سازمان No One Left Behind با ابراز نگرانی از این تحولات، گفته که این فرمان بیشترین تأثیر را بر زندگی متحدان افغان امریکا خواهد گذاشت.
این سازمان روز سه شنبه ۲۱ جنوری در اعلامیهای در شبکه ایکس «توییترسابق» اما افزود که این اقدام شامل برنامه "اس آی وی" یا ویزه خاص مهاجرتی امریکا که متمایز از USRAP است، نمی شود.
پرواز های افغانهای که واجد شرایط اند، لغو نشده
در ادامه اما آمده که تعلیق برنامه پذیرش پناهندگان ایالات متحده امریکا USRAP احتمالاً بر پذیرش پناهندگان به ویژه برروند پذیرش دارنده های کیسهای پی ۱ و پی ۲، و حمایت خصوصی برای افغانها؛ تاثیر خواهد گذاشت.
با این حال، سازمان No One Left Behind تصریح کرده که پرواز های افغانهای که واجد شرایط اند، لغو نشده و افغانهای واجد شرایط، برای پرواز به ایالات متحده هنوز هم در نظر گرفته میشوند.
دو روز قبل خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام امریکایی که نخواسته هویتش فاش شود، به نقل از شان ون دایر، یکی از اعضای انجمن تخلیه افغانها «افغان ایوک» گزارش داده که گفته است، بر اساس این فرمان، پروازهای ۱۶۶۰ نفر از افغانها که تاریخ پروازهای شان در بین این ۹۰ روز مشخص شده بود، لغو خواهد شد.
این نگرانی ها پس از آن مطرح می شوند که دونالد ترمپ رئیس جمهور جدید امریکا در یک فرمان اجرایی که روز دوشنبه، ۲۰ جنوری، از سوی قصر سفید منتشر شد، اعلام کرده که به دلیل افزایش تعداد پناهندگان و آشفتگیها در امریکا، روند پذیرش پناهندگان تا ۹۰ روز متوقف خواهد شد و این تعلیق از ۲۷ جنوری آغاز میشود.
در این فرمان، استثنایی نیز وجود دارد که بر اساس آن پناهندگانی که با منافع ملی امریکا همخوانی دارند، میتوانند وارد این کشور شوند.
این در حالی است که هزاران افغان با پرونده مهاجرت امریکا در افغانستان و کشورهای همسایه در انتظار رفتن به ایالات متحده هستند.
ناهید سادات، فعال حقوق زن مقیم پاکستان و دارنده کیس پی ۲، روز چهارشنبه به رادیو آزادی گفت که با شنیدن این خبر، به شدت ناراحت شده است.
" باور به خدا کنید که از دیروز که این خبر را شنیدهام هم خودم و خانوادهام بسیار نگران هستیم. دوای اعصاب گرفتم تا مگر دردم کمی تسکین یابد. درست است که این تصمیم یک کشور است، ولی ما سالها انتظار ماندیم، کاش در افغانستان با خطر مواجه نمیبودیم و میتوانستم دوباره برگردیم. امیدوار بودیم که معاینات صحی ما گذشته و میرویم، اگر این تصمیم عملی شود، فکر کنید که طالبان ما را از بین نبرده و آمریکا ما را از بین برده است."
ما راه برگشت به افغانستان نداریم، تمام افغانها بسیار افسرده و دلشکسته شدند
یک پناهجوی افغان در شهر اسلامآباد که نخواست نامش در گزارش ذکر شود به این فرمان قصر سفید، اعتراض کرد:
"خودم مستقیم متاثر از این فرمان شدهام. دارندگان پروندههای مهاجرتی در آمریکا با شدت منتظر رفتن بودند، ما را با دشواری روبهرو ساختند. ما راه برگشت به افغانستان نداریم، تمام افغانها بسیار افسرده و دلشکسته شدند. ما امیدواریم که اداره های مهاجرت امریکا معیارهای را در نظر گیرند و کسانی که با امریکاییها کار کرده اند، قربانی این فرمان نشوند."
دونالد ترمپ رئیس جمهور جدید امریکا در طول مبارزات انتخاباتی اش در سال ۲۰۲۴، بارها بر لزوم اتخاذ سیاست های سختگیرانه مهاجرتی تاکید کرده بود.
بر اساس گزارش رسانههای امریکایی، پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، اداره پیشین رئیس جمهور جو بایدن، تقریباً دوصد هزار افغان را به امریکا انتقال داده است.