لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۱۳

اوچا: شمار افغانهای که به کمک و خدمات مرتبط به خشونت مبتنی بر جنسیت نیاز دارند افزایش یافته است


آرشیف - افراد طالبان با فیر های هوایی در صدد ترساندن زنان معترض در کابل تا به اعتراضات شان پایان دهند. طالبان پس از بازگشت به قدرت محدودیت های زیاد را در عرصه های مختلف زندگی زنان وضع کرده اند.
آرشیف - افراد طالبان با فیر های هوایی در صدد ترساندن زنان معترض در کابل تا به اعتراضات شان پایان دهند. طالبان پس از بازگشت به قدرت محدودیت های زیاد را در عرصه های مختلف زندگی زنان وضع کرده اند.

دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانه ملل متحد (اوچا) در افغانستان به روز سه‌شنبه در توییتی گفته است، شمار افرادی که به کمک و خدمات مرتبط به خشونت مبتنی بر جنسیت در افغانستان نیاز دارند، ۲۵ درصد افزایش یافته است.

در ادامه توییت اوچا گفته شده است، شمار افرادی که به کمک و خدمات مرتبط به خشونت مبتنی بر جنسیت در افغانستان نیاز دارند، از ۱۰.۱ میلیون به ۱۳.۱ میلیون بین ماه دسامبر ۲۰۲۲ و می امسال افزایش یافته است.

اوچا افزوده است که ممنوعیت و سایر محدودیت‌ها بر مشارکت زنان در زندگی و جامعه، بحران حفاظتی از قبل موجود را تقویت می‌کند.

رویدا قادری، یکی از کارمندان رسانه در ولایت بلخ است. او می‌گوید با آن که یگانه نان‌آور خانواده‌اش بود، اما با وضع محدودیت از سوی نظام حاکم بر کار زنان چند ماه قبل وظیفه‌اش را از دست داد.

بانو قادری به رادیو آزادی گفت:
"ما انواع خشونت‌ها را داریم، هر آن چیزی که روح آدم را ناآرام بسازد خشونت است، دقیقاً چیزی که امروز طالبان انجام می‌دهند، من نان‌آور خانواده استم، ولی کارکردن از من گرفته شده، حالا اگر نهادهای خارجی و جامعۀ جهانی بی‌آید از ما حمایت کند که ما بیرون از خانه کار کنیم، همین بزرگترین خواست یک زن است."

فریما دانش‌آموز صنف دوازدهم، یکی از مکاتب شهر کابل بود که پس از وضع محدودیت‌ها از سوی طالبان و مسدود کردن دروازه‌های مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم، از رفتن به مکتب محروم شده است.

فریما به رادیو آزادی گفت که تداوم این محرومیت برایش مایوس کننده است:
"همین حالا در مکاتب پسران امتحان آغاز شده است، اما با تاسف که مکاتب دختران هنوز هم مسدود است، این برای ما بسیار مایوس کننده است که ما بی‌سرنوشت مانده ایم و تا هنوز جامعۀ جهانی در این بخش کاری انجام نداده است."

شماری از فعالان حقوق زن در افغانستان با نگرانی از وضعیت موجود زنان در افغانستان می‌گوید، ممکن شمار زنان نیازمند به کمک‌های مرتبط به خشونت‌های مبتنی بر جنسیت در افغانستان بیشتر از آمار اوچا باشد.

مونسه مبارز فعال حقوق زن
مونسه مبارز فعال حقوق زن

مونسه مبارز، یکی از آنان به رادیو آزادی گفت:
"مطمیناً این گزارش به اساس واقعیت‌های تلخ و ارقام است که از داخل افغانستان تهیه شده است، من تأکید می‌کنم که اگر فرصت فراهم باشد و طالب یک تهدید نباشد یک سروی صورت بگیرد، من مطمین استم که وضعیت زنان در افغانستان تکان دهنده است، حتی ارقام بیشتر از این بدست می‌آید."

ماجبین احمدزی، یکی دیگر از این فعالان حقوق زن می‌گوید، افزایش محدودیت‌ها بر کار زنان میلیون‌ها افغان نیازمند را از کمک‌های بشردوستانه محروم کرده است.

بلال کریمی، معاون سخنگوی حکومت طالبان به پرسش‌ها در بارۀ ادعای دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانۀ ملل متحد پاسخ نداد، اما مقام‌های طالبان پیش از این بارها گفته اند که حقوق زنان در افغانستان در چارچوب شریعت اسلام تأمین است.

نزدیک به دو هفته پیش سازمان عفو بین‌الملل در واکنش به دستور منع فعالیت آرایشگاه‌های زنانه از سوی حکومت طالبان، آزار و اذیت جنسیتی را جنایت علیه بشریت خوانده و تأکید کرده بود که به آن در افغانستان پایان داده شود.

محدودیت‌های پی هم طالبان بر زنان و دختران در بخش‌های مختلف از جمله، آموزش، تحصیل، کار و حضور آنان در جامعه، میلیون‌ها زن را در افغانستان متاثر کرده است.

مرتبط

XS
SM
MD
LG