لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۴۶

فدراسیون صلیب سرخ: افغانستان یکی از کشورهای آسیب‌پذیر در برابر زلزله است


ولایت هرات افغانستان در اکتوبر ۲۰۲۳ گواه زلزلۀ به قدرت ۶.۳ ریشتر بود.
ولایت هرات افغانستان در اکتوبر ۲۰۲۳ گواه زلزلۀ به قدرت ۶.۳ ریشتر بود.

فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر می‌گوید صدها بار زلزله در سه سال اخیر در افغانستان ثبت شده است.

این فدراسیون در گزارشی به روز دوشنبه افغانستان را یکی از کشورهای آسیب‌پذیر در برابر زلزله خوانده است.

در همین حال، شماری از خانواده‌های آسیب‌دیدۀ زلزله‌ها در هرات و برخی ولایت‌های دیگر می‌گویند کمک‌هایی که تا اکنون به آنان صورت گرفته، قناعت‌بخش نبوده است.

فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر (آی اف آر سی) می‌گوید افغانستان یکی از کشورهای آسیب‌پذیر در برابر زلزله است و حدود ۴۰۰ بار زلزله در سه سال گذشته در این کشور ثبت شده است.

این فدراسیون روز دوشنبه ۴ نوامبر با نشر گزارشی گفته که افغانستان در برابر تغییرات اقلیمی و خطرات آفات طبیعی در رتبه چهارم و از نظر آسیب‌پذیری و آمادگی در شاخص جهانی سازگاری اقلیمی در رتبه‌های بیست و چهارم و بیست و ششم قرار دارد.

در همین حال، شماری از زلزله‌زده‌گان در هرات و برخی ولایت‌های دیگر می‌گویند که در سال‌های گذشته خسارات زیادی را متحمل شدند و تا هنوز نتوانستند برای‌شان سرپناه بسازند.

نصیر احمد، باشندۀ هرات ولسوالی زنده‌جان، در صحبت به رادیو آزادی گفت:

«یک حادثۀ دلخراش بود که سر مردم زنده‌جان آمد. یک و نیم دو هزار نفر شهید شد، خانه‌ها چپه شد و مردم آواره شدند. تا هنوز کلاً مشکلات مردم حل نشده ولی باز هم کمک‌ها است و خانه می‌سازند.»

ولایت هرات افغانستان در اکتوبر ۲۰۲۳ گواه زلزلۀ به قدرت ۶.۳ ریشتر بود.

حکومت طالبان شمار جان‌باختگان را ۲۴۴۵ تن و شمار زخمی‌های زلزله را ۲۴۴۰ تن اعلام کرده بود. همچنان حکومت طالبان شمار تلفات زلزلۀ را که در سال ۲۰۲۲ در ولایت پکتیکا در افغانستان رخ داد، بیش از ۱۰۰۰ کشته و بیشتر از ۱۵۰۰ زخمی گزارش داده بود.

زلزله هرات
زلزله هرات

یک باشندۀ ولسوالی گیان ولایت پکتیکا که به دلیل حساسیت موضوع نخواست از او نام برده شود، به رادیو آزادی گفت:

«زلزله در پکتیکا مردم زیادی را از لحاظ مالی و جانی متضرر کرد، بسیاری از خانه‌ها و روستاها را ویران کرد. کمک‌هایی که از سوی نهادهای بین‌المللی و داخلی صورت گرفت، قناعت‌بخش نیست. همین حالا هم ولسوالی گیان ولایت پکتیکا با فاجعۀ عمیق بشری روبرو است. باید بگویم که متأسفانه کمک‌ها هم که صورت گرفته بود به جای درست نرسیده و دستبرد صورت گرفته است.»

«آی اف آر سی» در ادامه گزارش خود گفته که افغانستان با بحران‌های طولانی‌مدت و پیچیده‌ای مواجه است و محرک‌های اصلی این نیازهای بشردوستانه شامل آفات مکرر، تأثیر فزایندۀ تغییرات اقلیمی، جابجایی جمعیت، چالش‌های اقتصادی، ناامنی غذایی و شکاف‌های قابل توجه در مراقبت‌های صحی است.

به نقل از سازمان ملل متحد، افغانستان در میان ده کشور بیشتر آسیب‌پذیر از تغییرات اقلیمی قرار دارد که امکانات کمتری برای سازگاری با این تغییرات دارد.

در کنار زلزله، سرازیر شدن سیلاب‌ها، خشکسالی و کاهش منابع آبی و تندبادها از دیگر پیامدهای تغییرات اقلیمی در افغانستان‌اند که مردم را متضرر کرده است.

فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر پنج روز قبل در گزارشی گفته بود که سیلاب‌های ناگهانی ناشی از بارنده‌گی‌های شدید اوایل اپریل ۲۰۲۴ که تا اواسط ماه می ادامه داشت باعث جان باختن حداقل ۳۰۰ نفر در افغانستان شده‌است.

براساس این گزارش بیش از ۲۸۰ هزار نفر را به طور مستقیم تحت تأثیر و حدود ۱ میلیون نفر را در معرض خطر قرار داده‌است.

XS
SM
MD
LG