لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۳۵

دیدار هیئت اتحادیه اروپا از خیمه های مهاجرین برگشت کننده؛ «ما به کمک ادامه می دهیم»


خیمه های موقت که برای مهاجرین برگشت کننده در منطقه تورخم ولایت ننگرهار بر پا شده است
خیمه های موقت که برای مهاجرین برگشت کننده در منطقه تورخم ولایت ننگرهار بر پا شده است

هیئت اتحادیه اروپا در افغانستان، بار دیگر روی حمایت قوی این اتحادیه از افغانستان تاکید کرده است.

رافایلا یودیس شارژدافیر هیئت اتحادیه اروپا در افغانستان که در راس یک هیئت به تورخم سفر کرده و از کمپ مهاجرین اخراج شدۀ افغان از پاکستان بازدید کرده، به روز سه‌شنبه (۵ دسمبر) با نشر ویدیوی این سفر در شبکۀ ایکس (توییتر سابق) بار دیگر روی حمایت قوی اتحادیه اروپا از افغانستان تاکید کرده است:

"این یک روز مشکل برای همه و برای ماست. درد آور است که با شماری زیادی از افرادی صحبت کردم که همه چیز خود را گذاشته و اخراج شده اند. می‌خواهم امروز، بار دیگر در مورد همدری و حمایت از مردم افغانستان، اطمینان دهم."

خانم یودیس همچنین از سازمان ملل متحد، همۀ شرکا، موسسات و نهادهای همکار ابراز سپاس کرده که برای کمک با پناهجویان افغان اخراج شده از پاکستان کمک می‌کنند.

اتحادیه اروپا و کشور های عضو آن از کمک کننده های اصلی به مهاجرین افغان و بیجا شده گان داخلی افغانستان اند
اتحادیه اروپا و کشور های عضو آن از کمک کننده های اصلی به مهاجرین افغان و بیجا شده گان داخلی افغانستان اند

خبرگزاری باختر تحت کنترل طالبان از قول مولوی نورمحمد حنیف مسئول ارتباط عامۀ کمپ عمری در تورخم می‌گوید که هیئت اتحادیه اروپا در افغانستان در جریان بازدید از این کمپ وعده کرده که برای حل مشکلات مهاجرین افغان اخراج شده از پاکستان بطور جدی اقدام خواهد کرد.

پاکستان پس از اعلام اینکه داشتن ویزه و پاسپورت برای سفر و اقامت در آن کشور یک امر حتمی است، پروسۀ اخراج مهاجرین افغان فاقد اسناد را از اول ماه نوامبر آغاز کرد. گفته شده بود که تعداد این افغان ها به حدود ۱.۷ میلیون تن بوده که به اساس معلومات حکومت طالبان تاکنون بیش از چهارصد هزار مهاجر افغان به افغانستان برگشتانده شده اند.

تشدید پروسه اخراج افغان‌ها از پاکستان، باعث نگرانی جدی نهادهای حامی حقوق بشر شده، زیرا از یکسو در برخی مناطق افغانستان هوا سرد شده و از جانب دیگر بسیاری از خانواده های اخراج شده اصلاً نمی‌دانند که چگونه و از کجا زندگی شان را دوباره در افغانستان آغاز کنند.

کارولین گلوک، سخنگوی کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در افغانستان روز شنبه به رادیو آزادی گفت که بسیاری از این افغان‌ها برای نخستین بار به افغانستان می آیند، زیرا آنها و فرزندانشان در پاکستان به دنیا آمده اند.

همچنان در مورد اخراج افغان هایی که بعد از اگست سال ۲۰۲۱ میلادی و با تسلط دوباره طالبان از افغانستان به پاکستان رفته اند، نگرانی ها افزایش یافته، زیرا به گفتۀ نهادهای حامی حقوق بشر، زندگی این افراد در افغانستان با تهدید مواجه خواهد شد.

مهاجرین برگشت کننده انتظار دارند کمک های بیشتری از نهاد های بین المللی دریافت کنند
مهاجرین برگشت کننده انتظار دارند کمک های بیشتری از نهاد های بین المللی دریافت کنند

به سلسلۀ این نگرانی ها جولیتا والاس معاون وزیر امور خارجه ایالات متحدۀ امریکا در امور پناهندگان که روز یکشنبه در یک سفر سه روزه به اسلام آباد رفته، به روز سه‌شنبه در شبکۀ ایکس (توییتر سابق) نوشته که بار دیگر در مورد پناهجویان افغان، حفاظت و اسکان مجدد آنها با مقامات وزارت خارجۀ پاکستان به شمول آصف خان درانی نمایندۀ ویژه اسلام آباد برای افغانستان صحبت کرده است.

به گفته وزارت خارجۀ امریکا، خانم والاس در ملاقات با مقامات پاکستانی و نهادهای بین‌المللی اطمینان حاصل خواهد کرد که آنعدۀ افغان هایی که قرار است به ایالات متحده امریکا منتقل شوند، با مشکلی در پاکستان مواجه نخواهند شد.

بر اساس معلومات موسسات خیریه، نهادهای سازمان ملل متحد و مقامات طالبان تا اکنون بیش از ۴۰۰ هزار مهاجر افغان از پاکستان اخراج شده اند و این پروسه از طریق بنادر سرحدی تورخم و سپین بولدک ادامه دارد.

مرتبط

XS
SM
MD
LG