کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان میگوید، حکومت نتیجه بررسیهای حملاتی را پنهان میکند که باید با مردم شریک شود. به گفته این کمیسیون، پس از هر حمله بزرگ، هیئت حقیقتیاب از سوی حکومت تعیین میشود، اما نتایج هیچ یکی از این بررسیها روشن نمیگردند.
شکرالله مشکور سخنگو و کمیشنر این کمیسیون روز جمعه (۱۶ جوزا) به رادیو آزادی گفت: "تاکنون کمیتههای حقیقتیاب هیچ گزارششان را با رسانهها و یا کمیسیون حقوق بشر شریک نکرده اند، خواست ما این است که گزارش این چنین کمیسیونهای حقیقتیاب به گونه بیطرف با مردم و کمیسیون مستقل حقوق بشر شریک گردد."
به سلسله این شکایتها و نگرانیها نهاد داکتران بدون مرز، روز چهارشنبه با نشر اعلامیهای گفته است تا کنون نمیدانند که حمله بر شفاخانه صد بستر ملی در منطقه دشت برچی کابل از سوی کی و چرا انجام شده است.
این انجمن در اعلامیهای از حکومت افغانستان خواهان وضاحت در این باره شده است.
اعلامیه می افزاید که "از این حمله سه هفته سپری شده است، اما ما تا کنون نمیدانیم که کی و چرا بیماران و کارمندان ما را هدف قرار داده اند، و این را هم نمیدانیم که در عقب این حمله کی دست دارد. به همین دلیل از مسئولان میخواهیم تا در این زمینه به گونه واضح تحقیق کنند."
پس از این حمله داکتران بدون مرز فعالیتهای شان را در این شفاخانه متوقف کرده و میگویند، بدون دریافت پاسخ به پرسششان مشکل خواهد بود که آنان فعالیت های شان را دوباره در این منطقه آغاز کنند.
وزارت داخله افغانستان از شریک ساختن جزئیات بررسیها در مورد حمله بر زنان و کودکان در شفاخانه صد بسترملی در دشت برچی خودداری میکند.
طارق آرین سخنگوی این وزارت میگوید، آنها معلوماتی را که قبلاً در این مورد منتشر کرده اند، کافیست.
قبلاً وزارت امور داخله این حمله را کار گروه طالبان و داعش خوانده بود.
بر بنیاد آمار داکتران بدون مرز، در این حمله بر شفاخانه صد بستر ملی در دشت برچی کابل در ۲۳ ماه ثور نزدیک به ۲۰ تن به شمول ۱۵ زن و دو کودک جان باختند.
اما ریاست جمهوری میگوید، پس از هر رویداد هراس افگنانه بررسی صورت میگیرد.
دواخان مینه پال معاون سخنگوی محمد اشرف غنی روز جمعه به رادیو آزادی گفت، نتایج بررسی رویدادها در زمان معین آن با مردم شریک شده است: "هر حمله هراس افگنانه را که هر گروه تروریستی انجام میدهد، حکومت معلومات آنرا با مردم شریک کرده است، بررسی هر رویداد هراس افگنانه به شکل رسمی صورت میگیرد و معلومات آن وقت به وقت با مردم شریک میشود."
این بار نخست نیست که از سرنوشت نامعلوم نتایج بررسی رویدادها در افغانستان انتقاد میشود، بلکه پیش از این نیز نتایج برخی بررسیهایی که با مردم شریک شده، قانع کننده نبوده است.
حکومت افغانستان به تازگی هیئت حقیقتیاب را در مورد انفجار در مسجد وزیر محمد اکبرخان و کشته شدن محمد ایاز نیازی خطیب این مسجد، تعیین کرده است، تا موضوع را به صورت همه جانبه تحقیق کند.