اعلام تصمیم حکومت افغانستان برای آزادی سه عضو شبکه حقانی خوشبینی و نگرانیهای اعضای ولسی جرگه را در پی داشته است.
شماری از اعضای این جرگه در نشست عمومی روز چهارشنبه (۲۲ عقرب) بر این تصمیم حکومت اعتراض کردند و آن را جفا در حق قربانیان حملات شبکه حقانی دانستند.
نیلوفر ابراهیمی یکی از نمایندگان معترض گفت: "خواهران و مادران و بیوههای که قربانی شبکۀ حقانی شدهاید، از شما معذرت میخواهم. من نتوانستم بهحیث نمایندۀ مجلس در تأمین عدالت نقش و یا سهم خود را داشته باشم، اگر بهانه صلح است آیا ۸۵۰ زندانی که از سوی همین قطار تعظیم رها شدند، برای مذاکرات صلح که هنوز انجامش نامعلوم است کافی نبود؟ که باز امتیازی به سطح خیانت ملی داده شد."
اما برخی دیگر این تصمیم حکومت را گامی در راستای پایان جنگ و رسیدن به صلح در کشور خواندند.
آرین یون یکی از حامیان تصمیم حکومت در مجلس گفت: "عملی که از سوی حکومت انجام شده و این زندانیها را رها کرد، ما این را نکته مثبت میدانیم و آن را برای آوردن صلح و در روند صلح یک گام عملی میدانیم."
در این میان میر رحمان رحمانی رئیس ولسی جرگه که ریاست نشست روز چهارشنبه ولسی جرگه را بر عهده داشت و نیز هنگام اعلام این تصمیم در ارگ حضور داشت، در مورد آزادی این افراد گفت: "ابتکار رهایی استادان امریکایی توسط حکومت افغانستان صورت گرفته است، اتخاذ این تصمیم سخت و دشوار بود، اما برای رسیدن به صلح گامی مهم است."
بیشتر در این باره: اشرف غنی: انس حقانی و دو عضو دیگر شبکه حقانی آزاد میشوندمحمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان روز سهشنبه تصمیم آزادسازی انس حقانی، مالی خان و عبدالرشید عمری اعضای ارشد شبکۀ حقانی را در بدل دو استاد پوهنتون امریکایی افغانستان اعلام کرد.
آقای غنی گفته که آنها را برای زمینهسازی گفتوگوی مستقیم با گروه طالبان آزاد میکند.
دو استاد پوهنتون امریکایی "کوین کینگ" امریکایی و "تیموتی ویکس" آسترالیایی سه سال پیش در کابل ربوده شده بودند.
رئیس جمهور افغانستان تأکید کردهاست که آزادی این سه عضو ارشد شبکه حقانی باعث تشدید حملات آنچه که او "دشمن" خواند، نخواهد شد.