لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۵۲

سازمان همکاری اسلامی روی منع کار و تحصیل زنان در افغانستان از سوی طالبان بحث می‌کند


آرشیف - یک نشست سازمان همکاری اسلامی
آرشیف - یک نشست سازمان همکاری اسلامی

نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی (او آی سی) در پیوند به وضعیت حقوق بشری به ویژه ممنوعیت تحصیل و کار زنان و دختران در افغانستان برگزار شده است.

این نشست یک روزه ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقۀ پیش از چاشت روز چهارشنبه به وقت افغانستان در شهر جدۀ عربستان سعودی آغاز شده است.

یک منبع در سازمان همکاری اسلامی به رادیو آزادی گفت، این نشست به درخواست عربستان، ترکیه و گامبیا یک کشور افریقایی برگزار شده، اما از حکومت طالبان در افغانستان برای شرکت در آن دعوت نشده است.

این منبع که نخواسته هویتش در گزارش فاش شود، گفت که در این نشست سفیران کشورهای اسلامی در سازمان همکاری اسلامی حضور دارند و در مورد سیاست‌های حکومت طالبان که بر اساس آن زنان و دختران در افغانستان از کار و تحصیل منع شده اند، بحث خواهد شد.

منبع می‌گوید، این نشست یک روزه با صدور اعلامیه‌ای پایان خواهد یافت.

این منبع گفت که در این اعلامیه ممکن است به طور جدی از طالبان خواسته شود که تصمیمات خود را در مورد منع تحصیل و کار زنان افغان پس بگیرند و همچنین به طالبان گفته شود که تصمیمات آنها علیه زنان خلاف موازین اسلامی است.

منبع می‌افزاید، اگر طالبان این خواسته‌ها را نپذیرند، ممکن است نشست وزرای خارجه کشورهای اسلامی تشکیل شود و در آن تصمیمات اخیر طالبان در مورد زنان افغان مورد بحث قرار گیرد.

سازمان همکاری کشورهای اسلامی ۵۷ عضو دارد.

این سازمان در سال ۱۹۶۹ تأسیس شد و اولین جلسه خود را در مراکش در واکنش به آتش زدن مسجد الاقصی برگزار کرد.

در اولین نشست این سازمان، عبدالستار سیرت، وزیر عدلیۀ وقت افغانستان به نمایندگی از دولت ظاهر شاه، پادشاه سابق افغانستان شرکت و اساسنامۀ این سازمان را امضا کرد.

سازمان همکاری اسلامی به طور کلی جلساتی را در بارۀ مشکلات و معضلات کشورهای اسلامی برگزار می‌کند.

این نشست در حالی برگزار شده که حکومت طالبان در ماه دسامبر سال گذشته در دو فرمان جداگانه تحصیل و کار زنان و دختران در سازمان‌های غیردولتی را ممنوع کرد.

سازمان همکاری اسلامی پیش از این با صدور اعلامیه‌ای ممنوعیت تحصیل و کار زنان و دختران از سوی طالبان در افغانستان را محکوم کرده و آن را خلاف موازین دین اسلام دانسته است.

علاوه بر این، این تصمیم طالبان در داخل و خارج از کشور محکوم شده و در واکنش به آن، چندین نهاد کمک‌رسان بین‌المللی فعالیت‌های خود را در افغانستان به حالت تعلیق درآورده اند.

سازمان ملل متحد گفته است که این تصمیم طالبان تأثیر مستقیمی بر زندگی میلیون‌ها خانوادۀ فقیر در افغانستان دارد که در حال حاضر زندگی آنها به کمک‌های بشردوستانه وابسته است.

مرتبط

XS
SM
MD
LG