لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۳۵

تلاش‌های ریچارد بنیت برای افغانستان؛ دور جدیدی از گفتگو ها در قطر و ترکیه انجام شده است


 ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان
ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان

ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان می گوید که پس از چندین روز مذاکرات پُر ثمر در ترکیه، اکنون در قطر به سر می برد و سرگرم گفتگو با طرف های مختلف است.

آقای بنیت روز دوشنبه در صفحه ایکس( تویتر سابق) نوشته که با رئیس انستیتوت مطالعات دفاعی و امنیتی نیرو های متحد سلطنتی قطر در دوحه و همچنان همراه با پروفیسور سلطان برکت استاد کالج پالیسی عامه قطر در باره وضعیت بشری کنونی در افغانستان، راه های احتمالی بیرون رفت و راه های تأثیرگذار برای حمایت از مردم، گفتگوی سازنده داشته است.

بنیت افزود که در این سفرش به کشور های منطقه با زنان و مردان افغان و همچنین با کارشناسان و مقامات حکومتی در باره وضعیت حقوق بشر در افغانستان گفتگو می کند.

گزارشگر ویژه ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان می گوید که این دیدار ها در آستانه پنجاه و هفتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد انجام می شوند که قرار است روز دوشنبه آینده در ژنیو برگزار شود.

تعدادی از زنان معترض افغانستان
تعدادی از زنان معترض افغانستان

طالبان، سفر بنیت را به افغانستان منع و او را به تبلغات بد علیه آنها متهم کرده اند.

بنیت در شبکه اجتماعی ایکس از تصمیم طالبان ابراز تاسف کرد و گفت، ماموریت که در زمینه حفاظت و دفاع از حقوق بشری افغان ها به او سپرده شده ،تغییر نا پذیر است.

فشار ها بر حکومت طالبان پس از اجرایی شدن فرمان جدید اداره امر به معروف و نهی از منکر طالبان، افزایش یافته است.

طالبان سفر ریچارد بنیت را به افغانستان ممنوع کرده و وی را به پروپاگند علیه امارت اسلامی متهم کرده اند.

بر اساس این فرمان صدای زن در محضر عام عورت خوانده می شود.

در این حال، محب الله تائب، مستشاور و مسئول بخش حقوق بشر نمایندگی دایمی افغانستان در ژنیو سوئیس که در حال حاضر در دست مقامات حکومت مخلوع افغانستان است، می گوید که جامعه جهانی باید پاسخ متناسب به ناقضان حقوق بشری در افغانستان بدهد.

به گفتهٔ او، هر چه پاسخ با تأخیر باشد، طالبان به همان حد در نقض بیشتر حقوق بشری در افغانستان، باجراأت تر می شوند.

طالبان مکاتب بالاتر از صنف ششم را به روی دختران بسته و زنان و دختران را اجازه نمی دهند به نهاد های تحصیلات عالی بروند.
طالبان مکاتب بالاتر از صنف ششم را به روی دختران بسته و زنان و دختران را اجازه نمی دهند به نهاد های تحصیلات عالی بروند.

محب الله تائب که شام سه شنبه با رادیو آزادی صحبت می کرد، گفت که در نشست آینده شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنیو به همه اشتراک کنندگان روی این مساله تاکید باید شود. او افزود:

«بعد از سی سال آیا شورای حقوق بشر، موضوع افغانستان را فقط با یک گزارشگر ویژه دنبال می کند و یا حاضر است که یک قدم بیشتر بگذارد و در پهلوی گزارشگر ویژه که سفرش هم اکنون به افغانستان ممنوع شده ، یک میکانیزم برتری که بتواند نقض حقوق بشری را به صورت درست، مستند سازی بکند و یک فرصتی را فراهم کند تا ما کسانی را که همچو اوامر و احکام را صادر می کنند و کسانی که در تطبیق آن شبانه روزی باعث رنج و تکلیف و نقض حقوق بشری مردم افغانستان می شوند، روزی به محکمه بکشانیم و آنها در برابر عدالت پاسخ گو باشند. »

رفتار تند طالبان در عرصه حقوق بشر در افغانستان به ویژه، منع دختران بالاتر از صنف ششم و منع زنان از تحصیل و کار در بسیاری از نهادهای دولتی و سازمان های غیردولتی از موارد اصلی تلقی می شوند که جامعه بین المللی را واداشته که حکومت سرپرست طالبان را در سه سال حاکمیت شان هنوز هم به رسمیت نشناسد.

مرتبط

XS
SM
MD
LG