لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۲:۳۴

نماینده افغانستان در سازمان ملل بازداشت‌های خودسرانه طالبان گسترده است


نصیر احمد اندیشه نماینده افغانستان در سازمان ملل متحد.
نصیر احمد اندیشه نماینده افغانستان در سازمان ملل متحد.

نمایندگی دایمی و سفارت افغانستان در دفتر سازمان ملل متحد در جینوا می‌گوید که در نشست دفتر حقوق بشر این سازمان در مورد بازداشت‌های خودسرانه شرکت کرده است.

این دفتر روز شنبه ۱۶م نوامبر در صفحه ایکس (تویترسابق) خود نوشته است که جلسه گروه کاری مربوط به «بازداشت خودسرانه» این سازمان، برای موقعیت‌های مانند افغانستان که در آن بازداشت‌های خودسرانه گسترده است و قربانیان جایی برای بازگشت ندارند،مهم است.

اما این که این نشست چه زمانی برگزار شده در مورد کدام موضوعات در آن صحبت شده، جزییات بیشتر داده نشده است.

خواستیم که برای جزییات بیشتر در این مورد از نصیر احمد اندیشه، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در دفتر ملل متحد در جینوا و محب‌الله تایب، مشاور این نمایندگی و مسئول بخش حقوق بشری بپرسیم، اما تا زمان نشر گزارش به پرسش‌های ما پاسخ نداند.

در این حال، کسانی که مدعی اند به گونهٔ خودسرانه از سوی طالبان به بهانه‌های مختلف بازداشت شده‌اند می‌گویند که پس از رهایی همچنان احساس ترس و نا امنی دارند.

یکی از شهروندان کابل که به دلیل حساسیت موضوع نمی‌خواهد نامش در این گزارش ذکر شود می‌گوید:

حمید فرهادی خبرنگار از مدت ها به این در بازداشت طالبان به سر می‌برد.
حمید فرهادی خبرنگار از مدت ها به این در بازداشت طالبان به سر می‌برد.

«در کل زندان طالبان بسیار ترس دارد، آن‌ها بدرفتاری و شدیدا شکنجه می‌کنند، زمانی که کسی از زندان بیرون می‌شود، همیشه ترس دارد، من خودم نمی‌توانم که به گونهٔ آزادانه فعالیت داشته باشم، جای بروم، مشکلات امنیتی‌ام هر روز بیشتر می‌شود، توان این را ندارم که کشور را ترک کنم.»

یک فرد دیگر که ادعا می‌کند به خاطر فعالیت‌هایش در بخش آموزش دختران از سوی طالبان بازداشت شده و نمی‌خواهد به خاطر حساسیت موضوع نامش در گزارش گرفته شود، به رادیو آزادی گفت:

«نزدیک به یک هفته زندانی بودم، آن یک هفته هم جای من را تغیر می‌داد، تا کسی پیدایک نکنند، وقتی رها شدم، من را تهدید می‌کردند باید فعالیت‌های خود را متوقف کنم، من گاهی در یک منطقه و گاهی در منطقهٔ دیگری بودم، مکانم را تبدیل می‌کردم، اگر نه دوباره بازداشت می‌شدم.»

این افراد بازداشت شده از سوی طالبان از سازمان ملل متحد و جامعهٔ جهانی می‌خواهند که از آن‌ها حمایت کرده و از ادامه بازداشت‌های خودسرانه در افغانستان جلوگیری کنند.

این در حالی‌ست که پس طالبان از حاکمیت دوبارهٔ شان بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱ تعداد زیادی از خبرنگاران، کارمندان نظام جمهوری مخلوع، زنان معترض و فعالان مدنی را بازداشت کردند که برخی شان پس از مدتی رها شدند و شماری از آنان هنوزهم در زندان‌های طالبان هستند.

پیش از این، نهادهای مختلف بین‌المللی حقوق بشر نیز از بازداشت‌های خودسرانه حکومت طالبان ابراز نگرانی کرده و از حکومت طالبان خواسته بودند که بازداشت‌های خودسرانه را متوقف کنند.

XS
SM
MD
LG