لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۲۱

ملل متحد: کاهش یک درصدی در کمک های غذایی ۴۰۰ هزار تن را یک قدم به قطحی نزدیک می‌کند


شماری از افراد بی بضاعت در ولایت کندز
شماری از افراد بی بضاعت در ولایت کندز

سازمان ملل متحد تخمین زده که با کاهش یک درصدی در کمک‌های غذایی بیش از ۴۰۰ هزار تن متاثر می‌شوند و آنها را یک قدم به قطحی نزدیک می‌سازد.

استیفن دوجاریک، سخنگوی سرمنشی سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه در یک نشست خبری گفت که کاهش گسترده در نیمی از عملیات‌های برنامۀ جهانی غذا ایجاد شده است که کشورهای مانند افغانستان، جمهوری دموکراتیک کنگو، هائیتی، اردن، فلسطین، سودان جنوبی، سومالیا، سوریه و همچنین بنگلادش را در معرض ناامنی غذایی قرار می‌دهد.

او افزوده است که حدود ۲۴ میلیون نفر طی ۱۲ ماه آینده با خطر گرسنگی شدید مواجه خواهند شد.

به گفتۀ سازمان جهانی غذا در حال حاضر ۳۴۵ میلیون نفر در سراسر جهان با ناامنی غذایی حاد مواجه هستند که ۴۰ میلیون نفر در سطح حاد گرسنگی قرار دارند. اینها افرادی هستند که مجبور به انجام اقدامات ناامیدانه برای زنده ماندن هستند و در معرض خطر مرگ ناشی از سوء تغذیه قرار دارند.

این در حالی است که برنامۀ جهانی غذا نیز روز سه‌شنبه در اعلامیه‌ای گفته که با ۶۰ درصد کمبود بودجه مواجه است و این کاهش بودجه انتخاب اینکه برای چه کسانی کمک کنند را دشوارتر می‌کند.

این برنامه این کمبود بودجه را بی‌سابقه خوانده است.

سیندی مک کین، مدیر اجرایی برنامۀ جهانی غذا گفته که با توجه به افزایش شمار افراد نیازمند به حمایت‌های مالی بیشتری نیاز دارند.

برنامۀ جهانی غذا در افغانستان هم در صفحۀ ایکس خود یا توییتر سابق نوشته است که در حال حاضر از هر ۵ نفر نیازمند در این کشور تنها ۱ نفر شان تحت پوشش کمک‌های این سازمان قرار دارد.

برنامه جهانی غذا گفته که با فرا رسیدن فصل زمستان نیازمندی به کمک افزایش می‌‎یابد و میلیون‌ها خانواد آمادگی کامل برای فصل‌های پیش رو ندارند.

زهرا و خاتون، دو تن از زنان نیازمند در صحبت با رادیو آزادی گفتند که با از مشکلات اقتصادی‌ مواجه اند.

زهرا می‌گوید که یک پسرش به سوء تغذیه مبتلا شده:

"من یک پسرم مریض است. دچار سوءتغذیه شده است. پول ندارم ببرم داکتر، وضعیتش خراب است. من سه اولاد دارم. شوهرم مریض است، نمی‌تواند کار کند. به خانه‌ها به فرش شویی و کالا شویی می‌روم."

خاتون می‌گوید روزانه ۵۰ یا ۶۰ افغانی را آرد می‌خرد و با آن گذاره می کند:
"سه ماه کرایۀ خانۀ ما باقی مانده است. صاحب خانه برایم شش روز وقت داد که کرایه را بدهم. حالا دو روز مهلت مانده. شوهرم کراچی وان است و زردی سیاه دارد. من هر روز ۵۰ یا ۶۰ افغانی را آرد می‌خرم و با آن گذاره می‌کنیم."

این در حالی است که برنامۀ جهانی غذا می‌گوید، ۱ میلیارد دالر نیاز دارد تا به ۲۱ میلیون فرد نیازمند که نمی‌دانند وعدۀ غذایی بعدی‌شان را از کجا تأمین کنند، کمک کند.

این سازمان پیش از این گفته بود که در سال جاری میلادی مجبور به قطع کمک‌ها بر ۱۰ میلیون نیازمند در افغانستان شده است.

در کنار دیگر علت‌های کاهش کمک‌های جهانی به افغانستان و افزایش شمار نیازمندان در این کشور، وضع محدودیت‌ها بر کار زنان از سوی طالبان در اواخر سال ۲۰۲۲، فعالیت‌های برخی از سازمان‌های کمک کننده در افغانستان را متوقف و یا محدود کرد.

بر اساس آخرین آمار دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانۀ سازمان ملل متحد (اوچا)، در حال حاضر شمار افراد نیازمند در افغانستان به ۲۹.۲ میلیون تن رسیده است.

XS
SM
MD
LG