لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۴ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۰۰

چرا هر سال در افغانستان حدود ۲۵ هزار نفر بینایی خود را از دست می‌دهند؟


تعدادی از افراد نابینا در ولایت ارزگان
تعدادی از افراد نابینا در ولایت ارزگان

وزارت صحت عامه تحت کنترول حکومت طالبان اعلام کرده است که هر سال در افغانستان حدود ۲۵ هزار نفر بینایی خود را از دست می‌دهند.

عبدالولی حقانی، معاون این وزارت، ۱۰ اکتبر در مراسمی به مناسبت روز جهانی بینایی گفت که ۸۰ درصد از این موارد قابل پیشگیری هستند، اما به دلیل کمبود خدمات صحی، عدم دسترسی به مراکز بینایی‌سنجی و نبود کلینیک‌های بینایی در مناطق دورافتاده، درمان نمی‌شوند. وی افزود:

"بر اساس آمار سازمان صحی جهان و سازمان بینایی‌سنجی جهانی، میزان نابینایی در افغانستان بین ۱.۵ تا ۲ درصد است و هر سال حدود ۲۵ هزار نفر یک چشم خود را از دست می‌دهند، در حالی که نزدیک به ۸۰ درصد از این نابینایی‌ها قابل پیشگیری هستند."

همچنین، وی اشاره کرد که تقریباً یک و نیم میلیون نفر در افغانستان با مشکل کاهش بینایی مواجه هستند.

دختران نابینا
دختران نابینا

در عین حال، برخی از افراد نابینا در افغانستان می گویند که به آنها رسیدگی نشده و با مشکلات زیادی روبرو هستند. یکی از زنان نابینا در کابل که نمی‌خواهد نامش ذکر شود، به رادیو آزادی گفت:

"در این شرایط هیچ کس وضعیت خوبی ندارد. من مشکل قرنیه دارم و پزشکان گفته‌اند که درمان آن در اینجا ممکن نیست و باید به کشورهای خارجی بروم. نابینا هستم و شرایط اقتصادی افغانستان نیز بسیار بد است. من شغل خود را از دست داده‌ام و اکنون به عنوان داوطلب در دفتر سازمان MSF کار می‌کنم، اما درآمدی ندارم."

در این شرایط هیچ کس وضعیت خوبی ندارد. من مشکل قرنیه دارم و پزشکان گفته‌اند که درمان آن در اینجا ممکن نیست

سید محمد یزدان‌پرست، باشنده شهر مزار شریف که از هردو چشم نابینا است و عضو شبکه حق‌خواهی معلولان در شمال کشور است، گفت:

"من از ۱۳ سالگی به دلیل بیماری شبکیه و کمبود امکانات درمانی بینایی خود را از دست داده‌ام. نابینایان در افغانستان با مشکلات زیادی مواجه هستند، از جمله فرصت‌های آموزشی و عدم پذیرش اجتماعی."

در افغانستان خدمات صحی به ویژه به کسانی که بینایی اندک دارند و یا با خطر نابینایی رو به رو هستند اند است.
در افغانستان خدمات صحی به ویژه به کسانی که بینایی اندک دارند و یا با خطر نابینایی رو به رو هستند اند است.

او همچنین افزود که پس از بازگشت طالبان به قدرت، بیمارستان‌های مزار شریف با کمبود داکتران متخصص مواجه شده‌اند و این موضوع باعث بروز مشکلات جدی برای نابینایان در زمینه صحت و درمان شده است.

وزارت صحت عامه تحت کنترول حکومت طالبان تاکید کرده است که در تشخیص و درمان بیماری‌های چشمی در مناطق روستایی و دورافتاده با مشکلاتی روبرو است که منجر به نابینایی بسیاری از افراد شده است. اما این وزارت ادعا می‌کند که ارائه امکانات به نابینایان و توجه به این بخش را در اولویت‌های استراتژیک خود قرار داده است.

قابل ذکر است که کمیشنری عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) در تاریخ ۷ جولای سال جاری گزارشی منتشر کرده و اعلام کرده است که در افغانستان ۴۰۰ هزار نابینا وجود دارد و ۱.۵ میلیون نفر دیگر نیز با مشکل بینایی مواجه هستند.

XS
SM
MD
LG