روزنامه دیجیتال ژورنال: نباید نقض حقوق بشر را در افغانستان نادیده گرفت

یک تن از افراد طالبان تفنگ دست داشته خود را به جانب یک بانو در یکی از خیابان های کابل نشانه گرفته است

روزنامه دیجیتال ژورنال

  • روزنامه دیجیتال ژورنال مقاله یی را در باره نشست روز دوشنبه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در بارهٔ وضعیت حقوق بشر در افغانستان به ویژه حقوق زنان و دختران،به نشر رسانده است.

در مقاله می خوانیم که ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد برای حقوق بشر در افغانستان، در سخنرانی خود در پنجاه و سومین نشست سالانه شورای حقوق بشر ، از کشور ها خواست که "تبعیض جنسیتی " را به عنوان یک جنایت بین المللی بشناسند که به گفته او ، تا باشد ٬ طالبان مجبور به حسابدهی به خاطر رفتار جدی و سیستماتیک شان در برابر زنان و دختران افغان شوند.

روزنامه دیجیتال ژورنال از گزارش خبرگزاری فرانس پرس نقل کرده که می گوید با حاکمیت طالبان در آگست سال ۲۰۲۱ در افغانستان ، حکومت طالبان یک قانون سختگیرانه شرعی را صادر کرد که براساس آن دختران بالاتر از صنوف ششم از رفتن به مکتب منع شدند، ، زنان کارمند از کار در بسیاری از ادارات دولتی منع گردیدند، زنان را از سفر بدون محرم منع کردند و دستور دادند که زنان بیرون از خانه حجاب بپوشند.

در ادامه مقاله روزنامه دیجیتال ژورنال به نقل از سخنرانی ریچار بنیت گزارشگره ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان می خوانیم که نباید نقض حقوق بشر را در افغانستان نادیده گرفت .

او همچنان افزود که اقدامات طالبان را در چارچوب «تبعیض جنسیتی» می توان با جنایات علیه بشریت یکی دانست.

همزمان، ولکر تورک، کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز از وضعیت حقوق بشری در افغانستان ابراز نگرانی کرد و گفت که طالبان حقوق بشری افغان ها به ویژه دختران و زنان را ، نادیده گرفته اند.

نشریه آنلاین وار ان راکس

  • نشریه آنلاین وار ان راکس(War In Rocks) چاپ امریکا مقاله ای را در مورد پیامدهای جنگ ۲۰ ساله ایالات متحده در افغانستان منتشر کرده است.

به گزارش (War in Rocks)، در ۳۱ ماه آگست سال 2021 که آخرین طیاره امریکایی میدان هوایی کابل را ترک کرد، به طولانی ترین جنگ امریکا در این کشور به گونه شرم آور پایان داده شد.

نشریه در ادامه مقاله می گوید که از آن زمان به این سو، افغانستان به سرعت از چشم ایالات متحده افتاد.

سقوط جمهوریت در افغانستان، به ویژه ماهیت پر هرج و مرج عملیات تخلیه و رها شدن ده ها هزار همکار و متحد افغان نیروهای خارجی ، هزاران سرباز با تجربه افغان را با یک وضعیت عدم سلامت روانی شدید، روبرو کرد.

به نوشته نشریه وار ان راکس، این وضعیت ،سربازان امریکایی سابقه دار جنگ افغانستان را نیز تحت تاثیر روانی قرار داد.

وار ان راکس در پایان مقاله می گوید که اگر برای حل این مشکل گامی برداشته نشود، نتیجه آن به وجود آمدن یک جمعیت خشمگین و ناراض خواهد بود که که بیشتر از اختلالات روان، سوء استفاده از مواد مخدر و افراط گرایی رنج خواهند بُرد.