درحالیکه سال تعلیمی جدید در مناطق سردسیر افغانستان آغاز شده، اما دختران بالاتر از صنف ششم بار دیگر اجازه رفتن به مکتب را نیافتند.
سازمان عفو بینالملل بار دیگر این تصمیم طالبان را غیر قابل توجیه و آن را نقض آشکار حقوق بشری عنوان کرد.
این سازمان در اعلامیه که ناوقت روز چهارشنبه اول حمل منتشر کرده گفته است که طالبان باید به دختران در هر سنی اجازه دهند که به مکتب بروند و از رویکردهای نادرست برای ترویج سیاستهای تبعیضآمیز خود اجتناب کنند.
در همین حال، دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان یا یوناما میگوید که جلوگیری از تحصیل دختران غیر قابل توجیه و زیانبار است.
یوناما در صفحهٔ ایکس (توییتر سابق) خود در اعلامیهای به مناسبت نوروز بار دیگر از طالبان خواست تا درهای مکاتب و پوهنتونها را به روی دختران باز کنند.
حکومت طالبان در واکنش به این اظهارات چیزی نگفته است، اما شماری از دانشآموزان دختر که از آموزش محروم شدهاند میگویند که آرزو داشتند امسال به مکتب بروند، اما این آرزو ناتکمیل ماند.
سپوژمی، دانش آموز لیسهٔ لامعه شهید کابل در این مورد به رادیو آزادی گفت: "سال روان بسیار آرزو داشتیم که باز به مکتب میرویم، درهای مکتب به روی ما باز میشود، تمام دانشآموزان آرزو دارند که اجازهٔ تحصیل را داشته باشند و حقوق خود را به دست بیاروند، اما بدبختانه سال روان برای ما این اجازه داده نشد، ما از دولت میخواهیم که اجازهٔ تحصیل را به دختران بدهند."
خدیجه از دیگر دانشآموزان به رادیو آزادی گفت: "تا اکنون طرح طالبان در بخش آموزش دختران تهیه نشده است، من نمیدانم که این طرح چه زمانی تکمیل میشود، روز گذشته دختران دانشآموز بسیار ناامید شده بودند، آنها آرزو داشتند که اجازهٔ درس خواندن برایشان داده میشود."
حکومت طالبان در حالی اول حمل را آغاز سال نو تعلیمی جدید در مناطق سردسیر اعلام میکنند که از نزدیک به سه سال به اینسو، مکاتب بالاتر از صنف ششم را به روی دختران بستهاند.
هرچند این تصمیم طالبان در داخل و بیرون از افغانستان به گونهٔ گسترده نکوهش شده، اما حکومت طالبان گفته است که پس از ایجاد اصلاحات، درهای مکاتب به روی دختران باز خواهند شد، اما اینکه این اصلاحات چه زمانی به وجود میآید چیزی گفته نشدهاست.
طالبان همچنان دختران را از رفتن به پوهنتونها و زنان را از کار در اکثریت ادارههای دولتی و تمامی ادارههای غیر دولتی منع کردهاند.