لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۱۲

ایران برای نظارت از روند کار و زنده گی افغانها در آن کشور٬ طرحی را پیشنهاد کرده است


تصویر آرشیف: تعدادی از مهاجرین افغان در ایران
تصویر آرشیف: تعدادی از مهاجرین افغان در ایران

مهدی سعادتی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ایران از طرح کمیسیون نظارت و سازمان‌دهی افغان‌ها در این کشور خبر داده است.

او این موضوع را در گفتگو با خبرگزاری ایلنای ایران مطرح کرده است.

مهدی سعادتی گفته است، بی‌ثباتی چندین حکومت گذشته در افغانستان، حضور امریکا در منطقه، فروپاشی نظام جمهوری پیشین افغانستان و حاکمیت طالبان همه عواملی اند که سبب مهاجرت برخی افغان‌ها به ایران شده است.

آقای سعادتی افزوده است که آن‌ها در این مورد حساس هستند و کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ایران در حال کار روی طرح کمیسیون نظارت و سازمان‌دهی مهاجران افغان هستند.

او همچنان گفته است که هرچند دغدغهٔ خاص امنیتی از جانب افغان‌ها ندارند، اما به گفتهٔ او دشمن از هر فرصت استفاده می‌کند.

او به موضوع درگیری مرزی میان نیروهای طالبان و سربازان ایرانی نیز اشاره کرده است.

سفارت افغانستان در تهران که حالا در اختیار طالبان قرار گرفته است
سفارت افغانستان در تهران که حالا در اختیار طالبان قرار گرفته است

در حالی که ایران سفارت افغانستان در تهران را به طالبان واگذار کرده، اما مهدی سعادتی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ایران گفته است که تا هنوز بنا بر دلایل مختلفی حکومت و حاکمان فعلی افغانستان را به رسمیت نشناخته‌ اند و اگر در این زمینهٔ به نتیجهٔ تازه‌ای برسند اعلام خواهند کرد.

با این حال برخی از افغان‌ها در ایران از شرایط بد این کشور در برابر مهاجران شکایت می‌کنند.

یکی از افغانها در ایران: کار به آسانی داده نمی‌شود، اگر کار هم به اتباع بدهد بسیار با حقوق پایان

فاطمه فاطر که حدود هشت ماه می‌شود به ایران رفته، می‌گوید، تا هنوز نتوانسته کار پیدا کند و مهلت ویزه‌اش نیز به پایان رسیده، اما حکومت ایران آن را تمدید نمی‌کند.

او به رادیو آزادی گفت:

"کار به آسانی داده نمی‌شود، اگر کار هم به اتباع بدهد بسیار با حقوق پایان، قسمت ویزه مشکلات دارم، تاکید بر این دارند که شما برین به افغانستان دخولی و خروجی بزنید بعد بیاید ایران که ما برای شما ویزا بدهیم، فعلا هم در یک خواب‌گاه دخترانه زندگی می‌کنم، همی قسم شب و روز خود را می‌گذارنیم."

عزیزگل از دیگر مهاجران افغان در ایران از مشکلات همسان شکایت دارد.

او به رادیو آزادی گفت:

"خانم‌هایی که از افغاستان آمده اند، ویزایشان تمدید نشود به بار دوم و یا سوم، باید افغانستان بروند و دوباره پس بی‌آیند، اما سر مرز طالبان زنان را بدون محرم اجازه نمی‌دهند، برای افغان‌ها کار بسیار شاقه است و در مقابل پول کم و زمان زیاد باید کار کند، قیمت‌ها هم بسیار زیاد است، مهاجران مجبور اند بخاطر پول ناچیز کار بسیار شاقه انجام بدهند."

افغانها در ایران همواره از مشکلات زیاد از جمله بازداشت به وسیله نیروهای پولیس٬ نبود کار و عدم دسترسی به نهاد های آموزشی در آن کشور شکایت داشته اند
افغانها در ایران همواره از مشکلات زیاد از جمله بازداشت به وسیله نیروهای پولیس٬ نبود کار و عدم دسترسی به نهاد های آموزشی در آن کشور شکایت داشته اند

این درحالیست که به اساس گزارش برخی از رسانه‌ها، نزدیگ به ۷۵۰۰ مهاجر افغان از ایران دوباره به افغانستان برگشت داده شده‌اند.

پیش از این مهاجران اخراج شده از ایران در گفت‌وگو با رادیو آزادی از رفتار نادرست سربازان ایران هنگام اخراج از این کشور شکایت کرده‌اند.

خواستیم در مورد اخراج مهاجران افغان از ایران دیدگاه وزارت امور مهاجران و عودت کنندگان حکومت طالبان را نیز داشته باشیم، اما پاسخی از مفتی عبدالمطلب حقانی، سخنگوی این وزارت دریافت نکردیم.

اما پیش از این حکومت طالبان از افغان‌ها خواسته که در کشور خودشان بمانند و کسانی را هم که مهاجر هستند، دعوت به برگشت به افغانستان کرده است. در حال حاضر بیش از ۲۹ میلیون نیازمند به کمک‌های بشردوستانه در فغانستان وجود دارد و محدودیت‌های روزافزون طالبان، زندگی را برای شهروندان این کشور دشوارتر کرده است.

پس از حاکمیت دوبارهٔ طالبان بر افغانستان، صدها افغان به علت‌های چون بی‌کاری، فقر و تهدید‌های امنیتی به گونهٔ قانونی و یا غیرقانونی به کشورهای مختلف از جمله ایران و پاکستان مهاجر شده‌اند.

XS
SM
MD
LG