افغانستان
تعدادی از دختران در هرات در مخالفت با ممنوعیت آموزش در انستیتوتهای طبی، راهپیمایی کردند
شماری از دختران امروز در هرات در مقابل دفتر ولایت به ممنوعیت تحصیل دختران از سوی طالبان، راهپیمایی را برگزار کردند.
ویدیو هایی که در رسانه های اجتماعی از این راهپیمایی منتشر شده است، نشان می دهد که این دختران شعار " خدا، حق، عدالت و تحصیل" را در درست دارند.
اما یک منبع آگاه به رادیو آزادی گفت که نیروی های طالبان، این راهپیمایی را متوقف و شعار های این زنان را جمع کردند.
این در حالی است که به روز دوشنبه طالبان، انستیتوت های علوم طبی را به روی زنان و دختران مسدود کردند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
هشدار در مورد احتمال بادهای شدید در شمال و غرب افغانستان
ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان میگوید که روز جمعه ۲۳ قوس احتمال بادهای شدید در ولایتهای شمالی و غربی افغانستان وجود دارد.
بر اساس اطلاعیه این ریاست که روز پنجشنبه منتشر شد ، سرعت باد در مناطق مختلف بین ۵۰ تا ۸۰ کیلومتر در ساعت پیشبینی شده است.
در ماه سرطان امسال چندین ولایت افغانستان از جمله ننگرهار شاهد تند بادها همراه با باران و سیل بود که بر اساس ارقام حکومت طالبان در نتیجهی آن ۵۲ نفر جان باختند.
افغانستان یکی از ده کشور آسیب پذیر در برابر تغییرات اقلیمی است.
تأکید رینا امیری بر اقدام جمعی علیه محدودیتهای طالبان در برابر زنان و دختران
رینا امیری، نمایندهی ویژهی ایالات متحده در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان میگوید که اقدامات طالبان در بارهی زنان ، آزار و اذیت جنسیتی به حساب میآید که نیاز به محکومیت واضح و اقدام جمعی دارد.
خانم امیری در شبکۀ ایکس( توییتر سابق) ناوقت روز پنجشنبه، ۲۲ قوس نوشت که نکوهش فرامین طالبان از سوی انتونی بلینکن وزیر خارجهی ایالات متحده را تکرار میکند.
در ادامه آمده است که این فرامین آیندهی افغانستان را به خطر میاندازد، رویاهای زنان و دختران را نابود میکند و زندگی آنها را در معرض خطر قرار میدهد.
بلینکن در ایکس روز چهارشنبه نوشت که ایالات متحده دستورهای تبعیض آمیز طالبان را که به گفتهی او حقوق و زندگی زنان و دختران افغان را به خطر میاندازد محکوم میکند.
وزیر خارجهی ایالات متحده همچنان نوشته است که امریکا قاطعانه از زنان و دختران افغان حمایت میکند.
طالبان گفته اند که حقوق زنان را در چهارچوب شریعت اسلامی رعایت میکنند.
آنها در ادامهی وضع محدودیت ها بر زنان و دختران، به تازگی زنان و دختران را از آموزش در انستیتوتهای طبی در افغانستان منع کردند.
سازمان عفو بینالملل در پستی در شبکۀ ایکس دیروز گفت که با این تصمیم، آخرین مسیر باقیمانده برای آموزش دختران در افغانستان بسته میشود.
این سازمان افزوده که طالبان باید فوراً به سیستم آزار و اذیت جنسیتی پایان دهند.
سازمان همکاری اسلامی حمله بر خلیل الرحمن حقانی را به شدت محکوم کرد
سازمان همکاری اسلامی حمله روز گذشته بر سرپرست وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان طالبان در کابل را به شدت محکوم کرد.
خلیل الرحمن حقانی دیروز (چهارشنبه) در یک حمله انتحاری در داخل این وزارت در کابل کشته شد.
بر اثر این حمله انتحاری شش نفر دیگر کشته شدند.
طالبان در اعلامیهی گفتهاند که این حمله توسط داعش انجام شده است، اما هنوز کسی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است.
در اعلامیه مطبوعاتی سازمان همکاری اسلامی که ناوقت روز چهارشنبه منتشر شد، آمده است که در دو سال گذشته وضعیت امنیتی در افغانستان بهبود یافته است، اما چنین حملاتی می تواند نگرانی های امنیتی را ایجاد کند.
در ادامه آمده است که باید تلاش های برای ریشه کن کردن نا امنی در افغانستان انجام شود.
شورای امنیت ملل متحد، امروز نشستی را درمورد افغانستان دایر می کند
قرار است شورای امنیت سازمان ملل امروز نشستی را در مورد افغانستان دایر کند.
دفترهئیت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در صفحه اکس(توییتر سابق) خود نوشته که روزا اتونبایوا، رئیس این دفتر در این نشست امروز سخنرانی خواهد کرد.
این چهارمین نشست شورای امنیت در مورد افغانستان در سال جاری است و در حالی برگزار میشود که یوناما روز سهشنبه به مناسبت روز جهانی حقوق بشر اعلام کرد که هرچند درگیریهای مسلحانه در افغانستان کاهش یافته، اما وضعیت حقوق بشر بهویژه حقوق زنان و دختران همچنان با تهدیدهای جدی روبهرو است.
شورای امنیت نیز وضعیت بشری در افغانستان، بهویژه شرایط زنان و دختران، را بسیار نگرانکننده خوانده است.
فعالیت سازمانهای غیردولتی در افغانستان، موضوع مورد بحث مقامات طالبان و فرانسه
سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر می گوید که در دیدارش با ژان مارین شو، شارژدافیر سفارت فرانسه برای افغانستان در مورد وضعیت افغانستان و فعالیت های سازمان های غیردولتی در این کشور گفتگو کرده است.
شاهین در ایکس، توییتر سابق ناوقت سه شنبه ۲۰قوس نوشت که همچنان در دیدار دو طرف در مورد وضعیت خدمات صحی در افغانستان و نیازهای فنی میدان هوایی کابل بحث شده است.
فرانسه یکی از کشورهای غربی است که پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، سفارتش در کابل را مسدود کرد.
ملاقات میان شاهین و مارین شو در دوحه پایتخت قطر انجام شده است.
فرانسه در کنار سایر کشورها در جهان حکومت طالبان را هنوز به رسمیت نشناخته است.
استقبال طالبان از تصویب لایحۀ حذف نام شان از فهرست تروریستی روسیه
وزارت خارجه حکومت طالبان از تصویب لایحۀ مجلس نمایندهگان روسیه، دوما استقبال کرد که به مسکو اجازه می دهد نام طالبان را از فهرست گروه های تروریستی حذف کند.
این وزارت با نشر اعلامیهای چهارشنبه ۲۱قوس گفت که این اقدام می تواند که باعث ازبین رفتن موانع بر سر راه گسترش روابط دوجانبه بین افغانستان و روسیه شود.
لایحۀ که راه را برای حذف نام طالبان از سوی روسیه هموار می کند، روز گذشته از سوی مجلس نمایندهگان روسیه یا دوما به تصویب رسید اما برای این که این لایحه به قانون مبدل شود نخست باید از سوی سنا تصویب شود و سپس رئیس جمهور روسیه نیز آن را توشیح کند.
پیش از این، دو کشور دیگر آسیای میانه، قزاقستان و قرغزستان امسال نام طالبان را از فهرست گروه های تروریستی حذف کردند.
این در حالیست که حکومت طالبان هنوز از سوی هیچ کشوری در بیش از سه سال بازگشت شان به افغانستان، به رسمیت شناخته نشده است.
رئیس یوناما فردا در مورد وضعیت جاری افغانستان به شورای امنیت ملل متحد معلومات میدهد
انتظار میرود که روزا اتونبایوا، نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان و رئیس دفتر یوناما در کابل روز پنجشنبه ۲۲ قوس در مورد وضعیت جاری افغانستان به شورای امنیت ملل متحد معلومات دهد.
این را هیئت نمایندهگی ملل متحد در افغانستان، یوناما امروز در ایکس، توییتر سابق گفت.
این اداره جزئیات بیشتر نداده اما گفته است که نشست شورای امنیت ملل متحد در مورد افغانستان ساعت هفت و سی دقیقه شام به وقت محل آغاز خواهد شد.
یوناما روز گذشته به مناسبت روز جهانی حقوق بشر گفت که مصئونیت حقوق بشری در افغانستان در حال ازبین رفتن است.
به گفتۀ این اداره، با وجود کاهش خشونتهای مسلحانه و بهبود در بخش امنیت در افغانستان، وضعیت حقوق بشری به گونهی درازمدت و خطرناک در حال از بین رفتن است.
حکومت طالبان میگوید که حقوق همه مردم افغانستان از سوی محاکم و وزارت امر به معروف و نهی از منکر شان تأمین شده است.
اما طالبان با برگشت به قدرت در بیش از ۳ سال گذشته، بر آموزش و کار زنان محدودیتهای شدید وضع کرده اند.
محدودیت اخیر بر زنان و دختران، مسدود شدن انستیتوت های طبی به روی آنها از سوی طالبان است که واکنشهای گسترده ملی و بین المللی را به همراه داشته است.
رینا امیری: نقش محوری حقوق بشر در رسیدگی به بحران افغانستان باید شناخته شود
رینا امیری نماینده خاص امریکا در امور دختران، زنان و حقوق بشر در افغانستان میگوید در رسیدگی به بحران افغانستان باید نقش محوری حقوق بشر شناخته شود.
خانم امیری در پیام روز سه شنبه خود به مناسبت روز جهانی حقوق بشر در شبکه اجتماعی اکس یا تویتر سابق نوشت که پالیسیهای روزافزون سرکوب جنسیتی طالبان علیه زنان و دختران و نقض حقوق اقلیتهای قومی و مذهبی، خبرنگاران و مدافعان حقوق بشر رنجهای مردم افغانستان را عمیقتر میسازد و به امیدواریهای استحکام صلح و ثبات در افغانستان صدمه میرساند .
نمایندگی اتحادیه اروپا در افغانستان نیز به مناسبت روز جهانی حقوق بشر به حمایت خود از حقوق همه افغانها خصوصاً حقوق آموزش و کار زنان و دختران تاکید کرد و گفت رعایت حقوق بشر برای ایجاد یک حکومت نیرومند و رفاه مردم مهم است.
از سوی دیگر کرین دیکر شارژدافیر امریکا برای افغانستان نیز با نشر یک پیام ویدیویی در شبکه اکس گفت: «حقوق ما، آینده ما» پیام امسال روز جهانی حقوق بشر است.
او افزود، اکثریت مردم افغانستان نیز همین را می خواهند، اما چرا طالبان به این درخواست ها گوش نمیدهند؟
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان به مناسبت روز جهانی حقوق بشر گفته است که طالبان اصول حقوق بشر را در«چارچوب شریعت و فرهنگ افغانها» می پذیرد.
او در پاسخ به انتقاد کشورها و سازمانهای حقوق بشر به تلویزیون ملی زیر کنترل طالبان گفت: «این کشورها افغانستان را از دید خود نه بلکه از دید اسلام، فرهنگ و ارزشهای افغانی ببینند.»
آنچه ادامهی نقض حقوق بشر از سوی طالبان خوانده میشود، با انتقادهای گسترده جهان همراه شده است.
در دیدار سفیر طالبان با وزیر خارجه پاکستان در مورد روابط عمیق بین دو کشور تأکید شد
سردار احمد شکیب سرپرست سفارت افغانستان در کنترل طالبان در اسلام آباد و محمد اسحاق دار معاون صدراعظم و وزیر خارجۀ پاکستان در مورد تقویت روابط دو جانبه گفتگو کرده اند.
وزارت خارجۀ پاکستان در شبکۀ ایکس (توییتر سابق) امروز دوشنبه ۱۹ قوس نوشت که آنها در مورد روابط عمیق بین پاکستان و افغانستان بحث و توافق کردند که روابط دوجانبه را تحکیم بخشند.
در ادامه آمده که در این دیدار محمد صادق نمایندۀ ویژۀ پاکستان برای افغانستان نیز حضور داشت.
صادق هفتۀ گذشته برای دومین بار در این سمت گماشته شد.
آصف درانی نمایندۀ ویژۀ پیشین پاکستان برای افغانستان در ماه سنبلۀ امسال برکنار شد.
پاکستان از کشورهای انگشت شماری است که دیپلوماتان طالبان را پذیرفته است و سفارتش در کابل فعالیت دارد؛ اما مقامهای پاکستانی پیوسته ادعا کرده اند که جنگجویان طالبان پاکستانی در قلمرو افغانستان حضور دارند و حکومت طالبان علیه آنها اقدام نکرده است.
طالبان در افغانستان حضور این جنگجویان را در خاک این کشور رد کرده و گفته اند که به کسی اجازه نمی دهند که از قلمرو افغانستان ضد کشورهای دیگر استفاده کند.
جبهه مقاومت ملی افغانستان ادعا میکند یک عضو نیروی طالبان را در فاریاب کشتند
یک گروه مخالف طالبان موسوم به «جبهه مقاومت ملی افغانستان» ادعا میکند که در حملۀ افرادش در فاریاب یک عضو نیروی طالبان کشته شده است و دو تن دیگر آنان زخمی شده اند.
این جبهه در خبرنامه ای امروز دوشنبه ۱۹ قوس گفت که این حمله شب گذشته به گزمۀ نیروهای طالبان در ولسوالی قیصار ولایت فاریاب انجام شد.
طالبان در مورد این ادعا هنوز چیزی نگفته اند. رادیو آزادی نمی تواند که این ادعا را به طور مستقل تأیید کند.