شورای امنیت: طالبان روابط خود را با القاعده و سایر گروه های تروریستی قطع نکرده اند

نماینده گان کشور های عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد در سالن کنفرانس های این شورا حضور دارند

کمیتهٔ نظارت و بررسی عملی شدن تعزیرات شورای امنیت سازمان ملل متحد در گزارش تازه‌ خود گفته است، طالبان با القاعده و تحریک طالبان پاکستانی (تی‌تی‌پی) روابط مستحکمی دارند و برعلاوهٔ آن برخی از گروه‌های هراس‌افگنی دیگر نیز در ساحات تحت حاکمیت‌ آن‌ها فعالیت می‌کنند.

اما مقام‌های حکومت طالبان همواره داشتن روابط یا گروه‌های هراس‌افگن را رد کرده‌اند و گفته‌اند، اجازه نمی‌دهند که از خاک افغانستان بر ضد کشورهای دیگر استفاده شود.

این گزارش کمیتهٔ بررسی و نظارت عملی شدن تعزیرات شورای امنیت سازمان ملل متحد به تاریخ ۵ جون در ویب‌سایت این شورا منتشر شده، اما نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی نظام جمهوری مخلوع افغانستان در سازمان ملل متحد در صفحۀ تویتر خود نوشته است، این گزارش روز جمعه منتشر شده است.

نصیر احمد فایق سرپرست نماینده گی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد


در این گزارش آمده است، طالبان به تعهدات‌ خود در توافقنامهٔ دوحه در بخش مبارزه با هراس‌افگنی عمل نکرده‌اند.

به اساس گزارش، گروه‌های هراس‌افگن از این فرصت استفاده می‌کنند و به همین علت تهدیدهای هراس‌افگنی در افغانستان و منطقه رو به افزایش است.

در گزارش شورای امنیت سازمان ملل متحد آمده است، شواهدی وجود دارد که القاعده ظرفیت عملیاتی‌اش را دوباره تقویت می‌کند، (تی‌تی پی) با حمایت طالبان حملاتی را در پاکستان انجام می‌دهند و حملات شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی (داعش) پیچیده‌تر و بیشتر شده است.

برخی از افراد تحریک طالبان پاکستان

پیش از این حکومت پاکستان نیز ادعا کرده بود که تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان تحت حاکمیت طالبان پناگاه‌های امنی دارند، اما حکومت طالبان این ادعا‌ها را رد کرده بود.

شورای امنیت همچنان در گزارش‌اش ادعا کرده که رژیم فعلی طالبان به رهبری ملاهبت‌الله، مانند دهه ۱۹۹۰ سیاست استبدادی، پشتون‌محور و حذفی را در پیش گرفته است.

در گزارش به اختلاف‌ها میان طالبان نیز اشاره شده، اما افزوده شده که با این وجود قدرت رهبر طالبان به گونهٔ روزافزون بیشتر می‌شود.

به اساس گزارش شورای امنیت، ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان، به خاطر عملی شدن سیاست‌هایش در برابر فشارهای بیرونی با افتخار مقاومت کرده و هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که نشان بدهد رهبران طالبان مقیم در کابل بتوانند بر سیاست‌ها تاثیر اساسی بگذارند.

تصویر منصوب به ملا هبت الله رهبر طالبان


اما طالبان موجودیت اختلاف میان رهبران شان را رد کرده‌اند، با این وجود اما بارها در مورد تحصیل دختران و مشارکت سایر طرف‌ها در حکومت نظریات مخالف در میان مقام‌هایشان شنیده شده است.

در این گزارش در مورد مبارزه با مواد مخدر نیز اشاره شده و گفته شده که برخی از رهبران طالبان در کشت و قاچاق کوکنار دست دارند و این همه قبل از وقت است که در مورد تاثیر فرمان رهبر طالبان مبنی بر منع کشت کوکنار قضاوت شود.

در این گزارش همچنین آمده است که قیمت مواد مخدر و تولید متامفتامین در افغانستان افزایش یافته است.

سال گذشته رهبر طالبان از ممنوعیت کشت و قاچاق کوکنار و مواد مخدر خبر داده بود، اما گزارش‌ها نشان می‌دهد که هنوز در برخی مناطق افغانستان کوکنار کشت می‌شود که به گفتۀ مقام‌های طالبان برای از بین بردن آن تلاش می‌کنند.

یکی از کشتزار های کوکنار


اما ضیا احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجهٔ حکومت طالبان هفتۀ گذشته در پیامی به رسانه‌ها ادعا کرده بود که پس از فرمان رهبرشان، کشت و قاچاق کوکنار در افغانستان به صفر رسیده است.

این در حالیست که تام ویست، نمایندۀ ویژهٔ امریکا برای افغانستان روز چهارشنبه در تویتر خود نوشته است که گزارش‌های منتشر شده مبنی بر سیاست‌های طالبان در زمینۀ کاهش چشمگیر تولید کوکنار و تریاک قابل اعتماد و مهم است.

بیشتر در این باره: توماس ویست سیاست طالبان در مبارزه با مواد مخدر را ستود٬ اما مایکل مک کال موافق نیست


او نوشته بود که هر کشوری چه در منطقه و چه در خارج، منافع مشترکی در افغانستان عاری از مواد مخدر دارد.

اما مایکل مک کال، رئیس کمیتۀ روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا، اظهارات آقای ویست را شرم‌آور و بسیار گمراه کننده خواند.

مایکل مک‌کال در توییتر خود نوشت :

"طالبان به گونهٔ فعال زنان و دختران افغان را سرکوب می‌کنند، اعدام‌های عمومی انجام می‌دهند، امریکایی‌ها را گروگان می‌گیرند، پناهگاه‌های امنی را در اختیار القاعده قرار می‌دهند و توسط ایالات متحده به عنوان یک دولت مشروع به رسمیت شناخته نمی‌شوند، اما باز هم نمایندهٔ ویژه ایالات متحده برای افغانستان تمجید از آن‌ها را مناسب می‌داند.