یافتههای جدید "شبکه زنان افغان" نشان میدهد که نقش زنان در حکومت و پستهای مهم حکومتی کمرنگ است.
این شبکه با نشر یک گزارش جدید تأکید میکند که باید نقش زنان در حکومت و در پستهای مهم حکومتی بیشتر شود.
این گزارش بر اساس مصاحبه با ۴۵۰ تن تهیه گردیدهاست.
سمیرا حمیدی رئیس هیت مدیره شبکه زنان افغان روز دوشنبه این موضوع را حین ارائه این گزارش از تطبیق پلان عمل مصوبه ۱۳۲۵ شورای امنیت سازمان ملل بیان کرد.
حمیدی افزود:
"در بخش مشارکت زنان ما هنوز هم با چالشهای روبهرو استیم، با وجود اینکه حکومت بالای پلان عمل جندر تأکید دارد، ولی ما شاهد تفاوتهای زیاد در بخشهای دفاعی، امنیتی و پستها بلند حکومتی استیم و نقش زنان را کمرنگ میبینیم. تا هنور هم با زنان در مسایل مهم ملی مشوره نمیگردد، حتی در نشستهای مهم رئیس جمهور هم حضور زنان کم است."
این گزارش از ۲۵ ولایت تهیه شدهاست و در آن همچنان تأکید شده تا در سکتور عدلی و قضایی نقش زنان بیشتر گردد.
شبکه زنان افغان میگوید، در چند سال گذشته تعدادی از زنان در ادارات دولتی به کار گماشته شدهاند، ولی با در نظرداشت تعهدات حکومت این حضور زنان در حکومت ناچیز است.
از پیش هم نهادهای جامعه مدنی و مردم بر نقش زیادتر زنان در حکومت تأکید نموده بودند.
سپوژمی وردگ معین مسلکی وزارت امور زنان افغانستان که در این نشست حضور داشت، تائید نمود که حضور زنان در جلسات مهم بهشمول نشستها که از سوی ریاست جمهور در سایر ادارات برگزار میگردد، کم است و این نگرانیها را با مسئولین مربوطه شریک ساختهاند، ولی ریاست جمهور افغانستان میگوید که برای زنان در بخشهای مختلف نقش بارز دادهاست.
دوا خان مینهپال معاون سخنگوی رئیس جمهور روز دوشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت:
"حکومت وحدت ملی برای زنان نقش بارز دادهاست به این معنی که در کابینه سه زن حضور دارند، ۶ معینیت برای زنان داده شده و تعدادی از سفیران زنان است که در گذشته این چنین نبود."
کارشناسان به این باور اند که زنان در جریان ۱۳ سال گذشته در بخشهای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی ظرفیتهای بلند را کسب نمودهاند و باید حکومت ازین ظرفیتها در بخشهای مختلف و مهم استفاده نماید.
گزارش: نورالله شایان