بیل گیتس میلیاردر بشردوست و یکی از مؤسسان شرکت مایکروسافت میگوید، تلاشهای جامعه جهانی برای از بین بردن بیماری پولیو (فلج اطفال) نتیجه میدهد، اما منازعات روی قدرت در افغانستان این پیشرفت را بطی میسازد.
بیل گیتس روز دوشنبه در یک مصاحبه تیلیفونی با آژانس خبری رویترز گفت:
"مشکل اساسی در امر مبارزه با پولیو طالبان اند."
بیل گیتس میلیاردر بشردوست که همراه با خانماش ملیندا گیتس، بنیاد خیریه "بیل ملیندا گیتس" را تأسیس کردهاست، بزرگترین تمویل کننده مبارزه با بیماری پولیو به شمار میآید.
بیماری پولیو در مناطقی دارای حفظالصحه ضعیف شیوع میکند.
این بیماری سیستم عصبی را مورد حمله قرار داده، احتمال دارد که بعد از مبتلا شدن بیمار را در جریان چند ساعت محدود فلج سازد.
صرف تطبیق واکسین میتواند که از مصاب شدن به این بیماری جلوگیری کند.
بر اساس معلومات ادارۀ طرح از بین بردن بیماری پولیو (GPEI) در سال ۲۰۱۸ میلادی ۲۳ واقعه مثبت پولیو در افغانستان و ۱۶ واقعه مثبت آن در پاکستان ثبت شدهاند.
این اداره میگوید که از آغاز سال ۲۰۱۹ میلادی تا کنون، شمار واقعات بیماری پولیو در جهان به شش واقعه مثبت میرسد.
افغانستان و نایجریا دو کشوری اند که تا هنوز هم واقعات مثبت پولیو در آنها ثبت میشود.
اداره طرح از بین بردن بیماری پولیو (GPEI) که سازمان صحی جهان (WHO)، بنیاد بیل ملیندا گیتس و اداره حمایت از کودکان سازمان مللمتحد یا یونیسف را نیز شامل میشود، در کنار سایر نهادها و سازمانهای بینالمللی، در سال ۱۹۹۸ میلادی تلاشهایش را بهخاطر از بین بردن بیماری پولیو در افغانستان آغاز کرد.
در آن سالیان بیماری پولیو در ۱۲۵ کشور جهان دیده میشد و روزانه حدود یک هزار کودک را فلج میساخت.
از سال ۱۹۸۸ میلادی به اینسو بیماری پولیو در سطح جهان ۹۹ درصد کاهش یافته است.
بیل گیتس میگوید:
"ما باید سطح بیماری پولیو را در افغانستان و پاکستان به صفر برسانیم و از تمویل کنندهگان حکومتی میخواهیم تا در این زمینه متعهد باقی بمانند."
بیل گیتس میلیاردر بشردوست و یکی از مؤسسان شرکت مایکروسافت در مصاحبه با آژانس خبری رویترز، از هند مثال دادهاست که ۱،۳ میلیارد نفوس دارد و ۱۲ سال قبل در سطح جهان ۷۰ درصد واقعات مثبت پولیو در آن ثبت شده بود، اما گزارش پنج سالۀ که در هفته جاری نشر شد، نشان میدهد که صرف یک واقعه مثبت بیماری پولیو در هند ثبت شدهاست.