست اعلام شد درکنار موارد مختلف در یکی از ماده های آن مردان به حاضر شدن به وقت معین به مساجد جهت ادای نماز جماعت مکلف شده اند و بر چگونگی تراشیدن ریش مردان،پوشیدن لباس کوتاه و نکتایی زدن و اصلاح موی آنان که طبق این قانون شبیه " بیگانه ها و کفار" خوانده شده هم محدودیت وضع شده است.

در ماده ۲۴ این قانون برای محتسبین وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان صلاحیت داده شده که در برخی موارد افراد را که از این قانون حکومت آنان سرپیچی می کنند از یک تا ۲۴ ساعت و در برخی موارد تا ۳ روز ، حبس کنند.

طالبان گفته اند که قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر را به صورت جدی در جامعه افغانستان تطبیق می کنند.
طالبان گفته اند که قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر را به صورت جدی در جامعه افغانستان تطبیق می کنند.

یک جوان ۲۳ ساله خوستی که همچنان نظر به حساسیت موضوع نخواست از او در گزارش نام برده شود به رادیو آزادی گفت، جوانان افغان پیش از طالبان و در طول تاریخ آراسته با شریعت اسلامی بوده اند و نیاز است تا آگاهی دهی به طریقه های مناسب آن صورت گیرد:

"ما مسلمان هستیم و در جامعه اسلامی زنده گی می کنیم، اینگونه موارد به طریقه مناسب آن در مساجد و رسانه ها هم آگاهی دهی شده می تواند، نه اینگونه که جوانان را از یک تا سه روززندانی کنند".

از سوی هم روانشناسان به این باور اند که هرگونه فشاراز سوی حکومت‌ها بر جوامع تاثیر منفی دارد.

داکتر شفا حسینی روانشناس افغان در جرمنی به رادیو آزادی گفت

" هرنظام که در جامعه محدودیت وضع کند، واقعا بر روح و روان همه مردم جامعه و جوانان از لحاظ جسمی و صحی تاثیر منفی می گذارد".

قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان بشمول سازمان ملل متحد، از سوی سازمان‌های بین المللی، نهادهای داخلی و خارجی حقوق بشری، کشورها و فعالان مدنی و حقوق بشر و حقوق زنان محکوم شده است.

آنان این قانون حکومت طالبان را "محدودیت آزادی" افغان ها خوانده اند.

XS
SM
MD
LG