لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۴۹

سازمان نجات کودکان: وضعیت کودکان در افغانستان نگران کننده است


یک کودک سه ماهه‌ مبتلا به بیماری سوء تغذیه در شفاخانه کودکان در هرات بستری است.

گل‌رخ باشنده شهر هرات در کنار تخت این کودک خرد سالش نشسته و برای صحت‌یابی فرزندش لحظه شماری می‌کند.

او می‌گوید، در دوران بارداری تغذیه درست نشده و کودکش از زمان تولد دچار سو تغذیه بوده است: "به دنیا که آمد این را بردم پیش داکتر گفت که این را ببریم بستر کنیم، این سوء تغذیه است. من آوردم این‌جا بستر گرفت و ۱۱ شب می‌شود که بستر است. حالی مهربانی خدا بهتر است، داکتر صاحب‌ها کمک کردند."

به تازگی سازمان نجات کودکان نیز از وضعیت کودکان در افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

این سازمان با نشر یک بیانیه‌ امروز چهارشنبه گفته است، اگر جهان در کنار کودکان افغان ایستاد نشود و به کمک آنان ادامه ندهد، کودکان بیشتری در سال ۲۰۲۲ در افغانستان جان خواهند داد.

در بیانیه آمده که از ۱۵ اگست تا حال ۱۴میلیون کودک در افغانستان به دلیل گرسنگی جان‌های شان در خطر است و والدین‌شان برای زنده ماندن، آنان را از مکتب باز داشتند و به کار فرستادند، برخی دیگر کودکان‌ شان را فروختند و یا دختران خرد سال خود را به ازدواج در آوردند.

سازمان نجات کودکان همچنان گفته که از آغاز سال ۲۰۲۲ تاکنون بیش از ۱۸ هزار کودک به بیماری سرخکان مبتلا شده و ۱۴۲ کودک نیز جان باختند. علت مرگ این کودکان عدم دسترسی به خدمات صحی و واکسین ضد سرخکان گفته شده است.

در این بیانیه آمده است که رهبران جهان این شانس را دارند که کودکان در افغانستان را از گرسنگی و مرگ نجات دهند، در صورتی که در کنفرانس کمک‌ کنندگان مجازی فردا، بودجه مورد نیاز فوری را متعهد شوند.

قرار است روز پنجشنبه نشستی برای رسیدگی به وضعیت بشری در افغانستان با رهبری سازمان ملل متحد و به همکاری بریتانیا، جرمنی و قطر برگزار شود.

سازمان ملل متحد برای رسیدگی به بحران بشری و گرسنگی در افغانستان خواهان کمک ۴.۴ میلیارد دالر شده است.

کریس نیاماندا مسئول بخش افغانستان سازمان نجات کودکان گفته: "دونرها باید گام‌های سخاوتمندانه را برای حمایت بشری در سال ۲۰۲۲ بردارند یا اینکه کودکان بیشتری جان‌های‌شان را از دست خواهند داد. واقعیت به همین ساده‌گی و وحشتناک است."

این بیانیه همچنان می‌افزاید که جهان باید با برداشتن گام‌هایی مانند رفع انسداد دارایی‌های افغانستان و یافتن راه‌های افزایش نقدینگی در این کشور، راه‌هایی را برای ثبات اقتصاد افغانستان بیابد.

پیش از این نیز سازمان نجات کوکان گفته بود، دو سوم کودکان افغانستان برای زنده ماندن در سال ۲۰۲۲ نیاز به کمک‌های فوری دارند.

XS
SM
MD
LG