به ادامهٔ نگرانیها در مورد وضعیت حقوق بشر به ویژه حقوق زنان در افغانستان، شورای امنیت ملل متحد به تاریخ ۱۸ام سپتمبر سال روان نشستی در مورد افغانستان برگزار میکند.
به تازگی شورای امنیت ملل متحد با نشر یک اعلامیه بدون ارائه جزییات گفته که رهبری این نشست را وزیر خارجهٔ سلوانیا به عهده خواهد داشت و روزا اوتنبایوا، نمایندهٔ ویژهٔ سرمنشی ملل متحد، سیما باهوس، مدیراجرایی بخش زنان ملل متحد و یک نمایندهٔ جامعهٔ مدنی که در مورد هویت او جزییات داده نشده، در مورد وضعیت زنان و دختران افغان معلومات خواهند داد.
سلوانیا که ریاست دورهای شورای امنیت ملل متحد را به عهده دارد، در اعلامیهٔ شورای امنیت ملل متحد به نقل از تانجا فاجون، وزیر خارجهٔ سلوانیا گفته شده که در نشست شورای امنیت در مورد مسایل مربوط به افغانستان بحث صورت خواهد گرفت.
در همین حال، برخی از فعالان حقوق زن میگویند که جامعهٔ جهانی باید در نشست پیشروی شورای امنیت ملل متحد موضع خود را در برابر طالبان واضح و مشخص کنند.
شکریه بارکزی، عضو ولسی جرگه در نظام جمهوری مخلوع و فعال حقوق زن میگوید، اکنون زمان این رسیده که شورای امنیت ملل متحد در مورد افغانستان تصمیم جدی بگیرد: «شورای امنیت در مورد افغانستان چه که در مورد همه جهان تصمیم گرفته میتواند، زیرا نهاد قدرتمند در سازمان ملل متحد است، به نظر من مردم افغانستان منتظر گزارشها و اعلامیهها نیستند، مردم افغانستان میخواهند که شورای امنیت به گونهٔ عملی حد مسئولیت خود را انجام دهد تا در زندگی مردم تغییر مثبت ایجاد شود.»
فوزیه وحدت، از دیگر فعالان حقوق زن نیز در این مورد به رادیو آزادی میگوید:
«افغانستان جغرافیایی است که جهان آن را به طالب داده و با آنها کمک میکند و آنها را تقویت میکند. این کمکها باید دیگر متوقف شود، زیرا برای مردم افغانستان مصرف نمیشود، اگر میشد وضعیت اقتصادی اینقدر خراب نمیبود. این بار باید شورای امنیت ملل متحد موضع واضح و روشن اتخاذ کند، و بگویند که طالبان یک گروه تروریستی است، ما آن را به رسمیت نمیشناسیم، و نه هم کدام معیار در دولت و حکومت افغانستان موجود است که آنها را به رسمیت بشناسد. آنها باید به لیست سیاه شامل شوند و به تمام معنا باید در وضعیت افغانستان تغییر ایجاد شود.»
در نشست پیشروی شورای امنیت ملل متحد، روزا اوتنبایوا، نمایندهٔ ویژهٔ سرمنشی عمومی ملل متحد، گزارش سه ماههٔ خود در مورد وضعیت افغانستان که به ویژه در مورد وضعیت زنان متمرکز خواهد بود، ارائه میکند. این نشست شورای امنیت ملل متحد در مورد افغانستان در حالی برگزار میشود که نافذ شدن قانون جدید وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان، نگرانیها در مورد وضعیت بشری در این کشور را بیش از پیش افزایش داده است.
در این قانون که به تاریخ ۲۱ام اگست اعلام شد، برعلاوهٔ محدودیتهای دیگر، آمده که زنان باید صورت و بدن خود را بپوشانند و حتی باید صدای خود را بلند نکنند.
دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) از این قانون انتقاد کرده و هشدار داده است که این قانون در آینده به تعامل آنها با جامعهٔ جهانی آسیب خواهد رساند.
هرچند، حکومت طالبان در واکنش به این اظهارات یوناما از قطع روابط با این دفتر سازمان ملل متحد خبر داد، اما پس از آن سخنگوی سرمنشی عمومی ملل متحد در یک نشست گفت که سازمان ملل متحد به تعاملش با طالبان در افغانستان ادامه میدهد.
پیش از این به تاریخ ۲۱ جون سال روان میلادی، روزا اوتنبایوا، نمایندهٔ ویژهٔ سرمنشی عمومی ملل متحد، حین ارائهٔ گزارش سه ماهه به شورای امنیت ملل متحد گفته بود که تا زمانی که حکومت طالبان در افغانستان به نگرانیها در بخش حقوق بشر پایان ندهند، مردم برای به رسمیت شناختن آنها توافق نظر نخواهند داشت.
این در حالیست که حکومت طالبان در افغانستان بارها گفته است که حقوق همه مردم افغانستان به گفتهٔ آنها به اساس شریعت اسلام تأمین است، اما این ادعا برای برخی از سازمانهای حقوق بشری و زنان افغان قابل پذیرش نیست.