ایران از سویس که ریاست دورهای شورای امنیت ملل متحد را به عهده دارد، خواست که در پیوند به محکومیت حملات هوایی ۲۶ اکتوبر اسرائیل بر ایران، جلسه فوقالعاده این شورا را فرا خواند.
این حملات اسرائیل در پاسخ به حملات موشکی چند هفته پیش ایران صورت گرفت.
امیر سعید ایروانی، نماینده دایمی ایران در ملل متحد در نامهای به شورای امنیت مدعی شده که "اقدامات متجاوزانه و غیرقانونی اسرائیل" حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران را نقض کرده و به گفته او، همچنان نقض آشکار قوانین بینالمللی و منشور ملل متحد است.
اگرچه ایروانی و دیگر رهبران ایران در تهران اصرار دارند که نیروهای دفاعی ایران بیشتر راکتهای شلیک شده توسط اسرائیل را رهگیری کرده، اما همچنین میگویند که چهار افسر نظامی ایران در این حملات کشته شدند.
از سوی دیگر روزنامه امریکایی وال استریت ژورنال جزئیاتی از حملات اسرائیل را به نقل از مقامهای امریکایی و اسرائیلی منتشر کرده است.
به نوشته این روزنامه، بیش از ۱۰۰ طیاره جنگی اسرائیل در حمله صبح شنبه شرکت داشتند و ۲۳ نقطه را در ایران هدف قرار دادند.
وال استریت ژورنال به نقل از یک مقام اسرائیلی نوشته است، پیش از حمله اسرائیل، ایران ۴ سیستم دفاع موشکی اس ۳۰۰ داشت که پیشرفتهترین آنها در کنترل دفاع هوایی تهران بود و تمامشان نابوده شده است.
ایران در باره حملات اسرائل و مقابله با آن چیزی نگفته و تنها فرماندهی مشترک نظامی این کشور گفته است که طیارههای اسرائیلی از فضای عراق چند راکت به سمت رادارهای سرحدی تهران، خوزستان و ایلام شلیک کردند، اما خساره محدود و اندک وارد کرده اند.
وال استریت ژورنال همچنان به نقل از مقامهای امریکایی گزارش داده که در حملات اسرائیل تاسیسات راکتهای بالیستیک ایران هم هدف قرار گرفتند و ظرفیت تولیدی این تاسیسات به اندازهای ویران شده اند که بازسازی آن شاید سالها زمان ببرد.
پیش از این برخی دیگر رسانههای جهانی مانند اکسیوس، رویترز و نیویارک تایمز هم گزارش داده بودند که در "حملات دقیق" اسرائیل تاسیسات رادار و راکتهای ایران هم هدف قرار داده شدند.
وال استریت ژورنال نوشته است، پس از آنکه جو بایدن، رئیس جمهور امریکا توانست اسرائیل را متقاعد کند که به تأسیسات هستهای و زیرساختهای نفتی ایران حمله نکند، اسرائیل اهداف خود را محدود کرد، اما همچنان به ایران ضربه "سنگینی" وارد کرد.
ایران هنوز به این گزارش واکنشی نشان نداده است.