در حالی که چند روز از حمله گروهی برشفاخانه صد بستر ملی در منطقه دشت برچی کابل میگذرد، تا هنوز مسئولیت این حمله را هیچ گروهی نه پذیرفته است.
طالبان دست داشتنشان در این حمله را رد کرده اند، اما حکومت افغانستان این گروه را مسئول حمله بر شفاخانه صد بستر ملی خوانده است. از سوی دیگر امریکا این حمله را کار گروه داعش دانسته است.
سهیل شاهین سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر گفته است که این حمله باید به شکل بیطرفانه بررسی گردد.
آقای شاهین با فرستادن پیام صوتی به رادیوآزادی در این مورد گفته است: "ما به این باور هستیم که در عقب این حمله دست برخی از حلقات مغرض است. باید در این زمینه تحقیق بیطرفانه صورت گیرد، تا اینکه چهرههای اصلی در عقب این رویداد مشخص شود."
اما آقای شاهین این را نگفته است که این بررسی بیطرفانه باید چگونه و از سوی کی صورت گیرد.
حمله بر شفاخانه صد بستره ملی در منطقه دشت برچی شهر کابل روز سهشنبه هفته گذشته اتفاق افتاد.
در این حمله ۲۴ تن کشته و ۱۵ تن دیگر زخمی شدند. زنان باردار و کودکان نوزاد نیز شامل قربانیان این حمله بوده اند.
در واکنش به این حمله، محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان، به نیروهای امنیتی این کشور دستور داد، تا از حالت دفاعی به حالت تعرضی درآیند.
امرالله صالح معاون نخست رئیس جمهوری نیز در تویتر خود نوشته است که طالبان در قتل عام زنان، کودکان و مردم بیگناه دخیل بوده و آنها نمیتوانند در این مورد ابراز بیخبری کنند.
صدیق صدیقی سخنگوی رئیس جمهوری در صفحه تویترش نوشت، که طالبان به بهانههای مختلف در اکثر حملات و خشونتها دست دارند.
صدیقی همچنان گفته است. انکار کردن طالبان از دست داشتنشان در حملات اخیر کابل و ننگرهار برای مردم افغانستان قابل پذیرش نیست.
اما زلمی خلیلزاد نماینده خاص امریکا برای صلح افغانستان گفته است که ارزیابیهای اخیر امریکا در مورد حملات اخیر در کابل و ننگرهار نشان میدهد که این حملات کار گروه داعش بوده است.
به روز سهشنبه هفته گذشته، دها تن در حمله بر مراسم جنازه در ننگرهار نیز کشته و زخمی شدند. مسئولیت این حمله را گروه داعش پذیرفت.
وزارت داخله افغانستان هرچند در مورد انجام بررسی تازه چیزی نمیگوید، اما مروه امینی معاون سخنگوی این وزارت میگوید، طالبان به زودی سزای اعمالشان را خواهند دید: "طالبان که برای این گونه حملات بستر سازی میکنند، به زودی آنها را به سزای اعمالشان می رسانیم."
حمله بر شفاخانه صد بستری ملی در کابل، به سطح ملی و بینالمللی محکوم شده و از آن به عنوان "جنایت جنگی" یاد شده است.