دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده امریکا در بیانیۀ روز شنبه خواهان اقدامهای قاطع همه کشورها علیۀ طالبان شدهاست.
ترمپ گفتهاست که اکنون همه کشورها باید علیه طالبان و زیربنای تروریستی حامی آنان قاطعانه اقدام کنند.
رکس تیلرسن وزیر خارجۀ امریکا هم از همه کشورهای حامی صلح در افغانستان خواسته تا با "اتخاذ اقدام قاطع کمپاین خشونت طالبان را متوقف سازند."
در اعلامیۀ وزارت خارجۀ امریکا که پس از حمله روز شنبه طالبان منتشر شد آمده که در برابر کسانی که از گروههای تروریستی حمایت میکنند یا به آنها پناهگاه امن میدهند، هیچ تحملی وجود ندارد.
تیلرسن همچنین گفته که استفادۀ طالبان از یک امبولانس به حیث سلاحی برای هدف گیری غیرنظامیان در کابل، نشان دهندۀ بی اعتنایی غیر انسانی نسبت به مردم افغانستان است.
Your browser doesn’t support HTML5
تیلرسن ضمن نکوهش این حمله و ابراز همدردی با قربانیان آن گفتهاست که ایالات متحده در کنار حکومت و مردم افغانستان است.
به اساس گزارشها، یک بمب گذار انتحاری روز شنبه با استفاده از یک امبولانس به بهانۀ انتقال یک مریض مواد انفجاریاش را در یک پوستۀ تلاشی نزدیک دفتر نمایندهگی اتحادیۀ اروپا در کابل منفجر ساخت.
در نتیجۀ این حمله، به گفتۀ مقامهای وزارت صحت عامۀ افغانستان حداقل ۹۵ تن کشته و ۱۵۸ تن دیگر زخمی شدند.
طالبان مسلح مسئولیت این حملۀ مرگبار را به دوش گرفتند.
این حمله یک هفته پس از حملۀ مرگبار دیگر طالبان بر هوتل انترکانتیننتال که جان حد اقل ۲۵ تن را گرفت، رخ میدهد.
در پی آن حمله، قصر سفید از پاکستان خواست تا رهبران طالبان را فوراً دستگیر یا از خاک خود اخراج کند.
سپس، روز پنجشنبه هفتۀ گذشته، ایالات متحده امریکا شش فرد وابسته به شبکۀ حقانی و طالبان را شامل فهرست سیاه کرد، به شمول عبدالصمد ثانی رئیس بانک مرکزی رژیم وقت طالبان.
Your browser doesn’t support HTML5
زلمی خلیلزاد سفیر پیشین ایالات متحده در افغانستان و عراق و همچنین سازمان ملل متحد دیروز در جریان گفتوگو با رادیو آزادی گفت که افزایش فشار بر شورشیان سبب افزایش حملهها شدهاست.
او توضیح داد:
"در این شکی نیست که هر قدر فشار نظامی زیادتر میشود، جنگ داغتر خواهد شد و پاکستان و حامیان تروریستی در دستگاههای پاکستان و برخی از گروههای تروریستی عکس العمل یا کارهای مثل امروز {شنبه} را از دست خواهد زد. اینها بالاخره ناکام خواهند ماند."
اما، وزارت خارجۀ پاکستان در اعلامیۀ که روی صفحۀ این وزارت نشر شده گفتهاست که پاکستان حملۀ تروریستی مرگبار در کابل را قویاً محکوم میکند.
در بخشی از اعلامیه آمدهاست:
"ما بر ضرورت تلاشهای هماهنگ و همکاری موثر میان دولتها برای ریشه کن کردن تروریزم تأکید میکنیم."
رام نات کوویند رئیس جمهور هند که حمله در نزدیک سفارت کشورش در کابل رخ داده در پیام خود روی تویتر نوشته که هند در جنگ علیۀ نیروهای تروریستی در کنار حکومت و مردم افغانستان ایستادهاست.
وزارت خارجۀ ایران هم حمله مرگبار کابل را نکوهش کردهاست.
خبرگزاری فارس از بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجۀ ایران گزارش کرده که با حکومت و خانوادههای قربانیان رویداد خونین شنبه در کابل ابراز همدردی کردهاست.
شاه سلمان پادشاه عربستان سعودی در پیام که به رئیس جمهور افغانستان فرستاده، ضمن نکوهش حمله مرگبار کابل با خانوادههای قربانیان ابراز همدردی کردهاست.
آنه هیدالگو شاروال پاریس پایتخت فرانسه در تویتر گفتهاست که چراغهای برج ایفل شنبه شب به یاد قربانیان رویداد مرگبار کابل خاموش خواهند بود.
فدریکا موگرینی رئیس پالیسی خارجی اتحادیۀ اروپا در بیانیۀ دیروز حملۀ کابل را به شدت محکوم کرد و افزود:
"این اعمال علیه مردم افغانستان و علیه آشتی و صلح است. از دیری به این سو، آرزوی شماری زیادی برای زندهگی در صلح توسط جنگ قدرت شمار اندک به گروگان گرفته شدهاست. اتحادیه اروپا، همواره با مردم افغانستان و با حکومت این کشور با شماری زیادی که خواهان صلح هستند، همکاری کرده و به همکاری همچنان ادامه میدهد."
نمایندهگی سازمان ملل متحد در افغانستان هم در اعلامیه این حمله را به شدت نکوهش کردهاست.
تادامیچی یاماموتو، نمایندۀ خاص سرمنشی سازمان ملل متحد در افغانستان گفته که او از گزارشهای معتبر در مورد این که واسطۀ نقلیه دخیل در این حمله به شکل و صورت یک امبولانس درآورده شده بود، ناراحت شده و گفته که استفاده این روش نقض آشکار قوانین بین الملل است.
در ادامۀ اعلامیه، او همچنان گفتهاست:
"حمله روز شنبه چیزی جز بی رحمی نیست. و کسانی که آن را سازماندهی و زمینه سازی کردهاند باید به عدالت کشانده شوند."
میروسلاو لایچاک رئیس فعلی مجمع عمومی سازمان ملل متحد در پیامی ضمن تقبیح رویداد مرگبار کابل نوشته که افزایش خشونتها در افغانستان نگران کنندهاست.
محمود صیقل سفیر افغانستان در سازمان ملل متحد در تویترش نوشتهاست:
"بادار منطقهای طالبان حملات وحشیانه را در مناطق شهری در افغانستان افزایش میدهد و درخواستهای بین المللی برای رسیدهگی به پناه گاههای امن تروریزم را رد میکند."
صیقل در ادامه افزودهاست:
"شورای امنیت سازمان ملل متحد باید فراتر از محکومیتها عمل کند و قبل از اینکه غیرنظامیان بیشتری را از دست دهیم، و منطقه ما به یک گلولۀ آتشین مبدل شود، اقدامات لازم را به زودی انجام دهد."