پالومه سکودرو مسئول روابط بینالمللی صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) که اخیراً به افغانستان سفر کرده، دیروز (یکشنبه ۱۷ اپریل) در سلسله از توییت ها نوشته که در افغانستان شاهد آن بوده که چگونه چندین دهه درگیری، خشکسالی و فروپاشی اقتصاد در حال افزایش، باعث ایجاد یک بحران بشری بیسابقه برای کودکان شده است.
پالومه سکودرو نوشته که ده ها مادر را در شفاخانه پکتیا ملاقات کرده که همه آنها به دنبال کمک عاجل برای کودکان مبتلا به سوء تغذیه بودند.
به گفتۀ خانم سکودرو، یونیسف به حمایت از افغانستان ادامه میدهد، طور مثال ۲۲۱۵ مرکز صحی در سراسر افغانستان که به ۱.۴ میلیون کودک خدمات صحی ارائه میکنند، تحت حمایت یونیسف قرار دارند.
بخش آسیا پاسفیک کمیشنری امور پناهندگان سازمان ملل متحد نیز در توییتر خود نوشته که در حال حاضر مردم افغانستان با یک بحران بیسابقۀ عدم امنیت غذایی و سوء تغذیه روبرو اند و بیشترین آسیب این بحران را زنان و کودکان متحمل شده اند.
فیلیپو گراندی کمیشنر عالی امور پناهندگان سازمان ملل متحد در یک ویدیوی منتشر شده در توییتر این اداره گفته: "من در شرایطی حرف میزنم که یک بحران بزرگ بشری در اوکراین و کشورهای همسایۀ آن در حال توسعه است، طبعاً که باید به بحران های بزرگی مانند اوکراین توجه شود، ولی پیام من اینست که نمیتوان منطقهیی مانند افغانستان را فراموش کرد که بطور متداوم به حمایت یو. ان. اچ سی آر و سایر سازمان های خیریه نیاز دارند."
پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان نیز دیروز (یکشنبه ۱۷ اپریل) در سخنرانی اش به مناسبت "جشن عید پاک" در میدان سنت پیترز در شهر روم، با یاد آوری از بحران های بشری در جهان به شمول افغانستان گفت: "از خداوند بزرگ برای میانمار و افغانستان، جایی که تنشهای خطرناک اجتماعی در حال کاهش نیست و یک بحران بشری غم انگیز رنج و عذاب زیاد را برای مردمش به ارمغان می آورد، آشتی و مصالحه میخواهیم."
به گفتۀ ادارات سازمان ملل متحد و سایر نهادهای بینالمللی، با تسلط دوبارۀ طالبان در اگست سال گذشته بر افغانستان، بسیاری از کودکان افغان از رفتن به مکاتب بازمانده اند، چون آنها برای حمایت مالی از خانواده های شان باید کار یا گدایی کنند، زیرا میلیونها تن در افغانستان آستانه قحطی شدید قرار دارند.