لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۰:۰۱

نگرانی از تطبیق قانون سختگیرانهٔ امر به معروف و نهی از منکر؛ « این قانون رسانه ها را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد»


برخی از رسانه های تصویری افغانستان
برخی از رسانه های تصویری افغانستان

کمیته حفاظت از خبرنگاران گفته است که «قانون امربه معروف و نهی از منکر» طالبان قدرت بیشتری برای سانسور و محدود کردن رسانه ها می دهد.

در بیانیه این کمیته که روز جمعه منتشر شد، به لیه یی Beh Li yi ، مسوول بخش آسیای این کمیته، قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان را ضربه سنگین دیگری به آزادی بیان در افغانستان دانست. جایی که طالبان به گفته او، در سه سال گذشته خبرنگاران و فعالان را مورد آزار و اذیت قرار داده و سرکوب کرده اند.

طالبان این قانون را به تازه گی تصویب کردند که دارای چهار فصل و ۳۵ ماده است. ماده هفدهم این قانون رسانه ها را از انتشار تصاویر اشیای ذیروح منع کرده است.

در ماده سیزدهم به صدای زنان که شامل نغمه و نعت و تلاوت است نیز عورت گفته می شود. پوشش کل بدن زنان جز اول این ماده را تشکیل می دهد.

طالبان گفته اند که قانون امر به معروف و نهی از منکر را به صورت درست در جامعه افغانستان تطبیق می کنند.
طالبان گفته اند که قانون امر به معروف و نهی از منکر را به صورت درست در جامعه افغانستان تطبیق می کنند.

طالبان پیش از این محدودیتهای زیادی را بر رسانه ها و آزادی بیان وضع کرده و به آنها دستور داده اند تا بر اساس پالیسی حکومت طالبان برنامه های خود را پخش کنند.

فعالان رسانه ای می گویند که این قانون طالبان، تقریباً مانع از همه فعالیت های رسانه ها می شود و بیم آن می رود که رسانه های تصویری به زودی بسته شوند.

صدیق الله توحیدی: با تطبیق قانون جدید امر به معروف افغانستان به یک زندان مخوف مبدل خواهد شد

صدیق الله توحیدی یکی از حامیان حقوق خبرنگاران و مسئول سابق نی یا نهاد حمایت از رسانه های آزاد در افغانستان به رادیو آزادی گفت:

«قانون امر بالمعروف که تازه توسط رهبر طالبان توشیح شد اگر اجرئی شود افغانستان که مبدل شده به یک زندان ، اما مبدل خواهد شد به یک زندان بسیار مخوف. این قانون بسیاری از صلاحیت های را که نباید یک اداره دولتی داشته باشد در زمینه حریم خصوصی افراد و اشخاص به اداره امربالمعروف و محتسبین آن اعطا کرده و از افغانستان اینها می خواهند یک مدرسه دینی بسازند، یک مدرسه دینی دیوبندی که تحمل افکار دگر مذاهب و علمای اسلامی را هم ندارد و تحمل دیگراندیشی را هم ندارد.»

مجری یک تلویزیون خصوصی در کابل
مجری یک تلویزیون خصوصی در کابل

ممنوعیت برنامه های مشترک نطاقان زن و مرد و ماسک یا پوشش بر چهره خبرنگاران زن از دیگر محدودیت های اولیه طالبان بر رسانه هاست که واکنش های بسیاری را برانگیخت.

تعداد محدودی از مجریان زن که در تلویزیون های افغانستان باقی مانده اند مجبور به پوشیدن ماسک هستند.

کمیته حمایت از خبرنگاران به گزارش سالانه وزارت امربه معروف طالبان اشاره کرده که گفته ۹۰ در صد از پالیسی این اداره در مورد رسانه های تصویری، صوتی و چاپی تطبیق شده و بیش از ۱۳ هزار نفر به دلیل تخلف دستگیر شده اند.

کمیته حمایت از خبرنگاران گفته خبرنگاران و کارمندان رسانه ی زیادی در جمع دستگیرشده شامل اند.

XS
SM
MD
LG