تب « کانگو» در افغانستان جان ۹ تن را در یک هفته گرفته و ده‌ها تن دیگر در بستر بیماری اند

تصویر آرشیف

سازمان جهانی صحت اعلام کرده که هفته گذشته ۹ تن در افغانستان در نتیجه مبتلا شدن به بیماری کانگو جان باخته و ۵۴ تن دیگر به این بیماری مبتلا شده اند.

این سازمان با نشر گزارشی در مورد شیوع بیماری‌های ساری به روز پنجشنبه گفته که از آغاز سال جاری میلادی تا کنون ۴۹۴ واقعه مثبت بیماری کانگو در ۳۲ ولایت افغانستان ثبت شده است.

بربنیاد این گزارش در این مدت مرگ ۴۷ تن در نتیجه این بیماری در ۱۶ ولایت افغانستان به ثبت رسیده است.

سازمان جهانی صحت در ادامه گفته که از این میان از مرگ ۱۹ نفر در کابل، ۶ نفر در بلخ، ۵ نفر در تخار، ۳ تن در پروان، دو نفر در جوزجان، دو نفر کندهار، ویک، یک نفر در ولایت‌های بدخشان، بغلان، فاریاب، غرنی، کاپیسا، خوست، کندز، پکتیا، سرپل و وردک گزارش شده است.

از آغاز سال جاری مرگ ۴۷ تن در نتیجه این بیماری در ۱۶ ولایت افغانستان به ثبت رسیده است.

بر اساس این گزارش ۹۹،۸ درصد این مبتلایان را افراد بالاتر از پنج سال و ۲۸،۲ درصد را زنان تشکیل می‌دهند.

سید رحمان ساکن ولایت تخار به رادیو آزادی می‌گوید که چندی پیش وی و اعضای خانواده‌اش به بیماری کانگو مصاب شده بودند:

"ما در خانواده هفت نفر هستیم که همه ما به این بیماری مبتلا شدیم، ۲۰ روز مریض بودیم و سپس بهبود یافتیم."

داکتران میگویند که بیماری کانگر از حیوانات به انسان ها سرایت می کند

داکتر فریدالله عمری، متخصص در شفاخانه ملی انتانی کابل، افزایش واقعات مثبت بیماری کانگو در افغانستان را تأیید کرده می‌گوید که این آمار پس از عید قربان افزایش یافته است:

"مردم توصیه‌هایی را که وزارت صحت، شاروالی کابل و وزارت زراعت در ارتباط به در نظر گرفتن نکات مشخص هنگام قربانی مواشی اعلام کرده بودند،مراعات نکردند. در عین حال این فصل برای انتقال مرض کانگو مساعد است، همچنان برخی‌ها در محلات مشخص شده قربانی‌های شان را انجام ندادند و همچنان شماری زیاد از مواشی بدون آن که دواپاشی شوند به شهرها بخصوص به شهر کابل وارد ساخته شدند که در بین آن‌ها حیوانات مبتلا به بیماری کانگو وجود داشتند."

در گزارش سازمان جهانی صحت علاوه بر بیماری کانگو، به برخی از بیماری‌های ساری دیگر در افغانستان نیز اشاره شده‌است.

بر اساس این گزارش، ۱۶،۵ درصد موارد اسهال حاد در هفته گذشته، ۸۱،۹ درصد موارد ویروس کرونا و همچنان موارد سرخکان و تب دنگی افزایش چهار برابری داشته است.

شرافت زمان سخنگوی وزارت صحت عامه حکومت طالبان به سؤالات رادیو آزادی در این مورد پاسخ نداد.

اما پیش از این به رادیو آزادی گفته که در زمینه آگاهی عامه در مورد بیماری کانگو و سایر بیماری‌های عفونی و فصلی اقداماتی انجام شده است.

داکتران تب بالاتر از ۳۸،۵ درجه، درد معده، کمر و سر، اسهال، ایجاد لکه‌های سبز رنگ روی جلد، خون در استفراغ و خونریزی بینی را از نشانه‌های بیماری کانگو دانسته می‌گویند افراد در صورت مشاهده این علایم در نزد شان، هرچه زودتر به مراکز صحی مراجعه کنند.