لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۵ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۴۳

فریدم نو: طالبان با "تحمیل کردن احکام محدود کننده" بر نقض قوانین بین‌المللی پافشاری می‌کنند


شماری از زنان معترض در شهر کابل

سازمان حقوق بشری «فریدم نو» می‌گوید که خواسته‌های زنان افغان برای "اقدام بین‌المللی معنی‌دار" علیه طالبان، نباید نادیده گرفته شود.

این سازمان که مرکز آن در واشنگتن است ناوقت روز چهارشنبه همزمان با روز جهانی آموزش در صفحه ایکس (توییتر سابق) خود نوشته که طالبان با "تحمیل کردن احکام محدود کننده" در افغانستان بر نقض قوانین بین‌المللی پافشاری می‌کنند.

این سازمان افزوده که "در افغانستان، زنان همچنان از تحصیلات متوسطه و عالی محروم هستند و به‌ گفته «فریدم نو» این تنها کشوری است که چنین ممنوعیتی را اجرا می‌کند.

کبرا: دو و نیم سال در خانه ماندیم و هیچ پیشرفتی نداشتیم. از این وضعیت کاملاً خسته شده‌ایم

این در حالی‌ است که شماری از دختران محروم از مکاتب و پوهنتون‌ها نیز شکایت دارند که از ادامه چنین وضعیت خسته شده‌اند و باید هرچه زودتر دروازه‌های علم و دانش به روی‌شان گشوده شود.

کبرا حیدری دانش‌آموز صنف ده‌هم یکی از مکاتب شهر کابل است که می‌خواهد در سال پیشرو برای‌شان اجازه آموزش داده شود.

او به رادیو آزادی می‌گوید: "زمانی‌که دروازه‌های مکتب به روی ما بسته شد من صنف ده‌هم بودم و این دو و نیم سال در خانه ماندیم و هیچ پیشرفتی نداشتیم. از این وضعیت کاملاً خسته شده‌ایم، امیدوار هستیم در سال جدید که پیشرو داریم، امارت اسلامی دروازه‌های مکتب را به روی دختران باز کند."

راشده شایق یکی از دانشجویان رشته زبان و ادبیات انگلیسی پوهنتون کابل نیز شکایت مشابهی دارد و از صادر شدن فرمان‌های محدود کننده بر زنان از سوی حکومت طالبان مأیوس شده‌ است.

راشده به رادیو آزادی گفت: "این فرمان‌های محدود کننده تنها به زنان صادر می‌شود، تنها ما زنان آسیب‌پذیر می‌شویم، این‌ها یک ذهنیت را به میان آورده اند که ما هیچ رابطه را باید با تعلیم نداشته باشیم. کتاب‌های خود را که می‌بینیم بدم آمده، من نمی‌توانم آنرا مطالعه کنم، برای ما مشکلات روانی پیدا کرده‌اند."

در همین حال، دیدبان حقوق بشر با انتقاد از ممنوعیت طالبان بر آموزش زنان و دختران در افغانستان می‌گوید که دسترسی به آموزش یک حق انسانی است، در حالی‌که بیش از ۴۰۰ روز از ممنوعیت تحصیل زنان در پوهنتون‌ها و بیش از ۸۰۰ روز از ممنوعیت تعلیم آن‌ها در مکاتب از سوی طالبان می‌گذرد.

هیدر بار معاون بخش زنان این سازمان روز چهارشنبه در صحبت با رادیو آزادی جهان را به بی‌میلی در مورد آموزش زنان و دختران افغان متهم کرده و گفته که در واقع، تمامی جهان باید خود را شرمنده احساس کند زیرا به گفته او خود را کنار کشیده اند، در حالی‌که تمامی دختران و زنان جوان یک کشور برای ماه‌ها و سال‌ها از آموزش دور مانده‌اند.

طالبان پس از حاکمیت دوباره‌ شان بر افغانستان، دختران بالاتر از صنف ششم مکاتب و محصلان دختر را از آموزش در پوهنتون‌ها منع کرده‌اند.

هرچند حکومت طالبان همواره گفته که این ممنوعیت‌ها موقتی است، اما پس از گذشت بیش از دو سال همچنان زنان و دختران از آموزش محروم هستند و طالبان به واکنش‌های جهانی در این مورد تاکنون پاسخ مثبت نداده‌اند.

XS
SM
MD
LG