لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۲۷

کشور های منطقه بار دیگر از حضور گروه های تروریستی در افغانستان ابراز نگرانی کردند


 برخی از اعضای تحریک طالبان پاکستان که عمدتا در مناطق سرحدی میان افغانستان و پاکستان فعالیت میکنند.
برخی از اعضای تحریک طالبان پاکستان که عمدتا در مناطق سرحدی میان افغانستان و پاکستان فعالیت میکنند.

کشورهای منطقه از حضور و فعالیت گروه های مسلح در افغانستان نگران اند و این نگرانی را در تازه ترین اجلاس شورای امنیت سازمان ملل نیز مطرح کردند.

نمایندگان پاکستان و ایران در نشست روز جمعه، ۲۱ جون شورای امنیت ملل متحد در بارۀ فعالیت و حضور گروه‌های هراس‌افگن در افغانستان نگرانی های خود را ابراز کرده اند.

منیر اکرام، نمایندهٔ دایمی پاکستان در ملل متحد در این نشست ادعا کرده است که به شمول القاعده، تحریک طالبان پاکستان (تی تی پی) و شاخهٔ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی (داعش) برخی دیگر از گروه‌های هراس‌افگن در افغانستان حضور دارند که حکومت فعلی افغانستان باید در اقدامات موثر و دوامدار را در برابر آن انجام دهد.

بیرق گروه داعش
بیرق گروه داعش

منیر اکرم در بخشی از اظهارات‌اش در نشست شورای امنیت ملل متحد که در ویب‌سایت این سازمان منتشر شده، می‌گوید:

"گروه‌های هراس‌افگنی که از معافیت دولت در افغانستان استفاده می‌کنند، این گونه به نظر می‌رسد که افغانستان برای همه کشورهای همسایه و جامعهٔ جهانی یک تهدید است، در آخر این گروه‌های هراس‌افگن برای حکومت موقت افغانستان و اهداف توسعۀ اقتصادی و اجتماعی آن‌ها نیز یک تهدید بزرگ خواهد بود."

سفیر پاکستان در سازمان ملل: طالبان باید رابطه خود را با گروه های هراس افگن قطع کنند

منیر اکرم همچنان از نشست شورای امنیت ملل متحد خواسته است، از حکومت فعلی افغانستان بخواهد تا روابط‌دشان را با تحریک طالبان پاکستان و همکاران آن‌ها قطع کند، از حملات آن‌ها در آن سوی مرز جلوگیری کنند، هراس‌افگنان (تی تی پی) را خلع سلاح کنند و رهبر آن‌ها را بازداشت و به پاکستان تسلیم کنند.

طالبان ادعا میکنند که داعش توانایی های خود را برای تهدید منطقه از طریق افغانستان از دست داده است
طالبان ادعا میکنند که داعش توانایی های خود را برای تهدید منطقه از طریق افغانستان از دست داده است

هم‌زمان با این سعید ایروانی، نمایندهٔ ویژهٔ ایران در ملل متحد در نشست شورای امنیت این سازمان با اشاره به دومین نشست تماس منطقه‌ای که به تاریخ هشتم جون برگزار شده بود، گفت، کشورهای منطقه از تهدیدهای هراس‌افگنی در افغانستان نگران ‌اند و این مسئولیت مقام‌های مسئول است که با هراس‌افگنی مبارزه کنند:

"ایران از راه حل‌ها در برابر، هراس‌افگنی و عقب ماندگی در افغانستان حمایت می‌کند و آمادهٔ مشارکت فعال در بازسازی آن است."

این درحالیست که پیش از این نیز کشورهای همسایۀ افغاستان و منطقه بارها از تهدیدات احتمالی هراس‌افگنی از افغانستان ابرار نگرانی کرده‌اند.

در بارۀ نگرانی‌های کشورهای همسایه از ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان پرسیدیم، اما پاسخی دریافت نکردیم.

اما پیش از این مقام‌های حکومت طالبان گفته‌اند که به شمول داعش گروه‌های هراسا‌فگن را در افغانستان سرکوب کرده‌اند و قلمرو افغانستان به ضد هیچ کشوری استفاده نخواهد شد.

XS
SM
MD
LG