در ادامۀ واکنشها به منع دختران و زنان از تحصیل و کار، وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا میگوید که در حال بررسی دستور ممنوعیت کار زنان از سوی طالبان در افغانستان است.
ند پرایس، سخنگوی این وزارت در یک نشست خبری روز سهشنبه (سوم جنوری) گفت:
"ما در حال بررسی پیامدهای این دستور هستیم. ما به عنوان یک کشور کمک کنندۀ بزرگ به افغانستان، در حال بررسی راههایی برای اتخاذ یک موضع قوی و اصولی هستیم. در عین حال ما در تلاش هستیم تا از شدید شدن وخامت وضعیت بشری در این فضای بدِ ایجاد شده توسط طالبان جلوگیری کنیم."
در ادامۀ واکنشها به منع دختران و زنان از تحصیل و کار، سفیر بریتانیا برای افغانستان گفته که طالبان با این تصمیم آیندۀ نیمی از جمعیت کشور و آیندۀ افغانستان را به خطر میاندازند.
هوگو شارتر در توییتر خود این اتفاق را یک فاجعۀ بزرگ برای افغانستان خوانده و نوشته که افغانستان تنها کشوری در جهان است که زنان و دختران در آن از تحصیلات متوسطه و عالی منع شده و اجازۀ کار در نهادهای دولتی و غیردولتی را ندارند.
او نوشته است که برخی از رهبران طالبان به طور خصوصی به او گفته اند که با افزایش محدودیتها بر زنان در افغانستان موافق نیستند.
هوگو شارتر خواستار این شده که جهان باید برای حقوق زنان گامهای بیشتری بردارد.
آقای شارتر نوشته است: "سازمان ملل متحد برای حفاظت از حقوق بشر در سراسر جهان تلاش میکند و گزارشهای مهمی را در مورد نگرانیهای حقوق بشری در همه کشورها از جمله افغانستان تحت حاکمیت طالبان منتشر میکند."
او افزوده که با این کشور مطابق به تعهدات بینالمللی رفتار میشود.
در همین حال سازمان برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان ملل متحد گفته است که طالبان با حذف زنانی که با سازمانهای کمکرسان کار میکنند، رساندن کمکها به نیمی از جمعیت افغانستان را به تاخیر انداخته است.
کمکهایی که به گفتۀ این سازمان، بدون آن زندگی ناممکن است.
سازمان زنان ملل متحد در توییتر خود نوشته است که این تصمیم طالبان حملۀ شدید به آزادی مشارکت و صدای زنان است.
همزمان با این رینا امیری، نمایندۀ ویژۀ امریکا در امور دختران، زنان و حقوق بشر افغانستان گفته است، محدودیتهای اعمال شده از سوی طالبان بر زنان افغان یک اقدام سیاسی است و جنبۀ مذهبی ندارد.
اقدامات طالبان به چهرۀ اسلام در همه جا آسیب میرساند.
بانو امیری در یک گفتوگوی ویژه با صدای آمریکا بار دیگر بر حمایت آمریکا از زنان و دختران افغان تاکید کرده است.
او گفته که در برابر ادعای طالبان، بسیاری از کشورهای اسلامی از جمله سازمان همکاری اسلامی گفته اند: "آنچه در افغانستان به نام اسلام نامیده میشود، خلاف اسلام است و این اقدامات طالبان به چهرۀ اسلام در همه جا آسیب میرساند."
طالبان پس از حاکمیت دوباره در افغانستان، محدودیتهای زیادی را بر زنان و دختران افغان اعمال کرده اند.
ممنوعیت آموزش بر دختران بالاتر از صنف ششم، بستن دروازۀ پوهنتونها به روی دختران، ممنوعیت کار زنان در ادارههای دولتی و غیردولتی، ممنوعیت رفتن زنان به پارکهای تفریحی، ورزشگاهها و حمامهای زنانه، ممنوعیت سفر بدون محرم شرعی در مسیرهای طولانی و اجباری شدن حجاب بر زنان، محدودیتهایی اند که طالبان بر زنان در افغانستان وضع کرده اند.
این تصمیمهای طالبان مبنی بر وضع محدودیتها بر دختران و زنان افغان در داخل و خارج از افغانستان نکوهش شده و بسیاری از کشورهای جهان از جمله امریکا گفته اند که این اقدامات طالبان پیامهای بدی را در پی خواهد داشت.