کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، آمار ازدواجهای اجباری و تجاوزهای جنسی بر دختران و زنان را نگران کننده میداند.
شبنم صالحی کمیشنر امور زنان در این کمیسیون به رادیو آزادی گفت: "تنها در سال ۲۰۱۹، بیش از ۷۰ مورد ازدواجهای اجباری را در افغانستان ثبت کردهاند."
ادارۀ جمعیت سازمان ملل متحد هم به تازگی گفته، به شمول ازدواجهای زیر سن، در مجموع ۱۹ عامل جدی در برابر دختران خرد سال در جهان وجود دارد.
یک ادارۀ سازمان ملل متحد گفته که حدود ۳۳ هزار دختر روزانه در جهان به ازدواج زیرسن عمدتاً با مردان بزرگسال مجبور میشوند.
گزارش مفصل ادارۀ جمعیت سازمان ملل متحد امروز اول ماه جولای منتشر شد.
در افغانستان هم آمار ازدواجهای زیرسن نگران کننده خوانده میشود.
کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان میگوید، ازدواجهای اجباری و زیر سن تا هنوز از مشکلهای جدی برای دختران است.
شبنم صالحی کمیشنر امور زنان در این کمیسیون به رادیو آزادی گفت، آمار واقعیِ ازدواجهای زیرسن در مناطق مختلف افغانستان بسیار زیاد است، زیرا ثبت نمیشود.
خانم صالحی میگوید: " تعداد بسیار کمی از ازدواجهای زیر سن ثبت میشود. بسیاری مواردی اند که ثبت ناشده باقی میماند. تنها در سال ۲۰۱۹ در دیتابیس ما، ۷۲ مورد ازدواجهای زیرسن ثبت شده که این هم آمار بسیار درشت است. ولی ما به این باور استیم که دهها مورد دیگر هم وجود دارند زیرا خانوادهها و کودکان از حقوق اساسیشان آگاه نیستند و بسیاری موارد گزارش داده نمیشود."
در افغانستان بارها ازدواجهای زیر سن با پیامدهای بد به همراه شده: از جمله لتوکوب دختران خرد سال، قطع اعضای بدن و حتی مرگ و خودکشی.
بر اساس ماده ۷۱ قانون مدنی افغانستان، حداقل سن ازدواج برای دختران در افغانستان ۱۶ سال و برای پسران ۱۸ سال تعیین شده است.
ادارۀ جمعیت سازمان ملل متحد همچنان گفته که ترجیح دادن افراطی پسر نسبت به دختر در برخی کشورها، باعث شده که دختران از توجه دور بمانند و در نتیجه حدود ۱۴۰ میلیون دختر در جهان ناپدید شوند.
در گزارش آمده که در برخی کشورها از میزان مشکلات در برابر دختران و زنان اندکی کاسته شده است.
اما در گزارش هشدار داده شده که اگر اقدام فوری نشود، با افزایش جمعیت، مشکلات در برابر دختران در یک دهه آینده افزایش خواهد یافت.