لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۰۸

رسیده گی به سیلاب زده ها در افغانستان؛ نهاد های سازمان ملل به کمک شتافته است


برخی از تخریبات ناشی از سیلاب های اخیر در افغانستان
برخی از تخریبات ناشی از سیلاب های اخیر در افغانستان

درحالیکه ادامه باران های شدید وسیلاب ها در چندین ولایت شرقی ، شمال شرقی ، جنوبی و مرکزی افغانستان پیش بینی شده است٬ سازمان ملل متحد می گوید که تیم های کاری این سازمان در حال بررسی خسارات وارد و فراهم آوری کمک به آسیب دیده گان هستند.

برنامه جهانی غذا از قبل اعلان کرده است که توزیع مواد خوراکی را به نیازمندان در مناطق آسیب دیده٬ آغاز کرده و روند توزیع این کمک ها ادامه دارد.

سازمان جهانی مهاجرت (IOM) نیز در تویت خود گفته که تیم های آنها برای برآورد خسارات و کمک های عاجل با خانواده آسیب دیده در ساحه اند.

ادارۀ هواشناسی افغانستان به روز دوشنبه گفت که در ۲۴ ساعت آینده باران های شدید وسرازیرشدن سیلاب ها در ولایات کابل ، ننگرهار ،کنر ، نورستان ، لغمان ، ، خوست ، غزنی ، پکتیا ، پکتیکا ، دایکندی ، غور ، میدان وردک ، لوگر، کاپیسا ، پروان ، زابل وبامیان پیش بینی شده است.

مردم در بسیاری از مناطق می گویند که به کمک های فوری نیاز دارند
مردم در بسیاری از مناطق می گویند که به کمک های فوری نیاز دارند

برعلاوه تلفات جانی ، درتصاویری که از محلات آسیب دیده در رسانه نشر شده دیده می شود که سیلاب ها با تخریب وسیع زمین های زراعتی ، خانه ها وباغ ها خسارات هنگفتی وارد کرده است.

ازسوی دیگر وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث در حکومت طالبان روز دوشنبه تازه ترین ارقام تلفات وخسارات را از هشت ولایت اعلان کرد که در روز های اخیر شاهد سیلاب های مهیب بودند.

بر اساس گزارش ها تلفات و خسارات سیلاب های اخیر سنگین بوده است

شفیع الله رحیمی سخنگوی این وزارت به رسانه ها گفت دهها نفر جان باخته وحاصلات هزاران جریب زمین ازبین رفته است :

" از اثر بارندگی وسرازیرشدن سیلاب ها در هشت ولایت کشور شامل میدان وردک، خوست ، کابل ، پکتیا ، کنر ، نورستان ، غزنی و ننگرهار ، متاسفانه ۳۸ تن شهید ، ۵۷ تن مجروح ، دوتن مفقود ، بیشتر از نه صد منزل به گونه کلی وقسمی تخریب شده ، ۴۵۶ راس مواشی تلف گردیده وحاصلات بیشتر از هفت هزار جریب زمین زراعتی وباغ ها ازبین رفته است."

آقای رحیمی افزود که کمک های عاجل به ساحات آسیب دیده انتقال یافته وتوزیع جریان دارد.

اکثریت ولایت های افغانستان تقریبا هر سال در اثر باران های موسمی با سیلاب های ویرانگر روبرو می شوند.

تخریبات ناشی از سیلاب ها در نورستان
تخریبات ناشی از سیلاب ها در نورستان

داکتر نجیب الله سدید پژوهشگر مدیریت آب در آلمان در بارۀ تدابیر کاهش تلفات وخسارات می گوید که مردم باید هوشدار از سرازیرشدن سیلاب ها را جدی بگیرند:

" مردم کارهای را که می توانند بکنند این است که اول باید خود را نجات دهند وبه سمت نقاط مرتفع حرکت کنند چون نقاط مرتفع از خطرسیلاب در امان هستند، مواشی خود را باید بسته نگه نکنند درشب ها یا اوقاتی که خطر سیلاب می باشد چون خود مواشی وقتیکه باز باشند می توانند فرار کنند. وبرای جلوگیری از سرازیرشدن سیلاب از بوجی های ریگ استفاده کنند."

آقای سدید می افزاید که مردم بعد از سیلاب نباید به عجله به خانه هایشان برگردند چون تهداب های خانه های گلی توسط آب سیل سست شده امکان دارد دیوار ها فرو ریزد.

وزارت انرژی و آب حکومت طالبان چند روز پیش گفت که از اول اسد تا سوم این ماه، احتمال افزایش سطح آب دریا ها و جاری شدن سیلاب ها در شماری از حوزه های دریایی افغانستان وجود دارد.

گزارش افزود که این پیش بینی، بر اساس تحلیل و بررسی بارندگی ها، توسط ادارات هواشناسی افغانستان و جهان صورت گرفته و تاثیرات منفی تغییرات اقلیمی در جهان، است.

ملل متحد در این اواخر گفت که افغانستان از جمله ده آسیب پذیرترین کشور های جهان از تغییرات اقلیمی است.

XS
SM
MD
LG