لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۵ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۱۷

نگرانی‌ها در پیوند به افزایش واقعات مثبت مرض پولیو در افغانستان!


آنچه افزایش واقعات مثبت پولیو یا فلج اطفال در افغانستان خوانده می‌شود، وزارت صحت عامه این کشورو یونیسف را نگران ساخته‌است.

مقام‌ها در وزارت صحبت عامه افغانستان می‌گویند که از آغاز سالجاری میلادی به این‌طرف ۱۹ واقعه مثبت پولیو در ولایت‌های هلمند، کندهار، ارزگان، ننگرهار، کنر و نورستانثبت شده‌اند.

داکتر دستگیر نظری رئیس معافیت کتلوی این وزارت در صحبت با رادیو آزادی گفت که عدم دسترسی به بیش از یک میلیون طفل در شماری از ولسوالی‌های این ولایت‌ها در جریان کمپاین‌های تطبیق واکسین پولیو، سبب افزایش واقعات مثبت پولیو در افغانستان شده‌است.

وی گفت:

"متأسفانه بزرگترین چالش را که پروگرام محو پولیو در افغانستان دارد نا امنی و عدم دسترسی پروگرام به اضافه تر از یک میلیون طفل است. در یک تعداد از ولسوالی‌های این شش ولایت بنابر موجودیت مخالفان مسلح دولت ما دسترسی نداریم و تلاش‌ها توسط سازمان‌های بین‌المللی مانند سازمان ملل متحد و از طریق بزرگان قومی ادامه دارد تا مخالفان مسلح دولت اجازه بدهند که ما اطفال را واکسین کنیم."

آخرین واقعه مثبت پولیو در ولسوالی نوزاد ولایت هلمند ثبت شده‌است.

به اساس معلومات وزارت صحبت عامه افغانستان، در سال ۲۰۱۶ میلادی ۱۳ واقعه و در سال ۲۰۱۷ میلادی ۱۴ واقعه مثبت پولیو در این کشور ثبت شده بودند.

در همین حال وزارت صحت عامه افغانستان و صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای کودکان یا یونیسف از مخالفان مسلح دولت درین کشور می‌خواهند که مانع کمپاین‌های تطبیق واکسین پولیو نشوند.

آن‌ها از خانواده‌ها نیز می‌خواهند که کودکان‌شان را در برابر پولیو واکسین کنند.

کمال شاه سخنگوی برنامه مبارزه با پولیو در اداره یونیسف در افغانستان گفت:

"این پروگرام یک پروگرام بی‌طرف است و این پروگرام برای اطفال است. اطفال در هرجا اطفال اند چه در مناطق تحت کنترول دولت و یا در ساحات زیر کنترول طالبان. بناءً خواست ما از آن‌ها یعنی طالبان این است که با کمپاین‌های واکسین در مناطق‌شان همکار باشند. پدران و مادران هم باید درین راستا بسیار همکار باشند و کودکان خود را در هر دوره واکسین کنند."

افغانستان از جمله کشور‌های است که پولیو هنوز در آن محو نشده‌است.

پولیو یا فلج اطفال بیماری است که تداوی ندارد و تنها راه جلوگیری آن واکسین کردن کودکان قبل از سن پنج سالگی است.

در همین حال آگاهان امور صحی می‌گویند که وزارت صحت عامه باید برنامه‌های آگاهی عامه را در مورد اهمیت واکسین پولیو افزایش بدهد.

XS
SM
MD
LG