لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۳۷

نگرانی ملل متحد: آیندهٔ وضعیت اقتصادی افغانستان تاریک به نظر می‌رسد


شماری از مردان افغان که در جاده‌های منتظر پیدا کردن کار اند.
شماری از مردان افغان که در جاده‌های منتظر پیدا کردن کار اند.

ادارهٔ‌ هماهنگی کمک‌های بشری سازمان ملل متحد (اوچا) ابراز نگرانی کرده که با وجود کمک‌های آمده به افغانستان، آیندهٔ وضعیت اقتصادی این کشور تاریک به نظر می‌رسد.

این اداره به‌شمول اداره‌های مختلف سازمان ملل متحد اخیراً به تاریخ ۱۱ اگست، با نشر اعلامیه‌یی در بارهٔ یک سالگی حکومت طالبان گفته است، از پارسال به این‌سو افزون بر اقتصاد ضعیف، تغییرات اقلیمی و خشک‌سالی نیز بیشتر افغانان را آسیب رسانده است.

در این اعلامیه به نقل از رامز الکبروف هماهنگ کنندهٔ کمک‌های بشری در افغانستان آمده است: "تاریخ هر از گاهی برای ما نشان داده که بیرق‌های سرخ امروز را برای خطر فردا نادیده می‌گیریم و بیرق‌های سرخ امروز افغانستان بسیار زیاد و متنوع اند، به دلیل تعییرات اقلیمی، تعادل اقتصادی رو به افزایش است، افزایش محدودیت‌ها در برابر زنان آهسته آهسته آن‌ها را از جامعه دور می‌سازد."

آقای الکبروف، نقش فعال زنان و دختران را در جامعه برای بازسازی اقتصاد بسیار مهم عنوان کرد.

"نقش فعال زنان و دختران در جامعه برای بازسازی اقتصاد بسیار مهم است."
"نقش فعال زنان و دختران در جامعه برای بازسازی اقتصاد بسیار مهم است."

شاه بی‌بی ۵۱ ساله یکی ازین زنان که باشندهٔ‌ ولایت ارزگان و سرپرست همه خانواده‌اش است می‌گوید، مشکلات اقتصادی همه‌روزه زندگی‌اش را تلخ کرده‌است.

او می‌افزاید، با آن‌که با دخترانش لباس‌های مردانه را گلدوزی می‌کنند، اما بنابر اقتصاد ضیف در جامعه، بازار خوبی برای کار وجود ندارد و از همین‌رو نمی‌توانند تا به آسانی هزینۀ خانوادهٔشان را برآورده کنند.

شاه بی بی می‌گوید: "این لباس‌ها را به بازار می‎‌برم برای دکانداران می‌دهم و بعد منتظر می‌مانم که فروخته شود، تا آن زمان قرض می‌گیرم، زیرا هیچ توان نداریم، نه برای خوراک، نه لباس و نه هم زمستان، تابستان یک چاره کرده می‌توانیم، خوار و زار هستیم، تمام وسایل خانه‌ام را فروختم و ۲،۵۰۰ افغانی یک بوجی آرد خریدم."

این خانم می‌گوید، زمانی‌که برای خواستن کمک نزد نهاد‌های خیریه مراجعه می‌کند هیچ‌کس به او کمک نمی‌کند.

شاه بی‌بی نمونهٔ هزارن خانواده و زنانی است که اکنون در افغانستان با چالش‌های شدید اقتصادی روبه‌رو‌ اند.

این در حالی‌ست که از حاکمیت طالبان حدود یک سال می‌گذرد و زنان را از کار منع کرده و دختران بالاتر از صنف ششم از تعلیم محروم اند.

ادارهٔ هماهنگ کنندهٔ کمک‎‌های بشری سازمان ملل متحد همچنان گفته است، نزدیک به ۲۵ میلیون افغان زیر فقر زندگی می‌کنند و احتمالاً ۹۰۰ هزار تن کار شان را از دست داده‌اند.

هزارن خانواده و زنانی است که اکنون در افغانستان با چالش‌های شدید اقتصادی روبه‌رو‌ اند.
هزارن خانواده و زنانی است که اکنون در افغانستان با چالش‌های شدید اقتصادی روبه‌رو‌ اند.

این ادارهٔ افزوده است، با آن‌که در بخش‌های مختلف به مردم کمک ارائه کردند، اما باز هم مردم به کمک‌های غذایی اضطراری، خدمات صحی، ایجاد سرپناه و سایر کمک‌های بشری شدیداً نیاز دارند.

وضعیت اقتصادی افغانستان پس از آن به بحران رفت که با حاکمیت طالبان دارایی‌هایی این کشور از سوی بانک جهانی امریکا منجمد شد و بسیاری از کشورهای کمک کننده کمک‌های خود را قطع کردند.

حکومت طالبان در مورد گزارش تازهٔ دفتر هماهنگ کننده کمک‌های بشری سازمان ملل متحد به تازه‌گی چیزی نگفته اند، اما پیش از این گفته بود که حکومت‌شان جدید است و با مرور زمان به مشکلات مردم رسیدگی خواهند کرد.

XS
SM
MD
LG