کرن دیکر: برای ریشه کن کردن خشونت جنسی و حمایت از زنان افغان تلاش می کنیم

کرن دیکر شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان

در ادامه نگرانی‌ها از وضعیت ناگوار و ادعاهای بدرفتاری طالبان با زنان افغان در زندان‌ها در افغانستان، شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان می‌گوید که برای ریشه‌کن کردن خشونت جنسی و بازگرداندن حقوق اولیه انسانی زنان افغان تلاش می‌کند.

کرن دیکر ناوقت روز چهارشنبه به مناسبت روز جهانی همبستگی علیه خشونت‌های جنسی در صفحه اکس (تویتر سابق) خود نوشته است که خشونت جنسی همیشه یک عمل زشت است.

خانم دکر با تأکید بر این‌که زنان در همه جا مستحق جوامع مصؤن هستند در ادامه افزوده است که "من با قربانیان خشونت مبتنی بر جنسیت همبستگی خود را ابراز کرده قول می‌دهم تا تمام تلاشم را برای ارتقای آموزش و آگاهی جهت ریشه‌کن کردن سایر اشکال خشونت جنسی در افغانستان و بازگرداندن حقوق اولیه انسانی زنان افغان انجام دهم".

طالبان به خشونت در برابر زنان و همچنان تجاوز های جنسی بر زنان زندانی در سه ولایت شمال افغانستان متهم شده اند

شارژدافیر امریکا برای افغانستان این اظهارات را یک روز پس از آن مطرح می‌کند که وزارت خارجه امریکا روز سه شنبه هفته روان در گزارش سالانه خود از وضعیت زنان در افغانستان به ویژه در زندان‌های طالبان ابراز نگرانی کرده‌است.

در گزارش وزارت خارجه امریکا گفته شده که نقض گسترده حقوق بشر، تجاوز جنسی و خشونت علیه زنان توسط طالبان وجود دارد.

در بخشی از این گزارش آمده است که تنها در سه ولایت شمالی افغانستان، از ۹۰ زن زندانی در زندان‌های حکومت طالبان، ۱۶ تن‌شان پس از تجاوز جنسی حامله شده‌اند.

موضوعی‌که شماری از زنان زندانی آنرا تأیید کرده و مدعی اند که در زندان‌های طالبان با بدرفتاری از سوی آن‌ها روبه‌رو شده‌اند.

رقیه ساعی یکی از زنان معترض که از سوی طالبان بازداشت شده بود و ادعا می‌کند که مورد آزار و اذیت و شکنجه قرار گرفته است:

"در زندان طالب هیچ حریم خصوصی وجود ندارد و هر آن‌چه را که این‌ها بخواهند انجام می‌دهند، شکنجه جسمی و روحی وجود دارد، حتی تجاوز هم صورت گرفته است. وقتی من بار دوم بازداشت و زندانی شدم از من کلپ گرفته شده است که نمی‌توانم در مورد آن صحبت کنم."

تعدادی از زنان معترض

داکتر کریمه اعظم یکی از زنان معترض دیگر از ولایت‌های شمالی افغانستان به رادیو آزادی مدعی است که "تقریباً یک شبانه روز بودم، بسیار لت‌وکوب شدید شدم، حتی آله تناسلی مرا با جاروب می‌زدند و سینه‌هایم را کش می‌کردند، در یک حالتی بدی قرار داشتم که بالاخره با دادن پول رها شدم حالا از وظیفه برکنار شدیم، بی‌سرنوشت در خانه استم، با مشکلات اقتصادی روحی و روانی دچار استم و شوهرم هم مرا رها کرده‌ است."

تلاش کردیم نظر ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان را در پیوند به این ادعاهای زنان افغان بگیریم، اما تا نشر این گزارش به پرسش‌های رادیو آزادی در این مورد پاسخ نداد.

پس از حاکمیت دوباره طالبان در اگست سال ۲۰۲۱ در افغانستان زنان از آموزش، ورزش، کار در بسیاری ادارات دولتی و غیر دولتی، رفتن به محلات تفریحی، رفتن به فاصله‌های دور بدون محرم شرعی محروم ساخته شده‌اند.