نیروهای امریکایی در افغانستان میگویند، قوای افغان و امریکایی در یک هفته گذشته ۱۱ حمله هوایی را بر کارخانههای تولید مواد مخدر مربوط به طالبان در ولایات غربی فراه و نیمروز انجام دادهاند.
در اعلامیه این نیروها گفته شدهاست که این حملات اولین چنین حملات در غرب افغانستان بود که هدف آن کاهش منابع پولی طالبان است.
جیمز هکر جنرال امریکایی گفتهاست:
"با قطع کردن منبع پولی طالبان ما میتوانیم توانایی این گروه به ادامه فعالیتهای تروریستیشان را کاهش دهیم."
وزارت داخله افغانستان ضمن تأیید این حملات هوایی، چنین حملات را برای جلوگیری از فعالیتهای طالبان مؤثر میداند.
پاسوال عبدالخلیل بختیار معین بخش مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله افغانستان در صحبت با رادیو آزادی گفت:
"ما این عملیات را تأیید و پشتیبانی میکنیم. یک قدم نیک است برای از بین بردن فابریکات و موادیکه تحت پروسس است. این عملیات پُر دستآورد است."
کمپاین هدف قراردادن کارخانههای تولید مواد مخدر در افغانستان بعد از آن آغاز شد که تولیدات مواد مخدر افغانستان سال گذشته افزایش جدی را نشان داده و به ۸۷ درصد تولیدات مواد مخدر جهان میرسید.
طالبان که بهگفته ایالات متحدۀ امریکا کنترول تجارت مواد مخدر را در افغانستان در دست دارند، در مناطقی نفوذ دارند که در آن بزرگترین کشتزارهای کوکنار واقع اند.
نیروهای افغان و امریکایی از اوایل سال ۲۰۱۷ به اینطرف کمپاین هوایی را بر ضد مواد مخدر افغانستان آغاز کردهاند که این حملات در دو ماه اول سال ۲۰۱۸ سه چند بیشر از چنین حملات در عین مدت در سال ۲۰۱۷ بود.
Your browser doesn’t support HTML5
قوای امریکایی تخمین میکند که طالبان از درک پروسس و اخذ مالیات مواد مخدر سالانه ۲۰۰ میلیون دالر به دست میآورند.
در این حال دیوید منس فیلد یک تحلیلگر صنعت مواد مخدر افغانستان میگوید، بمباردمان کارخانهها تأثیر ناچیز بر عواید طالبان دارد، زیرا عایدات مواد مخدر طالبان و مالیاتشان از این درک تا اندازه نیست که نیروهای امریکایی تخمین میکنند و این کارخانههای ساده میتوانند دوباره فوراً ترمیم شوند.
منس فیلد این حملات را نمایش ضد مواد مخدر خوانده میگوید خطر تلفات ملکی از اثر چنین بمباردمانها میتواند بزرگتر از فواید این حملات و قطع منابع تمویل طالبان باشد.
منس فیلد گفت، از تلفات ملکی چنین حملات اکثراً گزارش نمیشود در حالیکه کارگران این کارخانهها طالبان نه، بلکه مردم محلی اند.
ولی معین مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله افغانستان میگوید در جریان چنین حملات برای جلوگیری از تلفات غیر نظامیان تلاش میشود.
عبدالخلیل بختیار گفت:
"طرفدار تلفات ملکی نیستیم، ولی آنها وقتیکه یک نقطه را مورد ضربات هوایی قرار میدهند قبل از آن جی پی اس میشود و تمام خطراتیکه است آنها در نظر میگیرند."
کمپاین هدف قرار دادن کارخانههای تولید مواد مخدر در ماه نوامبر سال گذشته آغاز شد و تا حال ۷۵ حمله هوایی را در بر داشته است که اکثر آن در ولایت هلمند صورت گرفتهاست، جاییکه کشتزارهای عمده کوکنار را در افغانستان داراست.