خلیل الرحمان حقانی کاکای سراجالدین حقانی سرپرست وزارت داخله طالبان و برادر جلالالدین حقانی بنیانگذار شبکه حقانی بود
دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) روز پنجشنبه «۱۲ دسمبر» در صفحه اکس (تویتر سابق) خود حمله روز گذشته به وزارت امور مهاجرین و عودت کنندهگان طالبان را که در نتیجه آن خلیلالرحمان حقانی سرپرست وزارت مهاجرین و عودت کنندهگان حکومت طالبان و یکی از اعضای ارشد شبکه حقانی و چندین نفر دیگر کشته شدند را محکوم کرد.
یوناما در بیانیه خود نوشته که "در جستجوی ثبات، برای تروریسم هیچ جایی وجود ندارد."
نمایندهگی اتحادیه اروپا در افغانستان تأکید کرده که این اتحادیه هر گونه اعمال خشونتبار را به شدت محکوم میکند
نمایندهگی اتحادیه اروپا در افغانستان نیز روز پنجشنبه در صفحه اکس (تویتر سابق) خود این حمله را محکوم کرده و تأکید کرد که اتحادیه اروپا هر گونه اعمال خشونتبار را به شدت محکوم میکند.
سفارتهای عربستان سعودی، ایران و ترکیه در کابل، اسحاق دار معاون صدراعظم پاکستان، صادق خان نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان، وزارت خارجه قطر و همچنین شماری از رهبران سیاسی افغانستان از جمله حامد کرزی رئیس جمهور پیشین و عبدالله عبدالله رئیس پیشین شورای عالی مصالحه ملی در پیامهای جداگانه ترور خلیلالرحمان حقانی را محکوم کردهاند.
خلیلالرحمان حقانی روز چهارشنبه در نتیجه یک حمله انتحاری در محوطه وزارت امور مهاجرین و عودت کنندهگان طالبان در کابل کشته شد.
منابع محلی تأیید کردهاند که در این حمله دستکم شش نفر دیگر نیز جان باخته اند.
او کاکای سراجالدین حقانی سرپرست وزارت داخله طالبان و برادر جلالالدین حقانی بنیانگذار شبکه حقانی بود.
ایالات متحده امریکا نام وی را در فهرست تروریستان قرار داده بود و در سال ۲۰۱۱ برای بازداشت او پنج میلیون دالر جایزه تعیین کرده بود.
خبرگزاریهای فرانسه و جرمنی به نقل از کانالهای تبلیغاتی داعش گزارش دادهاند که این حمله توسط یک مهاجم انتحاری وابسته به این گروه انجام شدهاست.
امریکا نام خلیل الرحمان حقانی را در فهرست تروریستان قرار داده بود
اسحاق اتمر استاد پوهنتون در جرمنی و کارشناس امور امنیتی میگوید که با وجود ادعای طالبان مبنی بر سرکوب شاخه خراسان داعش حملات هدفمند و منظم این گروه نشان میدهد که طالبان به تنهایی قادر به مقابله با آن نیستند.
او به رادیو آزادی گفت:
"طالبان همواره ادعا کردهاند که داعش را سرکوب کردهاند، اما میبینیم که این گروه به طور منظم اهداف خود را مورد حمله قرار میدهد. اکنون این کار از توان طالبان خارج است و نیاز است که کشورهای دیگر با نظر واحد و همکاری مشترک علیه داعش مبارزه کنند تا فعالیتهای این گروه مهار شود."
طارق فرهادی کارشناس سیاسی میگوید، باید بر عوامل رشد شاخه ولایت خراسان داعش در افغانستان تمرکزشده و از بین برده شود
رادیو آزادی تلاش کرد نظر ذبیحالله مجاهد سخنگوی طالبان را در مورد تهدیدهای شاخه خراسان داعش و مسئولیت این حمله جویا شود، اما او به این پرسشها پاسخ نداد.
با این حال روز چهارشنبه مجاهد در صفحه اکس خود این حمله را کار «خوارج» خواند.
در این بیانیه درباره «خوارج» توضیح داده نشده بود، نامیکه طالبان به جنگجویان شاخه خراسان داعش به کار میبرند، اما گفته شده که مهاجمان با چنین حملاتی به اهداف مورد نظر نخواهد رسید.
طارق فرهادی کارشناس امور سیاسی میگوید که باید بر عوامل رشد شاخه خراسان داعش در افغانستان تمرکز شود و آنها را از بین برد.
او به رادیو آزادی گفت: "تهدید داعش برای افغانستان جدی است، زیرا جوانان بیکار و فقیر هستند و این گروه میتواند آنها را جذب کند. جامعه جهانی باید به این مسئله توجه کند که اگر وضعیت اقتصادی یک کشور رو به وخامت باشد و جوانان آیندهای برای خود نبینند، خطر پیوستن آنها به گروههای تروریستی مانند داعش وجود خواهد داشت."
گفتنیست که طالبان بارها ادعا کردهاند که شاخه خراسان داعش را در افغانستان به شدت سرکوب کردهاند و نگرانیها در این باره بیاساس است، اما از زمان بازگشت طالبان به قدرت این گروه به حملات خونین خود ادامه دادهاست.