لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۲۸

افغان‌ها دومین رقم بزرگ پناهجویان دریایی در یونان را تشکیل می‌دهند


 مهاجرت افغان‌ها از طریق بحر به یونان در سال ۲۰۲۴ افزایش یافته است
مهاجرت افغان‌ها از طریق بحر به یونان در سال ۲۰۲۴ افزایش یافته است

کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهنده‌گان (یو ان اچ سی آر) اعلام کرد که افغان‌ها دومین رقم بزرگ پناهجویانی را تشکیل می‌دهند که در سال ۲۰۲۴ میلادی از طریق بحر به یونان رسیده‌اند.

بر اساس گزارش «یو ان اچ سی آر»، اکثریت این افراد خانواده‌هایی هستند که به دلیل مشکلات موجود در افغانستان مجبور به ترک کشور شده و به یونان پناه آورده‌اند. این گزارش نشان می‌دهد که از مجموع بیش از ۲۸ هزار پناهجو که از راه بحر به یونان رسیده‌اند، ۲۵ درصد یا بیش از هفت هزار تن آن‌ها از افغانستان بوده‌اند.

این سازمان همچنین افزود که این افغان‌ها به همراه خانواده‌های خود به یونان آمده‌اند و ترکیب آن‌ها شامل ۳۳ درصد مردان، ۲۳ درصد زنان و ۴۴ درصد کودکان است.

در همین حال، شماری از افغان‌هایی که از طریق بحر به یونان مهاجرت کرده‌اند، از مشکلات و خطرات این مسیر دشوار سخن می‌گویند. جلیل، یکی از این پناهجویان، به رادیو آزادی گفت: «از ترکیه حرکت کردیم به طرف یونان، سه شب را در جنگل سپری کردیم و یک بار از راه آب رفتیم. پولیس ما را بازداشت کرد و برگشت داد. در نهایت، پس از مشکلات زیاد، به جزیرهٔ لیسبوس یونان رسیدیم و شب را در هوای سرد صبح کردیم.»

احمد آریا، یک مهاجر دیگر افغان، اظهار داشت که به دلیل شرایط سخت در افغانستان مجبور به ترک کشور و پیمودن مسیر بحر به یونان شده است و اکنون پس از عبور از این مراحل دشوار در آلمان زندگی می‌کند. او می‌گوید شرایط زندگی در کمپ‌های یونان بسیار سخت بوده و امکانات کافی برای مهاجرین فراهم نیست.

. افغان‌ها با چالش‌های بزرگ در مسیر مهاجرت بحری به یونان روبه‌رو می‌شوند.
. افغان‌ها با چالش‌های بزرگ در مسیر مهاجرت بحری به یونان روبه‌رو می‌شوند.

گزارش «یو ان اچ سی آر» نیز نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال گذشته، تعداد مهاجرینی که از طریق بحر به یونان رسیده‌اند، ۹۴ درصد افزایش یافته است. با حاکمیت دوباره طالبان در افغانستان، تعداد زیادی از افغان‌ها به دلیل بی‌کاری، تهدیدات امنیتی و محدودیت‌های شدید از سوی طالبان، مجبور به ترک کشور شده و راه‌های خطرناک مهاجرت را در پیش گرفته‌اند.

XS
SM
MD
LG