لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۵۱

سیلاب‌های مدهش در افغانستان؛ اوچا: صد ها خانواده به کمک های فوری نیاز دارند


ادامه سرازیر شدن سیلاب ها در مناطق مختلف افغانستان مشکلات فراوانی به مردم ایجاد کرده است.
ادامه سرازیر شدن سیلاب ها در مناطق مختلف افغانستان مشکلات فراوانی به مردم ایجاد کرده است.

دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) می‌گوید که خانواده‌های آسیب دیده از سیلاب‌های اخیر در افغانستان به کمک‌های عاجل مواد خوراکی، سرپناه، خدمات صحی و حفظ‌الصحه نیاز دارند.

اوچا در گزارش تازه‌اش که ناوقت روز چهارشنبه نشر کرده گفته که طوفان‌های شدید، باران‌های سنگین و سیلاب‌های ناگهانی به ۲۱ ولسوالی در شرق و شمال‌شرق افغانستان خساره وارد کرده‌است.

اوچا افزوده که ولسوالی‌های ولایت‌های بدخشان، کنر، لغمان، ننگرهار و نورستان بیشترین آسیب را دیده‌اند.

بر اساس این گزارش در این مناطق، سیلاب‌ها و طوفان‌ها منجر به کشته شدن ده‌ها نفر و زخمی شدن صدها نفر دیگر شده‌است. همچنین، تعداد زیادی از خانواده‌ها بی‌سرپناه شده‌اند.

اوچا می‌گوید که حداقل ۷۳۴ خانواده نیاز فوری به غذا، سرپناه، خدمات صحی، تأسیسات آب و کمک‌های بشردوستانه دارند.

تخریبات ناشی از سیلاب ها
تخریبات ناشی از سیلاب ها

در این گزارش آمده که در اثر باران‌های سنگین، طوفان و سیلاب زیرساخت‌ها، منازل مسکونی و زمین‌های زراعتی نیز تخریب شده‌است.

این درحالی‌ست که برخی از سیلاب زده‌ها که مشکلات‌شان را پس از سیلاب‌های اخیر به رادیو آزادی روایت می‌کنند، نیز می‌گویند که خسارات هنگفتی به آنان رسیده است.

جعفر الماس یکی از آسیب دیده‌گان از سیلاب‌های اخیر در ولایت ننگرهار به رادیو آزادی می‌گوید:

"کشت‌ها، درختان و دیوارهای ما آسیب دیده است. تمام خانواده‌ی ما آسیب دیده است. تمام قریه خساره دیده و دهاقین به کمک نیاز دارند، چون بامیه، جواری، ماش و لوبیا کاشته بودند تمام‌شان را ژاله تخریب کرد. عاید روزمره مردم و دهاقین این‌جا همین است که بامیه را جمع‌آوری کرده در بازار به فروش برساند، تمام‌شان را ژاله زده و مردم خساره دیدند."

در گزارش تازۀ اوچا همچنان آمده که تخریب سرپناه‌ها خطرات ایمنی برای زنان و دختران را به دلیل کمبود حریم خصوصی و سرپناه افزایش داده و نیازمندی به خدمات حفظ‌الصحه و تشناب را بیشتر کرده‌است.

ملالی یکی از سیلاب زده‌گان از ولسوالی سرخرود ننگرهار می‌گوید اعضای خانواده‌ خود را از دست داده و هیچ سرپناهی ندارند:

"خانه ما گلی است، دیوارهایش ویران شده‌است. این‌قدر راه نیست که از بمبه آب بیاریم، تا هنوز گل‌وآب در حویلی است. مشکل تشناب و سرپناه داریم، به خصوص برای خانم‌ها که اعضای خانواده‌شان را از دست داده‌اند، بسیار سخت است."

دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) در عین حال تأکید می‌کند که کمپ مهاجران عودت کرده از پاکستان در گذرگاه تورخم نیز به شدت تحت تأثیر طوفان و باران قرار گرفته و تأسیسات صحی و ۴۰۰ خیمه در کمپ عمری آسیب دیده‌است.

خیمه های مهاجرین برگشت کننده از پاکستان در تورخم که در نتیجه بارنده گی ها و سیلاب های اخیر آسیب دیده است
خیمه های مهاجرین برگشت کننده از پاکستان در تورخم که در نتیجه بارنده گی ها و سیلاب های اخیر آسیب دیده است

از روز دوشنبه هفته روان به این‌سو به شمول ننگرهار چندین ولایت افغانستان شاهد طوفان‌های شدید همراه با باران و جاری شدن سیلاب بود که بر اساس آمار مقام‌های حکومت طالبان از اثر آن ۵۲ تن جان باخته و حدود ۳۵۰ تن دیگر زخم برداشته اند.

پیش از این سازمان ملل متحد گفته است که افغانستان ششمین کشور آسیب‌پذیر از تغییرات اقلیمی است.

در همین‌حال، ریاست هواشناسی حکومت طالبان، بارش باران و سرازیر شدن سیلاب روز پنج‌شنبه ۲۸ سرطان و جمعه ۲۹ سرطان در ولایت‌های بدخشان، تخار، بغلان، پنجشیر، نورستان، کنر، لغمان، کاپیسا، پروان، میدان وردک، کابل، ننگرهار، لوگر، غزنی، پکتیا، خوست و پکتیکا را پیش‌بینی کرده‌است.

به‌گفته این اداره، میزان بارنده‌گی در این ولایت‌ها ممکن بین ۱۵ تا ۴۰ میلی‌متر باشد.

XS
SM
MD
LG