لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۱۷

نشست‌های شورای حقوق بشر سازمان ملل؛ « تلاش می‌شود تصویر روشن از مشکلات افغانستان مطرح شود»


تالار برگزاری جلسات شورای حقوق بشر سازمان ملل
تالار برگزاری جلسات شورای حقوق بشر سازمان ملل

در حالیکه پنجاه و ششمین اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد که به تاریخ ۱۸ جون آغاز شده، هنوز هم ادامه دارد، نمایندگی افغانستان در دفتر این سازمان در ژینو می گوید که در نشست های این شورا، نمایندگان سایر کشورها از موارد نقض حقوق بشر در افغانستان مطلع خواهند شد.

ریچارد بنیت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان، در آغاز اجلاس شورای حقوق بشر، گزارش مفصل خود را در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان ارائه کرد که در آن به شدت از طالبان انتقاد شده است.

آقای بنیت طالبان را به تبعیض علیه زنان متهم کرده و به سایر مشکلات و تخطی های از حقوق بشر اشاره کرد.

در این نشست، نمایندۀ افغانستان در این شورا که از مقامات جمهوری مخلوع افغانستان است، نیز گزارش مفصلی را ارائه نمود و در آن به نقض حقوق بشر از سوی طالبان اشاره کرد.

نصیر احمد اندیشه نماینده افغانستان در شورای حقوق بشر سازمان ملل در جلسات متعدد این سازمان به موضوع حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران اشاره های فراوان داشته است.
نصیر احمد اندیشه نماینده افغانستان در شورای حقوق بشر سازمان ملل در جلسات متعدد این سازمان به موضوع حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران اشاره های فراوان داشته است.

نمایندگی افغانستان در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد می گوید که در آینده نیز تلاش خواهد کرد تا تصویری از مشکلات بشری در افغانستان را به جامعه جهانی نشان دهد.

محب الله طیب، مستشار این هیئت ناوقت روز شنبه در این مورد به رادیو آزادی گفت:

"حق دسترسی به خدمات صحی، موضوع آزادی بیان، کشتار های فراقانونی، شکنجه، موضوع محیط زیست و بسیاری از مسایل دیگر که افغانستان از آن رنج می برد و نمایندگی دایمی تلاش خواهد کرد که بیانیه های رسمی ارائه کند تا جهان از وضعیت آگاه شود."

جامعۀ جهانی بطور مداوم در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان به ویژه محدودیت های وضع شده بر آموزش و کار دختران و زنان افغانستان از سوی حکومت طالبان ابراز نگرانی کرده است.

تعدادی از زنان معترض افغانستان
تعدادی از زنان معترض افغانستان

طالبان می گویند که از حقوق زنان در چارچوب شریعت اسلامی حفاظت می کنند، اما دختران افغان، فعالان حقوق زنان و گروه های مدافع حقوق بشر در داخل و خارج از کشور تاکید می کنند که دختران و زنان افغان باید مانند سایر کشورهای اسلامی آموزش ببینند، کار کنند و حق مشارکت در زندگی اجتماعی را داشته باشند.

قرار است در نشست دو روزه آینده به میزبانی سازمان ملل متحد در دوحه که از ۳۰ جون آغاز می شود، در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان بحث شود. گفته می شود که از نمایندگان زنان و فعالان جامعۀ مدنی افغانستان برای اشتراک در این نشست، دعوت نشده است.

پیش بینی می شود که این نشست به اشتراک نمایندگان ویژه ۲۲ کشور برای افغانستان دایر شود و نمایندگان حکومت طالبان نیز در آن حضور داشته باشند.

XS
SM
MD
LG