یک هزار تن پس از سپری کردن یک سال در مرکز مراقبت از معتادان مواد مخدر در ولایت هرات مرخص شدند.
مسوولان محلی حکومت طالبان میگویند، افراد مرخص شده با ترک مواد مخدر و تعدادی از آنان نیز با فرا گرفتن حرفه، به خانوادههای شان سپرده شده و از آنان تضمین گرفته شد تا دوباره به مواد مخدر معتاد نشوند.
مرکز مراقبت از معتادان در ولایت هرات، جای که برای مراقبت از چهار هزار معتاد ساخته شده، اما در آن بیش از شش هزار تن نگهداری میشوند.
افراد نگهداری شده در این مرکز، شکایت دارند که بیش از یکسال میشود که حکومت طالبان آنان را به این مرکز آورده، اما با وجود ترک مواد مخدر اجازۀ رفتن به خانه را ندارند.
معتادان به مواد مخدر: بیکار هستیم و میترسیم که دوباره به دام مواد مخدر بیفتیم
ظفر، یک تن از معتادان مواد مخدر که یکسال قبل به مرکز چهار هزار بستر مراقبت از معتادان آورده شده، شکایت دارد که با وجود صحتیاب شدن، مسوولان این مرکز به وی اجازه نمیدهند که نزد خانوادهاش برگردد.
"ما هم اولاد دار استیم، یک کاری بکنند افرادی که بهبود یافتهاند اجازه دهند که نزد فرزند و خانواده خود برگردند."
بر بنیاد معیارهای صحی، مدت زمان نگهداری معتاد در بستر (۴۵) روز است، اما حکومت طالبان به دلیل کمبود امکانات صحی و کارمندان مسلکی، معتادان را برای بیشتر از یک سال در مراکز مراقبت از معتادان نگهداری میکند.
نبی (۳۵) ساله که با سپری کردن یازده ماه در مرکز چهار هزار بستر مراقبت از معتادان در هرات مرخص شده، میگوید که در گذشته نیز به دلیل بیکاری معتاد شده بود و حال نیز نگران است که اگر زمینۀ کار برایش فراهم نشود، دوباره در دام اعتیاد خواهد افتاد.
" بیکار و بی سرنوشت بودیم، در تلاش این بودیم که برای خود یک سرگرمی پیدا کنیم و مصروف شویم و بالاخره خطاء کردیم و معتاد مواد مخدر شدیم."
مسوولان طالبان در هرات: معتادان را یکسال نگه می داریم چون از مواد مخدر دور باشند
مسوولان محلی حکومت طالبان در هرات دلیل نگهداری معتادان برای مدت طولانی در مرکز مراقبت را دور نگهداشتن آنان از مواد مخدر میدانند.
مولوی حیاتالله روحانی، مدیر مبارزه با مواد مخدر قوماندانی امنیه هرات میگوید، آنان از خانوادههای معتادان تداوی شده تضمین میگیرند که اعضای خانوادۀشان بار دیگر معتاد نخواهند شد.
"ما چهار ده هزار معتاد را جمعآوری و آنان را تداوی کردیم. وقتی معتادان جمعآوری شده تداوی شوند و بهبود یابند، ما آنان را در بدل ضمانت به خانوادههایشان تحویل میدهیم و از آنان نظارت میکنیم. نخست ما تلاش میکنیم که برای معتاد تداوی شده، زمینه کار را فراهم کنیم، اما اگر خانوادهاش وی را تسلیم شود، از خانوادهاش میخواهیم که برایش زمینۀ کار را فراهم کند. از این میان هشتهزار تن به خانوادههای شان تسلیم داده شدهاند."
حکومت طالبان سال گذشته خورشیدی در ولایتهای کابل، کندهار، مزار شریف و هرات مراکز بزرگ مراقبت از معتادان را ایجاد کرد، تا با نگهداری معتادان در این مراکز دسترسی آنان به مواد مخدر قطع شود.
تعدادی از معتادان نگهداری شده در این مراکز و اعضای خانواده آنان از کمبود دارو و نبود کارمندان مسلکی در آن شکایت دارند و میگویند که هنگام بودن در این مراکز مشکلات تازه صحی برای شان به وجود آمده است.