قصر سفید میگوید که طالبان بر خلاف خواستههای جهان و وعدههایشان در حرکت هستند که این کار فاصلۀ آنها را با مشروعیت بینالمللی بیشتر میسازد.
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی قصر سفید اواخر روز دوشنبه به رسانهها گفت که ایالات متحده هیچ برنامهای ندارد که بر اساس آن طالبان را به رسمیت بشناسد:
"ما طالبان را به رسمیت نشناخته ایم. در حال حاضر برنامهای برای این کار وجود ندارد. اگر طالبان میخواهند به رسمیت شناخته شوند، باید به طور مشروع به تعهداتی که در قبال جامعۀ بینالمللی در رابطه به نحوه حکومتشان، بهویژه رفتار با دختران و زنان داده اند، عمل کنند. در حال حاضر نه تنها این کار را نکرده اند، بلکه برعکس عمل کرده اند. به همین دلیل برنامهای برای به رسمیت شناختن طالبان وجود ندارد."
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان به سوال رادیو آزادی در این باره پاسخ نداد، اما اخیراً در گفتوگو با رسانهها بار دیگر از جامعۀ جهانی خواست تا حکومت کنونیشان را به رسمیت بشناسد.
بیش از دو سال از تسلط مجدد طالبان بر افغانستان میگذرد، اما با وجود اینکه نمایندگان خود را در سطح دیپلماتیک به برخی کشورها فرستاده اند، اما هیچ کشوری در جهان به شمول این کشورها حکومت آنها را به رسمیت نشناخته است.
انتونی بلینکن، وزیر امور خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا نیز در پانزدهم ماه آگست سال جاری در روز تکمیل شدن دومین سال حکومت طالبان بر افغانستان، گفت که برقراری روابط گسترده با طالبان تا زمانی که حقوق دختران و زنان از سوی طالبان حفظ و احترام نشود، امکان پذیر نیست.
جامعۀ جهانی بخاطر به رسمیت شناختن حکومت کنونی طالبان، خواستار تشکیل حکومت همهشمول، احترام به حقوق افغانها به ویژه دختران و زنان و مبارزه دوامدار با تروریزم شده است. اما طالبان این مسائل را موضوعات داخلی افغانستان خوانده اند.
حکومت طالبان نیز همواره مدعی است که هیچ گروه تروریستی در افغانستان وجود ندارد و اجازه نمیدهد از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر استفاده شود.
با این حال جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی قصر سفید در نشستی با رسانهها در نیویارک در مورد خطر تروریسم در افغانستان گفت، تهدید القاعده از این کشور کم شده است، اما او نگران آن گروههای تروریستی است که از نبود حکومت در افغانستان سوء استفاده کرده و از افغانستان و سایر جاهای دیگر استفاده کنند.
اگرچه حکومت سرپرست کنونی طالبان بارها از تمایل خود برای تعامل با جامعۀ جهانی صحبت کرده است، اما به دلیل عدم انجام هیچ اقدامی برای ایجاد فضای اعتماد، مورد انتقاد قرار گرفته است.
در مقابل جامعۀ جهانی به ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد میگوید که حکومت طالبان در نقض حقوق بشر به ویژه حقوق دختران و زنان افغان به بهانههای مختلف گامهای ظالمانهای برداشته که آنها را از جهان جدا میسازد.