ده ها تن از زنان به روز شنبه در کابل به خیابان ها برامدند و در پیوند به ممنوعیت آموزش، کار و نقض حقوق زنان و دختران اعتراض کردند.
ویدیوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی نشان میدهد که زنان معترض در نتیجۀ شلیکهای هوایی گلوله متفرق میشوند.
این زنان که در نزدیکی وزارت معارف در کابل دست به اعتراض زده بودند، میگویند که اعتراضشان از سوی افراد طالبان به خشونت کشانیده شد.
یکی از زنان معترض که از ترس نیروهای طالبان در یکی ازساختمانها پنهان شده است با نشر یک پیام ویدیویی در شبکههای اجتماعی گفته است:
"ناخنم شکست ما امروز اعتراض داشتیم اما طالبان بالای ما فیر کردند و تمام مارا تیت و پراکنده ساختن فعلاً من در یک کتاب خانه هستم همه ما را اینجا بندی کرده اند."
یکی دیگر از این زنان معترض که نخواست نامش در گزارش ذکر شود، ادعا میکند که از سوی نیروهای طالبان مورد خشونت قرارگرفته اند. او به رادیو آزادی گفت:
"فعلاً همه ما متفرق شدیم بسیار فیرهای هوایی شد بالای ما دختران و زنان معترض همه به روی سرک افتادیم و اصلاً بالای ما رحم نکردند. با قنداق سلاح ما را می زدند و وار میکردند شخصاً خودم به روی سرک افتادم و ضربه محکم خوردم."
او میگوید، موترهای رینجر طالبان در ساحه حضور داشتند و با شکلیک هوایی معترضان را متفرق و دنبال میکردند.
عبدالنافع تکور، سخنگوی وزارت داخلۀ حکومت طالبان با فرستادن یک پیام نوشتاری به رادیو آزادی گفت، با زنان معترض امروز هیچ نوع خشونتی صورت نگرفته و نیروهای آنها بالای کسی شلیک نکرده اند.
زنان معترض: ما به خاطر یک ساله گی تسلط طالبان به قدرت دست به اعتراض زدیم زیرا دراین یک سال به زنان هیچ توجهی نشده است
یکی اززنان معترض که به دلیل مشکلات امنیتی نخواست نامش در گزارش ذکر شود در مورد این اعتراض ها به رادیوآزادی گفت:
"بخاطر این که یک سال شده است که حکومت طالب در افغانستان حکم فرما شده و در این مدت هیچ برنامه برای حکومتداری ندارند و هم چنان تا هنوز دروازه مکاتب به روی دختران بسته است، تمام زنان به گونههای مختلف از وظایف شان برکنار شده اند و فقر در افغانستان بی داد میکند. به همین دلیل ما امروز اعتراض به خاطر یکساله شدن حکومت طالبان گرفتیم."
در بیشتر موارد شعار زنان معترض نان، کار و آزادی است.
پیش از این گزارشهایی از سوی سازمان ملل متحد و دیگر نهادهای معتبر جهانی از بازداشت، شکنجه، لتوکوب و تهدید زنان معترض به دلیل حقخواهیشان از سوی حکومت طالبان نشر شده است.
موضوعی که حکومت طالبان در بیشتر موارد آن را رد کرده است.
پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان، مکتبها به روی دختران بالاتر از صنف ششم بسته شده، زنان از کار در ادارههای دولتی به استثنای چند ادارۀ محدود محروم شده اند، پوشش حجاب بر زنان اجباری شده و زنان اجازۀ سفر بدون محرم در مسیرهای طولانیتر را ندارند.
مواردی که با واکنشهای زیادی در داخل و بیرون از افغانستان مواجه شده است.
اما طالبان همواره میگویند که حقوق زنان را در چارچوب شریعت اسلامی تأمین میکنند.