روند اعلام نتایج ابتدایی انتخابات ریاست جمهوری افغانستان با مشکل تازه روبهرو شده است.
کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان در واکنش به تحریم تیم انتخاباتی ثبات و همگرایی به رهبری عبدالله عبدالله از نظارت پروسه بازشماری آرا میگوید، کمیسیون مکلف به پیشبرد کارش بگونه قانونی است و از این تیم خواست تا ناظرانش را دوباره بفرستد.
ذبیح الله سادات یکی از سخنگویان این کمیسیون شام شنبه (۱۸ عقرب) در این مورد به رادیو آزادی گفت: "امیدواریم که کاندیدان محترم که امروز ناظرانشان را نفرستاده بودند پس از این با کمیسیون همکاری کرده ناظران شانرا بفرستند، اما کمیسیون مستقل انتخابات مکلف به تطبیق طرزالعملها است که براساس آن روند تفتیش و بازشماری آرا را به پیش میبریم."
براساس فیصله کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان روند تفتیش و بازشماری آرای هشت هزار و ۲۲۵ محل رأیدهی آغاز شده است.
به گفته این کمیسیون پس از روند تفتیش و بازشماری آرای این محلات مرحله تصفیه آرای پاک از آرای ناپاک آغاز خواهد شد.
اما تیم انتخاباتی ثبات و همگرایی به رهبری عبدالله عبدالله تأکید کرده تا زمانی که آرای تکراری و آرای به کار رفته پیش از وقت معین و پس از آن تصفیه نشود، بازشماری آرا باید صورت نگیرد.
این تیم انتخاباتی روز شنبه (۱۸ عقرب) با نشر یک اعلامیه به تمامی ناظرانش دستور داد تا روشن شدن موضوع به گفته این تیم در این "پروسه غیرقانونی" سهم نگیرند.
اما محمد عمرداودزی مسئول ستاد انتخاباتی تیم دولت ساز به رهبری محمد اشرف غنی گفته است که برای اعلام نتیجه آرا، مردم بی صبرانه منتظر اند.
او همچنان از کمیسیون مستقل انتخابات خواسته تا نتایج انتخابات ریاست جمهوری را در زمان تعیین شده آن اعلام کند.
آقای داودزی در یک اعلامیه که شام روز شنبه در فیسبوک رسمی اش نشر کرد همچنان گفته که "تیمهای انتخاباتی نباید بدون داشتن شواهد، غیرمسئولانه حرف بزنند، آنها باید برای تسهیل روند انتخابات، با کمیسیون مستقل انتخابات همکاری کنند."
انتخابات ریاست جمهوری افغانستان که در ششم میزان برگزار شد از سوی بیش از یکصد هزار ناظر داخلی و خارجی نظارت گردید.
ازین میان بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان "فیفا" میگوید، عدم موجودیت ناظران تیمهای انتخاباتی به مشروعیت روند انتخابات صدمه وارد میکند.
سمیرا رسا سخنگوی فیفا در این مورد شام روز شنبه به رادیو آزادی گفت، کمیسیون انتخابات باید پیش از آغاز روند بازشماری به دستههای انتخاباتی پاسخ و وضاحت روشن در مورد نگرانی آنها میداد اما متأسفانه نتوانست این را بگونه درست مدیریت کند.
او گفت: "متأسفانه تأثیراتش بر پروسه بیشتر خواهد بود زیرا زمانیکه کمیسیون انتخابات با چالش از سوی تیمهای انتخاباتی روبهرو میشود مکلف است که برای آنها وضاحت بدهد."
انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در ششم ماه میزان برگزار شد که در آن زمان میزان مشارکت مردم دو میلیون و ششصد هزار اعلام شد اما بعداً کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان اعلام کرد که تنها بیش از یک میلیون و هشتصد هزار رأی که از طریق سیستم بیومتریک در انتخابات استفاده شده قابل پذیرش است.
قرار بود که کمیسیون مستقل انتخابات، نتایج ابتدایی انتخابات ریاست جمهوری را در ۲۷ میزان اعلام کند اما گفت که نتایج ابتدایی را ۲۳ عقرب (پنجشنبه آینده) اعلام میکند که براساس برخی گزارشها جنجالهای موجود در این روند ممکن اعلام نتایج را یکبار دیگر با تأخیر مواجه کند.