وحید حقمل از ولسوالی رشیدان غزنی میگوید روز یکشنبه این ولسوالی شاهد یک سیلاب مهیب بود که تلفات جانی نداشت ولی خسارات مالی هنگفت به جا گذاشت.
وی که ۲۵ ساله و پدر یک فرزند است در صحبت با رادیو آزادی افزود که سیلاب، پل و پلچکها را در این ولسوالی در پنجاه کیلومتری جنوب غرب شهر غزنی از بین برده و هنگام جمع آوری حاصلات و درو به کردها سرازیر شد:
"تقریباً به همه زمینهای زراعتی ولسوالی رشیدان سیلاب سرازیر شده یعنی گفته میتوانم که سیلاب به تقریباً از هشتاد تا نود هکتار زمین زراعتی سرازیر شده و حاصلات زراعتی را از بین برده است. این موسم جمع آوری حاصلات است. یعنی سیلاب هنگام درو حاصلات سرازیر شد."
آقای حقمل میافزاید هنوز کدام کمکی با آسیب دیدگان در ولسوالی رشیدان صورت نگرفته است.
سیلابها در سه روز اخیر در هشت ولایت، میدان وردک، کابل، غزنی ، پکتیا، نورستان، خوست، ننگرهار و کنر سرازیر شد.
وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی حکومت طالبان روز یکشنبه در بارۀ آخرین ارقام تلفات و خسارات معلومات داد.
شفیع الله رحیمی سخنگوی این وزارت گفت که طبق ارقام دست داشته در اثر این سیلاب ها ده ها نفر کشته، زخمی و ناپدید شده اند و خسارات هنگفت وارد شده است:
"بر اساس گزارشهای ابتدایی متاسفانه تلفات برخاسته از این سیلاب ها وحشتناک و جبران ناپذیر است که از جمله به تعداد ۳۱ تن شهید، ۴۱ تن مفقود، ۷۴ تن زخمی، به تعداد ۶۰۴ منزل به گونه کلی و قسمی تخریب، بیشتر از ۲۵۰ راس مواشی تلف و حاصلات صدها جریب زمین زراعتی و باغها از بین رفته است."
آقای رحیمی افزود که تیمهای این وزارت در همکاری با وزارت دفاع حکومت طالبان و دیگر ارگانها و موسسات برای رسیدگی به آسیب دیدگان تلاش میکنند و عملیات جستجو و نجات و ارائه خدمات و کمکهای عاجل را به پیش میبرند.
وزارت انرژی و آب حکومت طالبان چند روز پیش گفت که از اول اسد تا سوم این ماه، احتمال افزایش سطح آب دریاها و جاری شدن سیلابها در شماری از حوزههای دریایی افغانستان وجود دارد.
وزارت انرژی و آب حکومت طالبان افزود که این پیشبینی، براساس تحلیل و بررسی بارندگی ها، توسط ادارات هواشناسی افغانستان و جهان صورت گرفته و تاثیرات منفی تغییرات اقلیمی در جهان است.
ملل متحد در این اواخر گفت که افغانستان از جمله ده آسیب پذیرترین کشورهای جهان از تغییرات اقلیمی است.